Viime vuonna toivoitte blogin joulukakuksi luumun makuista hyydykekakkua. Silloin en ehtinyt toivetta toteuttaa, mutta säilöin sen mielensopukkaani tätä vuotta ajatellen. Odotellessa oli markkinoille tullut Vegegel-jauhe, jonka avulla hyydytin kakun ilman liivatetta.

Pohja:
75 g voita tai margariinia
300 g dominoita

Täyte:
4 dl kuohukermaa
2 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 prk (á 125 g) vauvojen luumusosetta
1 dl ruokosokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 ps Vegegel-jauhetta
2 dl kylmää vettä

Koristelu:

1 prk (á 125 g) vauvojen luumusosetta
sokeroituja kirsikoita


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa dominot täytteineen tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon dominomurska. Painele muruseos vuoan pohjalle ja noin 5 cm matkalta reunoille.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.

Sekoita toisessa kulhossa vatkaimella tuorejuusto, luumusose ja sokerit.

Sekoita Vegegel-jauhe veden joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa välittömästi tuorejuusto-soseseokseen. Yhdistä kermavaahdon kanssa.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Tiputa päälle luumusosenokareita ja asettele joukkoon sokeroituja kirsikoita.