03.07.2018   6 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä
Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

Kolmen maun mansikkakakku


Tällaista kakkua meillä syötiin juhannuksen kahvipöydässä. Ajatus näiden kolmen maun yhdistelmästä oli jo pitkään siintänyt mielessäni. Vaikka mansikkaa ja lakritsia ei tyypillisesti liitetä yhteen, minusta makupari on toimiva. Mansikka on riittävän neutraali ja kuitenkin raikas lakritsin rinnalla. Tuoreet mansikat tekevät tästä kesäkakun!

Valkosuklaa-lakritsi-mansikkakakku

Huom! Valmista lakritsikastike jo edellisenä päivänä ja anna sen olla jääkaapissa yön yli ennen vaahdotusta.
Vinkki: Jos lakritsi ei kuulu suosikkeihisi, voit vaihtaa tilalle esimerkiksi tumman suklaan. Katso suklaakerroksen resepti kolmen suklaan kakusta.

Pohja:
250 g Oreo-keksejä
75 g voita

Lakritsikastike:
n. 225 g lakritsitoffeeta (esim. Alku, Kick, Hopeatoffee)
3 dl kuohukermaa

Mansikkatäyte:
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
300 g mansikoita

Laritsitäyte:

lakritsikastike (kts. edellä)
2 ½ liivatelehteä
2 rkl vettä

Valkosuklaatäyte:
2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
110 g valkosuklaata
2 rkl vettä

Pinnalle:
500 g tuoreita mansikoita
½ dl vettä
¼ dl hyytelösokeria


Murskaa Oreot tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla tai sipaise siihen öljyä saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Valmista lakritsikastike edellisenä päivänä. Mittaa kerma kattilaan ja paloittele joukkoon lakritsitoffee. Keitä keskilämmöllä sekoitellen, kunnes lakritsit ovat sulaneet kerman joukkoon. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin.

Laita mansikkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Soseuta mansikat. Erota mansikkasoseesta noin desilitra ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivate-mansikkaseos ja loput mansikkasoseesta vaahdon joukkoon. Kaada vuokaan. Anna hyytyä noin puoli tuntia, kunnes pinta on jähmettynyt. Aloita sitten lakritsitäytteen valmistus.

Laita lakritsitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kylmä lakritsikastike vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi lakritsivaahdon joukkoon. Levitä mansikkatäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa, kunnes pinta on jähmettynyt.

Laita valkosuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Yhdistä suklaasula ja vaniljatuorejuusto vatkaimella sekoittaen. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi valkosuklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä lopuksi kermavaahdon kanssa. Levitä lakritsitäytteen päälle. Anna kakun hyytyä 3 tuntia.

Leikkaa mansikat siivuiksi. Asettele täytteen päälle. Valmista hyytelökuorrute hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaisesti. Levitä sudilla mansikoiden päälle. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
20 tassutusta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin kesäarvonta



Kesäarvonnassa esitetään ajankohtainen leivontakysymys ja arvotaan vastanneiden kesken Toivepuodin tuotepaketti, joka sisältää päivänvarjo-coktailtikkuja, hopeisia tähtikoristeita, leveää reunakalvoa ja Haganolin salmiakkimixeriä.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit