Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Rukiiset pororullat

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Rukiiset pororullat

28.11.2008

Kinkkuhyrrien saamasta hyvästä palautteesta innostuin kehittämään rukiisemman version porosta. Ruisperunataikinan voi toki korvata muillakin pakastetaikinoilla: voi-, lehti- tai pelkkä ruistaikinakin käy tai käyttää itse tehtyä voitaikinaa tai rahka-voitaikinaa.

 

Poro-juustopasteijat

Taikina:
1 pkt (400 g) valmista ruisperunataikinaa (pakaste)

Täyte:
100 g kylmäsavustettua poroa siivuina
1 punainen paprika
1 dl persiljaa
½ rasia (á 125 g) piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
2 rkl maitoa
2 ½ dl emmental-juustoraastetta

Voiteluun:
muna

Pinnalle:
1 ½ dl emmental-juustoraastetta


Sulata pakastetaikina huoneenlämmössä.

Leikkaa poro ja paprika pieniksi paloiksi. Hienonna persilja.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi (n. 30 x 40 cm). Ohenna piparjuurituorejuustoa maidolla ja levitä se taikinalevyn päälle. Ripottele päälle persilja, poro, paprika ja juustoraaste. Kieritä taikina tiiviiksi rullaksi ja nipistä saumakohta hyvin umpeen. Leikkaa rulla 2 cm paksuiksi paloiksi.

Laita rullat pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.






Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 17 kappaletta 13

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Kategoriat

Helpot ja nopeatMuut suolapalat

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (13)

Minttu6723.5.2010 08:40

Onko kokemuksia, millä taikinalla tulee parhaita; tuo ohjeen ruisperunataikina, vaiko ruis-, lehti- vai voitaikinalla? Näitä kuitenkin täytyy saada pojan yo-juhliin. Ja kiitos todella upeista ja yksityiskohtaisista ohjeista!

Kinuskikissa24.3.2010 19:27

jutta: hyvin voit pakastaa! 🙂

jutta24.3.2010 16:50

Näyttääpä hyvältä nuo pororullat! Ajattelin tehdä näitä ristiäisiin, mutta luuletko että voisin tehdä nämä etukäteen ja pakastaa? Ettei sitten ristiäispäivänä olisi niin paljoa valmistettavaa.. Kiitos neuvosta ja upeista sivuista!

Kinuskikissa24.10.2009 08:23

Kotiäiti: kiva kuulla, että reseptistä tykättiin. Piiraat ja pasteijatkin kuulostavat maistuvalta idealta. 🙂

Kotiäiti25.9.2009 14:39

Tein näitä äitini 50-vuotias juhliin ja saivat paljon kehuja, kiitos siis hyvästä reseptistä. En saantu näitä yhtä kauniiksi kuin sinulla kuvassa ja koitankin ehkä ensi kerrallä pieninä piiraina tai pasteijoina. Kiitos loistoblogista!

Kinuskikissa15.12.2008 15:19

Eila: kiva kuulla! Ja kuulostaa tosi hyvältä tuo lohiversiokin!

Eila8.12.2008 21:56

Hei
Ohje testattu. Hyviä ovat ja saivat paljon kehuja. Tein toisen satsin täytteenä sama piparjuuritahna, jonka päälle kylmäsavulohta, keitettyä kanamunaa, juustoraastetta ja ruohosipulia. Sekin oli hyvä yhdistelmä.

Kinuskikissa1.12.2008 09:15

Kiitos viesteistänne Heini ja Helena!

Helena28.11.2008 20:29

Mun kinkkuhyrrät on justiinsa uunissa. Kinkku pääsi loppumaan mutta käristin pieniä pekonikuutioita rapeiksi ja laitoin niitä.
Hyrrät muuten maistuu myös pesto-aurinkokuivattu tomaatti-mozzarella-täytteellä, päälle yrttejä (timjami, basilika, rosmariini, oregano) ja pinjansiemeniä.
Hyvännäkösiä muuten nuo kallaleivokset!

Heini28.11.2008 18:25

Oi, nämä on varmasti herkkua!! juuri suunnittelin sunnuntaisille kekkereille tehtäväksi pirkka-lehdessä ollutta poro-herkkusienipiirakkaa, mutta aloin kyllä miettiä josko tekisinkin näitä. 🙂

tosi paljon muutakin ihanaa oot taas tehnyt ja vitsit kun kaikki vielä näyttääkin niin kauniilta! sitä jaksan ihailla. kun ei maistamaan pääse 😉

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Rukiiset pororullat

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Rukiiset pororullat

28.11.2008

Kinkkuhyrrien saamasta hyvästä palautteesta innostuin kehittämään rukiisemman version porosta. Ruisperunataikinan voi toki korvata muillakin pakastetaikinoilla: voi-, lehti- tai pelkkä ruistaikinakin käy tai käyttää itse tehtyä voitaikinaa tai rahka-voitaikinaa.

 

Poro-juustopasteijat

Taikina:
1 pkt (400 g) valmista ruisperunataikinaa (pakaste)

Täyte:
100 g kylmäsavustettua poroa siivuina
1 punainen paprika
1 dl persiljaa
½ rasia (á 125 g) piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
2 rkl maitoa
2 ½ dl emmental-juustoraastetta

Voiteluun:
muna

Pinnalle:
1 ½ dl emmental-juustoraastetta


Sulata pakastetaikina huoneenlämmössä.

Leikkaa poro ja paprika pieniksi paloiksi. Hienonna persilja.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi (n. 30 x 40 cm). Ohenna piparjuurituorejuustoa maidolla ja levitä se taikinalevyn päälle. Ripottele päälle persilja, poro, paprika ja juustoraaste. Kieritä taikina tiiviiksi rullaksi ja nipistä saumakohta hyvin umpeen. Leikkaa rulla 2 cm paksuiksi paloiksi.

Laita rullat pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.






Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 17 kappaletta 13

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Kategoriat

Helpot ja nopeatMuut suolapalat

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (13)

Minttu6723.5.2010 08:40

Onko kokemuksia, millä taikinalla tulee parhaita; tuo ohjeen ruisperunataikina, vaiko ruis-, lehti- vai voitaikinalla? Näitä kuitenkin täytyy saada pojan yo-juhliin. Ja kiitos todella upeista ja yksityiskohtaisista ohjeista!

Kinuskikissa24.3.2010 19:27

jutta: hyvin voit pakastaa! 🙂

jutta24.3.2010 16:50

Näyttääpä hyvältä nuo pororullat! Ajattelin tehdä näitä ristiäisiin, mutta luuletko että voisin tehdä nämä etukäteen ja pakastaa? Ettei sitten ristiäispäivänä olisi niin paljoa valmistettavaa.. Kiitos neuvosta ja upeista sivuista!

Kinuskikissa24.10.2009 08:23

Kotiäiti: kiva kuulla, että reseptistä tykättiin. Piiraat ja pasteijatkin kuulostavat maistuvalta idealta. 🙂

Kotiäiti25.9.2009 14:39

Tein näitä äitini 50-vuotias juhliin ja saivat paljon kehuja, kiitos siis hyvästä reseptistä. En saantu näitä yhtä kauniiksi kuin sinulla kuvassa ja koitankin ehkä ensi kerrallä pieninä piiraina tai pasteijoina. Kiitos loistoblogista!

Kinuskikissa15.12.2008 15:19

Eila: kiva kuulla! Ja kuulostaa tosi hyvältä tuo lohiversiokin!

Eila8.12.2008 21:56

Hei
Ohje testattu. Hyviä ovat ja saivat paljon kehuja. Tein toisen satsin täytteenä sama piparjuuritahna, jonka päälle kylmäsavulohta, keitettyä kanamunaa, juustoraastetta ja ruohosipulia. Sekin oli hyvä yhdistelmä.

Kinuskikissa1.12.2008 09:15

Kiitos viesteistänne Heini ja Helena!

Helena28.11.2008 20:29

Mun kinkkuhyrrät on justiinsa uunissa. Kinkku pääsi loppumaan mutta käristin pieniä pekonikuutioita rapeiksi ja laitoin niitä.
Hyrrät muuten maistuu myös pesto-aurinkokuivattu tomaatti-mozzarella-täytteellä, päälle yrttejä (timjami, basilika, rosmariini, oregano) ja pinjansiemeniä.
Hyvännäkösiä muuten nuo kallaleivokset!

Heini28.11.2008 18:25

Oi, nämä on varmasti herkkua!! juuri suunnittelin sunnuntaisille kekkereille tehtäväksi pirkka-lehdessä ollutta poro-herkkusienipiirakkaa, mutta aloin kyllä miettiä josko tekisinkin näitä. 🙂

tosi paljon muutakin ihanaa oot taas tehnyt ja vitsit kun kaikki vielä näyttääkin niin kauniilta! sitä jaksan ihailla. kun ei maistamaan pääse 😉

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa