Runebergin päivä 5.2. lähestyy, mutta kaikkia ei perinnetorttu syystä tai toisesta miellytä. Joku vieroksuu karvasmantelia, toinen tortun kosteaa rakennetta. Kolmas ei voi syödä mantelia. Kinuskikissa kiirehti hätiin! Runebergin päivää voi juhlistaa perinteisen tortun henkeen suunnitellulla tortulla, joka ei kuitenkaan maistu Runebergin tortulta.

Kyseessä on herkullisen mehevä ja raikkaasti sitruunaan vivahtava leivonnainen, jonka maussa on mukana myös hieman pullaa ja piparkakkua. Runebergin tortusta halusin säilyttää sen erinomaisen hävikkiajattelun: tortussa käytetään viimeiset rippeet joulupipareista. Voit toki korvata ne muillakin kekseillä.

Näistä tortuista on turha hienostelu karsittu pois ja valmistaminen hoituu suoraviivaisesti menetelmällä ”kaikki kulhoon ja sekoita”. Siksi kutsun torttua kansanomaisesti muhvinssiksi. 🙂 Muhvinssi testattiin aidolla kohderyhmällä, minkä vuoksi uskallankin väittää sitä kriitikoiden ylistämäksi. Ota resepti omaksesi – vaikka tykkäisitkin perinteisestä Runebergin tortusta!

Runeberg-aiheiselta teemasivulta löydät lisätietoa Runebergin päivästä ja näet kaikki Kinuskikissan laatimat muunnelmat klassikosta.