Minttusuklaaleivokset oli blogini ensimmäisten vuosien suosituimpia reseptejä, julkaisin sen vuonna 2008. Vajaassa kymmenessä vuodessa yksi isoimmista trendeistä on ollut erityisruokavalioiden yleistyminen. On siis korkea aika päivittää resepti nykyaikaan. Nämä leivokset ovat vegaanisia ja gluteenittomia.
kinuskielli: leivinjauhe ei ole välttämätön hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Olen testannut esimerkiksi sokerikakkupohjia ilman leivinjauhetta. Tässä reseptissä annetaan useita vaihtoehtoja keltuaisen korvaamiseen. Voi toki olla, että jokin käytetyistä tuotteista on aiheuttanut sen, että kohoaminen on jäänyt heikoksi. Ei leivinjauheesta toki mitään haittaakaan ole!
Tarkat asteluvut varmistavat sen, että seos on ehtinyt saavuttaa halutun rakenteen. Tähän vaikuttaa useampi tekijä, kuten nesteen haihtuminen ja sokerin kiteytyminen. Oikeaa hetkeä voi olla hankala silmämääräisesti päätellä. Reseptissä on mainittu sakeutuminen, mutta optimaalinen lopputulos voi olla parista asteesta kiinni, joten mittari on paras apuväline. Se, miksi tässä tapauksessa lopputulos oli ruskeaa aivan ennen aikojaan, onkin mielenkiintoinen juttu. Mitkä tuotteet olivat käytössäsi, teitkö tarkasti ohjeen mukaan? Jos esimerkiksi vaihtaa kookoskerman johonkin muuhun kasvikermaan, voi lopputulos hyvinkin olla tuo.