Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Raakamakeiset

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Raakamakeiset

28.8.2014

raakamakeiset

Raakaleivonnaiset on leivonnan osa-alue, joka nousee aika ajoin esiin lukijoiden toiveissa. Olen käsitellyt aihetta mm. kirjoittamalla superfoodista ja raakaleivonnasta. Lisäksi olen leiponut raakasuklaakakun ja raakaleivoksia sekä valmistanut raakasuklaata.

Nyt oli makeisten vuoro. Ulkonäkö muistuttaa herkullisesti toffeeta. Toffeen makuun tarvitaan hieman mielikuvitusta, joten en rohjennut nimetä makeisia liikoja odotuksia herättävästi – raakaleivonnaiset vaativat hieman totuttelua ja oikeanlaista suhtautumista. Makeanhimo kuitenkin talttuu ja huomattavasti perinteisiä kermakaramelleja nopeammin ja terveellisemmin. Lisää ”superia” makeisiin saa helposti lisäämällä mukaan super-jauheita (maca, lucuma, pakuri jne.) tai vaikkapa kuivattuja marjoja.

Aineksia kannattaa etsiä irtopähkinöitä myyvistä liikkeistä, ekokaupoista, luontaistuotekaupoista ja isommista ruokakaupoista.

Ainekset:
3 dl cashewpähkinöitä
1 dl kaakaovoita (raasteena)
1 dl agavesiirappia
½ dl neitsytkookosöljyä
2 tl vaniljauutetta/aromia
hyppysellinen suolaa (tavallista tai esimerkiksi Himalajansuolaa)


Liota pähkinöitä 3 – 6 tuntia.

Vuoraa neliskanttinen, reunallinen vuoka (15 x 15 cm) leivinpaperilla.

Hienonna liotetut cashewpähkinät tehosekoittimessa. Sulata kaakaovoiraaste kuumassa vesihauteessa (huomioi, ettei raakaleivonnaisten lämpötila saisi nousta yli 45 asteen).

Lisää kaakaovoisula, siirappi, kookosöljy, vaniljauute ja suola tehosekoittimeen. Anna käydä hyvän aikaa, kunnes seos on aivan tasaista ja hienoa.

Kaada seos vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Leikkaa neliöiksi. Säilytä kylmässä.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 35 kappaletta 17

Avainsanat

Toffee

Ainesosat

KookosPähkinä/manteli/nougat

Kategoriat

Helpot ja nopeatKonvehdit ja makeisetRaakaleivonnaiset

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMaidotonMunatonVegaaninen

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (17)

Kinuskikissa18.12.2014 23:17

nalamuru: olipa kannustava kokemus! Tiikeripähkinät testiin täälläkin seuraavan raakaleivonnaisen kanssa.

nalamuru18.12.2014 11:53

Oli jähmettynyt varmaan juuri jonkun reilu kolme tuntia saivat jähmettyä kun leikkasin paloihin, kun eilen vein makeiset saajalleen. Tehosekoittimella olisi tosiaan saanut sekoittaa pitempään, kun mitä sekoitin meidän 1- vuotias alkoi joka kerta itkemään kun käytin tehosekoitinta niin sillä jäiu turhan vähälle sen käyttö huomasi makeisia maisstellessa että osassa rakenne jäi hieman kuivahkoksi ja osassa taas oli makeutta kovastikin eli hieman epätasaiseksi jäi vielä sekoitus mutta hyviä olivat. yllätyin siis kaikestahuolimatta positiivisesti.

Kinuskikissa18.12.2014 09:21

nalamuru: hyytymisaika lienee jotain 3-4 tunnin kieppeillä. Oliko seos jähmettynyt, jotta sait leikattua siisteiksi paloiksi?

nalamuru17.12.2014 11:55

Tein näitä tänään tiikeripähkinöistä. Liotin pähkinöitä yön yli vedessä.Käyttyi kyllä mukavasti pähkinän tavoin, hyvin sain tehosekoittimella murskaksi. En tiedä käytinkö nyt tehosekoitinta tarpeeksi kauan kun lapset eivät oikein tykänneet tehosekoittimen äänestä niin koitin saada nopeasti tehtyä. Nyt ovat makeiset jähmettymässä jääkaapissa. Kauankohan näillä kestää hyytyä? maku oli ainakin hyvä kun hieman maistoin ”taikinaa”

Kinuskikissa15.12.2014 15:03

nalamuru: minua kiinnostaa kovasti nuo tiikeripähkinät, sillä en ole vielä itse ehtinyt niitä testata. Odotan jännityksellä kokemuksiasi!

nalamuru15.12.2014 14:03

Nyt oisi ainekset hankittuna raakasuklaakonvehteihin ja näihin. Teen pähkinäallergikolle niin korvaan tiikeripähkinöillä nuo cashewpähkinät, kookosta hän voi onneksi käyttää. Tulen sitten kertomaan miten onnistui kun saan tehtyä parin päivän sisään.

Kiusto30.8.2014 07:21

Kaikille teille pähkinättömiä raakaleivonnaisia kaipaaville: Kinuskikissan helpot suosikit -kirjassa on raakasuklaakakun kohdalla sovellusohje, jonka avulla voi tehdä raakakonvehteja ilman pähkinää.

Anna_28.8.2014 14:41

Kinuskikissa: Niinhän se on! Ja kerron kyllä 😉 Mutta tulipahan ainakin testattua!
Huomista odotan innolla, kun pääsen koristelemaan (nyt hyytymässä) Vihreä kuula- kakkua, jonka ohjeen otin uusimmasta kirjastasi.
Tosin maistamaan en valitettavasti pääse, kun kakku menee isäni siskolle.:)

Kinuskikissa28.8.2014 14:19

Anna_: kerrohan sitten kuinka kävi, niin saadaan selvyys tuohonkin asiaan. Leivonta on välillä ihmeellistä. 🙂

tania: näitä raakaleivonnaisia kehittäessäni on monta kertaa harmittanut pähkinäallergikkojen puolesta. Vaikka raakaleivonnaiset ovatkin vastaus useisiin ruokarajoitteisiin, pähkinä on useiden reseptien kantava voima. Siemenillä ja manteleilla voi korvata jossain määrin, mutta valitettavasti mulla ei ole asiasta juuri käytännön kokemusta. Jos löydät jonkin kivan ohjeen, vinkkaa mullekin joko blogiin tai sähköpostiin.

Anna_28.8.2014 14:00

Kinuskikissa: Joo se kyllä kuulostaa hassulta, et se vaikuttais siihen noinkin ”rajusti”. Mut ens kerralla sitten leivontakaakaota 😉

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Raakamakeiset

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Raakamakeiset

28.8.2014

raakamakeiset

Raakaleivonnaiset on leivonnan osa-alue, joka nousee aika ajoin esiin lukijoiden toiveissa. Olen käsitellyt aihetta mm. kirjoittamalla superfoodista ja raakaleivonnasta. Lisäksi olen leiponut raakasuklaakakun ja raakaleivoksia sekä valmistanut raakasuklaata.

Nyt oli makeisten vuoro. Ulkonäkö muistuttaa herkullisesti toffeeta. Toffeen makuun tarvitaan hieman mielikuvitusta, joten en rohjennut nimetä makeisia liikoja odotuksia herättävästi – raakaleivonnaiset vaativat hieman totuttelua ja oikeanlaista suhtautumista. Makeanhimo kuitenkin talttuu ja huomattavasti perinteisiä kermakaramelleja nopeammin ja terveellisemmin. Lisää ”superia” makeisiin saa helposti lisäämällä mukaan super-jauheita (maca, lucuma, pakuri jne.) tai vaikkapa kuivattuja marjoja.

Aineksia kannattaa etsiä irtopähkinöitä myyvistä liikkeistä, ekokaupoista, luontaistuotekaupoista ja isommista ruokakaupoista.

Ainekset:
3 dl cashewpähkinöitä
1 dl kaakaovoita (raasteena)
1 dl agavesiirappia
½ dl neitsytkookosöljyä
2 tl vaniljauutetta/aromia
hyppysellinen suolaa (tavallista tai esimerkiksi Himalajansuolaa)


Liota pähkinöitä 3 – 6 tuntia.

Vuoraa neliskanttinen, reunallinen vuoka (15 x 15 cm) leivinpaperilla.

Hienonna liotetut cashewpähkinät tehosekoittimessa. Sulata kaakaovoiraaste kuumassa vesihauteessa (huomioi, ettei raakaleivonnaisten lämpötila saisi nousta yli 45 asteen).

Lisää kaakaovoisula, siirappi, kookosöljy, vaniljauute ja suola tehosekoittimeen. Anna käydä hyvän aikaa, kunnes seos on aivan tasaista ja hienoa.

Kaada seos vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Leikkaa neliöiksi. Säilytä kylmässä.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 35 kappaletta 17

Avainsanat

Toffee

Ainesosat

KookosPähkinä/manteli/nougat

Kategoriat

Helpot ja nopeatKonvehdit ja makeisetRaakaleivonnaiset

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMaidotonMunatonVegaaninen

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (17)

Kinuskikissa18.12.2014 23:17

nalamuru: olipa kannustava kokemus! Tiikeripähkinät testiin täälläkin seuraavan raakaleivonnaisen kanssa.

nalamuru18.12.2014 11:53

Oli jähmettynyt varmaan juuri jonkun reilu kolme tuntia saivat jähmettyä kun leikkasin paloihin, kun eilen vein makeiset saajalleen. Tehosekoittimella olisi tosiaan saanut sekoittaa pitempään, kun mitä sekoitin meidän 1- vuotias alkoi joka kerta itkemään kun käytin tehosekoitinta niin sillä jäiu turhan vähälle sen käyttö huomasi makeisia maisstellessa että osassa rakenne jäi hieman kuivahkoksi ja osassa taas oli makeutta kovastikin eli hieman epätasaiseksi jäi vielä sekoitus mutta hyviä olivat. yllätyin siis kaikestahuolimatta positiivisesti.

Kinuskikissa18.12.2014 09:21

nalamuru: hyytymisaika lienee jotain 3-4 tunnin kieppeillä. Oliko seos jähmettynyt, jotta sait leikattua siisteiksi paloiksi?

nalamuru17.12.2014 11:55

Tein näitä tänään tiikeripähkinöistä. Liotin pähkinöitä yön yli vedessä.Käyttyi kyllä mukavasti pähkinän tavoin, hyvin sain tehosekoittimella murskaksi. En tiedä käytinkö nyt tehosekoitinta tarpeeksi kauan kun lapset eivät oikein tykänneet tehosekoittimen äänestä niin koitin saada nopeasti tehtyä. Nyt ovat makeiset jähmettymässä jääkaapissa. Kauankohan näillä kestää hyytyä? maku oli ainakin hyvä kun hieman maistoin ”taikinaa”

Kinuskikissa15.12.2014 15:03

nalamuru: minua kiinnostaa kovasti nuo tiikeripähkinät, sillä en ole vielä itse ehtinyt niitä testata. Odotan jännityksellä kokemuksiasi!

nalamuru15.12.2014 14:03

Nyt oisi ainekset hankittuna raakasuklaakonvehteihin ja näihin. Teen pähkinäallergikolle niin korvaan tiikeripähkinöillä nuo cashewpähkinät, kookosta hän voi onneksi käyttää. Tulen sitten kertomaan miten onnistui kun saan tehtyä parin päivän sisään.

Kiusto30.8.2014 07:21

Kaikille teille pähkinättömiä raakaleivonnaisia kaipaaville: Kinuskikissan helpot suosikit -kirjassa on raakasuklaakakun kohdalla sovellusohje, jonka avulla voi tehdä raakakonvehteja ilman pähkinää.

Anna_28.8.2014 14:41

Kinuskikissa: Niinhän se on! Ja kerron kyllä 😉 Mutta tulipahan ainakin testattua!
Huomista odotan innolla, kun pääsen koristelemaan (nyt hyytymässä) Vihreä kuula- kakkua, jonka ohjeen otin uusimmasta kirjastasi.
Tosin maistamaan en valitettavasti pääse, kun kakku menee isäni siskolle.:)

Kinuskikissa28.8.2014 14:19

Anna_: kerrohan sitten kuinka kävi, niin saadaan selvyys tuohonkin asiaan. Leivonta on välillä ihmeellistä. 🙂

tania: näitä raakaleivonnaisia kehittäessäni on monta kertaa harmittanut pähkinäallergikkojen puolesta. Vaikka raakaleivonnaiset ovatkin vastaus useisiin ruokarajoitteisiin, pähkinä on useiden reseptien kantava voima. Siemenillä ja manteleilla voi korvata jossain määrin, mutta valitettavasti mulla ei ole asiasta juuri käytännön kokemusta. Jos löydät jonkin kivan ohjeen, vinkkaa mullekin joko blogiin tai sähköpostiin.

Anna_28.8.2014 14:00

Kinuskikissa: Joo se kyllä kuulostaa hassulta, et se vaikuttais siihen noinkin ”rajusti”. Mut ens kerralla sitten leivontakaakaota 😉

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa