Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob.gif

Vatkattu mehuhyytelö

Leipomo: KrisseRa
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Marjavaahto_600x600.jpg

Minulla on tallessa ensimmäinen keittokirjani 80-luvulta ja selailen sitä aina joskus ideoiden toiveessa. Tämä jälkiruoka on siitä kirjasta. Alkuperäisestä reseptistä tuli vaanhoa armeijalle, tässä se on pienennetty inhimilliseen mittakaavaan. Jälkkärin teko on helppoa, mutta vaatii kärsivällisyyttä.

2,5 dl kotitekoista mehua (laimentamatonta) tai kaupan mehutiivistettä
1,5 dl vettä
(1,5 dl sokeria)
4 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä n. 10 min kylmässä vedessä.
Mittaa kattilaan vesi, mehu, tarvittaessa sokeri ja kiehauta. Sulata liivatelehdet kuumaan seokseen hyvin sekoittaen.
Kaada kuuma neste ISOON kulhoon ja nosta kulho esim. tiskialtaaseen laskettuun kylmään veteen. Vatkaa seosta sähkövatkaimen täydellä teholla, kunnes se jäähtyy, vaahtoutuu ja alkaa hyytyä. Mitä pitempään vatkaat, sitä vähemmän lopulliseen jälkiruokaan muodostuu marjahyytelöä pohjalle (itse vatkasin n. 20 min). Kaada vaahto tarjoiluastiaan, peitä astia tuorekelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 h, mieluimmin yön yli.
Tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon/marjojen kanssa. Annostellessa muista, että pohjalla on aina ainakin hieman mehuhyytelöä ja loppu on pehmeää. ilmavaa vaahtoa.

Ainesosat:

Herukka/viinimarjaLakkaMansikkaMustikkaPuolukka/karpaloVadelma

Kategoriat:

JälkiruoatKevyet herkut
- Helppo

Kommentit (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti