Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob.gif

Manteli-kirsikkateeleipä/kakku

Leipomo: KrisseRa
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mantelikirsikkakakku_600x600.jpg

Tämä resepti ei ole omani, vaan löysin sen nettisivuilta https://www.tasteofhome.com/recipes/almond-tea-bread/https://www.tasteofhome.com/recipes/almond-tea-bread/ . Koska tuoreita kirsikoita löytyi kaupasta ja lopputulos oli maistuva, päätin kuitenkin julkaista tekemäni version täällä sivuilla.

260 g mantelimassaa
60 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa huoneenlämpöisenä
400 g tuoreita kirsikoita
7,2 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl maitoa (ei rasvatonta)
(pari tippaa manteliesanssia tai 1-2 rkl kirsikkalikööriä)
Päälle:
tomusokeria

Puolita tuoreet kirsikat ja poista niistä kivet. Voitele ja korppujauhota 2 kpl. 10 x 20 cm leipävuokaa. Lämmitä uuni 175 ºC.
Vatkaa kulhossa mantelimassa ja pehmeä rasva hyvin sekaisin. Vatkaa sekaan sokeri vähitellen erissä. Lisää sen jälkeen munat yksitellen vatkaten taikinaan hyvin sekaisin (sen pitäisi olla kevyttä ja ilmavaa, vaikkei siltä näytä).
Mittaa erilliseen astiaan jauhot. Ota jauhoista vajaa ruokalusikallinen ja sekoita kirsikoiden kanssa (=jauhota kirsikat). Tämä estää kirsikoita valumasta leivän pohjalle paistovaiheessa.
Sekoita loppuihin jauhoihin leivinjauhe ja suola. Vatkaa taikinaan erissä vuoronperään jauhoja ja maitoa, kunnes kaikki aineet ovat hyvin sekaisin. Mausta halutessasi manteliesanssilla tai kirsikkaliköörillä.
Lusikoi vuokien pohjalle ensin kerros (ohut) taikinaa. Ripottele päälle puolet jauhotetuista kirsikanpuolikkaista (jaettuna kahteen vuokaan). Lisää päälle kerros taikinaa ja sen jälkeen loput kirsikoista. Peitä  lopulla taikinalla. Katso, etteivät vuokasi ole tulleet aivan piripintaan asti täyteen.
Nosta vuoan uuniin alakeskitasolle. Peitä vuoat jo heti pinnan saatua väriä foliolla, jotta pinta ei pala. Paista kakkuja/leipiä n. 1,5 tuntia tai kunnes kokeillessa puutikulla siihen ei enää tartu taikinaa. Nosta vuoat pois uunista ja anna jäähtyä hetken. Kumoa kakut ritilän päälle jäähtymään. Ripottele jäähtyneiden kakkujen päälle siivilän läpi tomusokeria.

Ainesosat:

Pähkinä/manteli/nougat

Kategoriat:

Kahvikakut
- Keskitaso

Kommentit (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti