23.10.2017   9 kommenttia Kategoria: Halloween,  Lapset,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Luurankokakku


En ole pitkään aikaan tehnyt kakkuja kuorrutetta maalaamalla ja nyt tuli inspiraatio koristella halloween-kakku symppiksillä luurangoilla. Tämä on tosi näppärä keino saada näyttävä lopputulos kohtuullisella vaivalla. Kuviohan voi olla mitä vain: vaikka tekstiä, kukkasia tai jotain abstraktia kuviota. Lapsillekin voi antaa siveltimen käteen, kuten Pikku-Kinuskit tekivät pääsiäiskakussa.

Vinkit:

  • Hopeatoffeetäytteessä voi käyttää myös Pandan lakritsifudgea tai Kick-patukoita.
  • Mustan kakun täytteeksi sopii erinomaisesti glamour-kakun täytteet. Suomi 100 -kesäkakun reseptissä on nopeatekoisen lakritsitäytteen ohje. Lisää vaihtoehtoja löydät Täytteet-osiosta!
  • Luurangot voi pursottaa myös valkosuklaasta tai valkoisista melts-napeista. Valuvan kuorrutteen pursottaminen on kuitenkin hieman maalia haastavampaa kakun sivureunoille.

Lakritsainen halloween-kakku

Pohja:
5 munan 70 % -kakkupohja (tai jokin muu kakkupohja)
Kostutus:
2 dl sitruunanmakuista kivennäisvettä (tai sitruunalimsaa)

Täyte:
hopeatoffeetäyte
lemon curd -sitruunatahnaa

Kuorrutus:

1 dl kuohukermaa
600 g Kinuskikissan yönmustaa vaniljamassaa

Lisäksi:
valkoista väriä
ohut sivellin (nro 0)
koristepaperi


Valmista kakkupohja irtopohjavuoassa (halkaisija 24-26 cm) linkistä löytyvän ohjeen mukaan. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.

Valmista hopeatoffeetäyte erillisen ohjeen mukaan.

lepakkokakku lepakkokakku-2

Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle kakkupaperin päälle. Kostuta kivennäisvedellä. Levitä päälle sitruunatahnaa ja puolet hopeatoffeevaahdosta. Nosta päälle seuraava pohja, kostuta ja täytä samaan tapaan. Laita kanneksi viimeinen pohjalevy ja kostuta. Tasoita reuna lastalla. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

Vaahdota kerma. Levitä kermavaahto tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

Muovaa massasta käsillä tasainen pallo, jotta saat eri paketeista otetut palat sekoittumaan toisiinsa. Painele tiiviiksi möykyksi alustaa vasten. Kauli tarvittaessa tomusokeria apuna käyttäen ohueksi levyksi. Massan päälle ei kannata ripotella tomusokeria, koska vaniljamassa ei tartu kaulimeen. Alustalle voi kuitenkin tomusokeria ripotella, koska näin massa kauliutuu helpommin eli ”liukuu” alustan päällä. Nosta levy kakun päälle ja painele sen ympärille. Leikkaa ylimääräinen kuorrute alareunasta. Tarkemman kuorrutusohjeen ja videon löydät kohdasta kaulittavalla massalla kuorruttaminen.

glamour-kakku-vaihe-kerma-2

Maalaa kakun pinnalle luurankoja valkoisella värillä ohuen siveltimen avulla.

Avainsanat:
HopeatoffeeLakritsi

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
11 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat