Kinuskikissan ja Valio Keittiön leivontakoulussa on edetty kolmanteen osaan. Näillä vinkeillä onnistut sokerikakkupohjassa – joka kerta! 💛 Ohje perustuu kananmunien painoon. Valitse munien kappalemäärä kakun koon mukaan. Peruskakkuun (vuoan halkaisija 23 cm) viisi munaa on sopiva määrä.

🥚 Punnitse munat!
Sokeria ja jauhoja tulee kumpaakin 70 % munien painosta.

🌾 Käytä kahta jauhoa:
70 % vehnäjauhoja + 30 % perunajauhoja + 1 tl leivinjauhetta.

🌀 Vaahdota huolella:
Munat ja sokeri vatkataan vähintään 15 minuuttia – tämä on rakenteen salaisuus ja estää lässähtämisen paiston aikana.

🔥 Lämpö auttaa:
Huoneenlämpöiset munat ja vesihaude kulhon alla nopeuttavat vaahdon syntyä.

👩‍🍳 Kääntele kevyesti:
Siivilöi jauhot vaahtoon ja kääntele nuolijalla hellästi.

🧁 Valitse oikea vuoka:
Alumiininen paistovuoka varmistaa tasaisen kypsymisen.

♨️ Paista oikein:
175 °C, alatasolla noin 35 min. Kumoa heti ja anna jäähtyä kunnolla.

💡 Vinkki: Kakkupohjan voi myös pakastaa – helppo etukäteisratkaisu juhliin! Tarkemman reseptin löydät 70 % -kakkupohjan ohjeesta.