Punaherukoista siihen on, raikastamaan makuelämyksen 🍒
ja kaunistamaan kahvipöydän. 🌺
14.8.2014
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Täytettä on reilusti 24 cm:n vuokaan, joten leikkaa leveitä suikaleita, jotka jatkavat vuokaa noin 1 cm:n verran.
POHJA. Murskaa dominot tehosekoittimessa.
Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska.
Levitä seosta vuoan pohjalle ja sormilla painellen myös jonkin verran reunoille.
TÄYTE. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
Lisää vaahtoon vaniljajugurtti ja siivilöi joukkoon tomusokeri.
Soseuta punaviinimarjat ja sekoita täytteeseen.
Kuumenna mehutiiviste kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
KORISTELU. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W).
Laita suklaasula pieneen pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan aukko.
Pursota suklaalla ristikon muotoisia koristeita leivinpaperin päälle. Nosta leivinpaperi leikkuulaudan päällä jääkaappiin.
Asettele jähmettyneitä koristeita kakun päälle.
Viimeistele koristelu marjoilla.
Tein punaherukkakakun siskoni tyttären häihin. Kakku oli pakkasessa muutaman päivän. Täytteen koostumus ei ollut aivan samanlaista kuin tuoreena, mutta maku oli hyvä, ja kakku pysyi hyvin kasassa. Tämän kokemuksen perusteella sanoisin, että kakun voi pakastaa. Pohjaan laitoin Bastogne-keksejä. Gerbera-vuokaan annetun ohjeen kokoinen täyte oli sopiva, vähän jäi jopa ylikin.
Saijahelena: Valiolta löytyy litran Eila vaniljajugurtti.
Saijahelena: jos jogurtti on kovin tönkköä, niin yhden liivatteen voinee vähentää. Toisaalta jogurtin osuus on tässä kuitenkin pieni suhteessa muihin aineksiin. Sokeria ja vaniljasokeria tosiaan lisäksi!
Nyt kun hankin tarvikkeet kakkuun, mistään alueen kaupoista en löytänyt laktoositonta vaniljajogurttia! Aikani pähkäiltyäni päädyin turkkilaiseen jogurttiin, joka onkin sitten paljon tuhdimpaa kuin tavallinen jogurtti. Kevyttä kakusta ei siis tule, mutta uskaltaisikohan liivatteiden määrää vähän vähentää jogurtin koostumuksen myötä? Ja sokerin määrää pitää varmaankin jonkin verran lisätä, sekä tietty se vaniljasokeri…
Saijahelena: hyvä idea, tuota uutuutta kannattaa juuri tämän tapaisissa tilanteissa hyödyntää! Yks yhteen laittaisin vaniljakastikkeen kanssa.
Mietin voisiko tuon vaniljakastikkeen korvata Valion kinuskikermalla, ja millaisessa suhteessa vaniljakastikkeeseen. Maku sopisi niin hyvin noihin punaherukoihin.
Yolanda: juu kyllä pakasteessa sama gramma määrä eli jos käytät viinimarjojen lisäksi mansikoita niin yhteensä niitä tuo 500g anna niiden sulaa ensin niin onnistut varmasti hyvin.
Mitä jos käytän pakaste punavinimarjoja ja mansikoita? Onko niiden määrä kuitenkin 500gr?
pellavapaita: minulla semmoinen pieni aavistus olikin, että omassa mehussaan säilyvää survosta olet ajatellut käyttää. 🙂 Tästä tuleekin varmasti tosi ihanaa myös puolukoilla.
maris; kiitos 🙂 Puolukkasurvosta mietiskelen; ei pakastettua vaan ennenvanhaisesti omassa mehussaan säilyvää ilman pakastusta 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Mammeliini 👏🙏🏻❤️