23.02.2008   94 kommenttia Kategoria: Leivokset
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Minttusuklaaleivokset


00aa2.JPG

Tämän reseptin kehittely oli mielenkiintoista puuhaa! Pari kuukautta sitten eräillä kutsuilla tarjottiin suussa sulavia minttusuklaaleivoksia. Koska reseptistä ei ollut tietoa, piti sellainen kehittää itse. Näistä tuli ehkä hieman erilaisia, mutta ei todellakaan hullumpia! Nam!

n. 24 kpl

Minttuiset tuplasuklaaleivokset

Pohja:
100 g tummaa suklaata
200 g voita tai margariinia
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa

Minttutäyte:
150 g voita tai margariinia
5 dl tomusokeria
vihreää ja hieman sinistä elintarvikeväriä
n. 1 ½ tl piparminttuöljyä (apteekista) TAI n. 3 tl piparminttuaromia (kaupasta)

Maitosuklaakuorrute:
175 g voita tai margariinia
200 g maitosuklaata


Paloittele suklaa rouheeksi. Sulata ja jäähdytä voi/margariini. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen voisulan kanssa. Lisää joukkoon lopuksi suklaarouhe. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla n. 13 min. Anna pohjan jäähtyä.

minttuleivokset_vaihe1.JPG

Sulata täytteeseen tuleva voi kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää voisulaan tomusokeri. Värjää täyte elintarvikeväreillä vihreäksi. Mausta piparminttuöljyllä tai -aromilla. (Huom: piparminttuöljy on hyvin voimakasta, joten käytä sitä varoen. Kokeile ja maista!) Levitä täyte pohjan päälle. Laita se sitten jääkaappiin jähmettymään.

minttuleivokset_vaihe2.JPG

Mittaa kattilaan voi/margariini ja paloiteltu suklaa. Lämmitä kuumassa vesihauteessa, kunnes suklaa on sulanut rasvan joukkoon. Jäähdytä hetki ja levitä sitten täytteen päälle. Tasoita lastalla sileäksi. (Vinkki: tasoitettuasi kuorrutteen ravista peltiä hieman - tämä auttaa lastanvetojen häivyttämisessä.) Jähmetä jääkaapissa.

minttuleivokset_vaihe3.JPG

Kun suklaa on jähmettynyt, leikkaa levystä neliön muotoisia leivoksia. Huom: suklaakerros halkailee leikkausvaiheessa helpommin aivan jääkaappikylmänä. Anna siis olla hetki huoneenlämmössä.

Voikreemi sopii hyvin leivosten koristeluun. Värjää kreemi täytteen väriseksi ja mausta muutamalla tipalla piparminttuöljyä. Pursota kuvioita esimerkiksi tähtityllalla tai tee kreemiruusuja. Ruusujen tekoon saat vinkkejä kermaruusujen pursotusohjeesta. Tekniikka on sama.

minttuleivokset_vaihe4.JPG minttuleivokset_vaihe5.JPG

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
39 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan raparperireseptit



Nämä ihanuudet löydät raparperiresepteistä »

Toivepuodin kesäarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu
meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100