01.04.2012   22 kommenttia Kategoria: Lapset,  Pääsiäinen,  Pikku-Kinuskit,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton

Pikku-Kinuskien pääsiäismunakakku


paasiaismuna1paasiaismuna2paasiaismuna3paasiaismuna4paasiaiskakku5

Tämän vuotisesta Kinuskikissan pääsiäiskakusta tuskin voi syntyä kahta samanlaista versiota; lopputulos on niin tekijänsä näköinen. Tätä kakkua maalatessa heilui kaikkiaan kolme pensseliä, mutta päävastuun koristelusta ottivat kuitenkin 5-vuotiaat Pikku-Kinuskit. Jättimäisen suklaamunan koristelu onnistuu siis niin isommilta kuin pienemmiltäkin maalareilta.

Kookoksen maku kakussa ei ole läpitunkeva vaan se maistuu pikemminkin hienona aromina suklaan taustalla. Kookoskerma on hyvä vaihtoehto muille kasviperäisille vispeille. Se ei vispaudu aivan yhtä jämäkäksi vaahdoksi, mutta mahdollistaa kuitenkin moussemaisen täytteen. Kookoskerman voi korvata toki myös soija-/kauravispillä tai tavallisella vispikermalla. Muista, että kasvivispit vaahtoutuvat parhaiten kylminä.

Kiitos valokuvaaja Liisa Takalalle näistä kuvamuistoista, joissa touhuavat pikkumaalarit, emon hääriessä taustalla. Yksi kuvista päätyi myös uusimpaan Kaksplus-lehteen.

Vinkki: Saat pohjasta gluteenittoman, kun korvaat vehnäjauhot perunajauhoilla.

Suklaa-kookoskakku

Pohja:
2 tummaa levykakkupohjaa

Kostutus:
4 dl vaniljalla maustettua soijajuomaa (tai maitoa ja 2 tl vaniljasokeria)

Täyte:
¾ annos maidotonta suklaatäytettä

Kuorrutus:
2 dl vaahtoutuvaa kaura-/soijakermaa (tai kuohukermaa)
500 g valkoista vaahtokarkki- tai sokerimassaa

Koristelu:

pastavärejä


Paista kaksi levykakkupohjaa erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.

Vatkaa kylmä kookoskerma kuoheaksi.

Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasula kookosvaahtoon.

 
Leikkaa toisesta levykakkulevystä iso soikion muotoinen pala. Nosta tarjoilulautaselle, kostuta vaniljajuomalla ja levitä päälle täytettä.

Leikkaa edellistä pienempi soikio, kostuta ja levitä täytettä. Toista samalla tavalla soikioiden kokoa pienentäen, kunnes olet saanut pohjan ja täytteen käytettyä. Päällimmäiset pohjakerrokset voi koota jäljelle jääneistä paloista.

Painele pinta levitysveitsellä tasaiseksi. Vaahdota kerma ja levitä se tarttumapinnaksi kuorrutemassalle.

Kauli sokeri-/vaahtokarkkimassa levyksi ja nosta kakun päälle. Tasoita reunat ja leikkaa ylimääräinen massa kakun alareunasta. (Tarkemmat kuorruteohjeet löydät ohjeesta "Kaulittavalla massalla kuorruttaminen").

Ota väripaletti esiin ja koristele pääsiäismuna iloisilla kuvioilla! Sekoita sopivan paksuiset "maalit" ohentamalla pastavärejä vedellä ja lisäämällä halutessasi joukkoon hieman valkoista väriä. Huomaa kuitenkin, että vettä kannattaa käyttää vain sen verran, että väreistä saa hieman ohuempia. Liian vetinen maali lähtee valumaan kakunpinnan kuperissa kohdissa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
47 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 15

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Kehittele resepti Kinuskikissalle

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit