Kolmen suklaan kakkuun liittyy erityisen lämpimiä muistoja. Tein saman nimistä kakkua liki kymmenen vuotta sitten tytärteni ristiäisiin. Silloin ei blogistin urasta ollut vielä tietoakaan – hyvä kun olin koskaan käynyt missään blogissa. Ohje oli lehtileike, jota noudatin pilkuntarkasti uskaltamatta soveltaa suuntaan tai toiseen. Maukas kakku siitä muistaakseni tuli ja juhla oli tietenkin ikimuistoinen. Tytöt saivat nimensä ja käyttäytyivät enkelimäisesti. Itkukausi käynnistyi vasta ristiäisten jälkeen eli valmistautuminen onnistui normaalin vauva-arjen lomassa, mikäli nyt kahden vauvan kanssa voi normaalista puhua.
Nyt halusin tehdä oman kolmen suklaan kakkuni, sillä se kyllä ansaitsee paikkansa Kinuskikissan kakkujen joukossa. Suklaa jos jokin sopii joulun odotukseen, joten tästä on hyvä tassutella kohti leivontavuoden huipennusta!
Triplasuklaakakku
Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita
Vaniljavaahto:
6 dl vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria
500 g paksua Valio Vanilla -vaniljakastiketta
Tumma suklaa -kerros:
vajaa ⅓ vaniljavaahdosta
175 g tummaa suklaata
Maitosuklaakerros:
n. ⅓ vaniljavaahdosta
2 liivatelehteä
90 g maitosuklaata
2 rkl vettä
Valkosuklaakerros:
n. ⅓ vaniljavaahdosta
2 liivatelehteä
110 g valkosuklaata
2 rkl vettä
Koristelu:
4 dl vispikermaa
2 tl sokeria
vihreää (tai sinistä ja keltaista) pastaväriä
1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta
minisydän-koristerakeita
kultaiset tähdet -koristerakeita
Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan sisäreunaan öljyä tai suojaa reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin. Murskaa dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
Mittaa kerma ja vaniljasokeri kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakastike. Jaa vaahto kolmeen osaan siten, että yksi on hieman muita pienempi.
Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula pienimmän vaniljavaahtokolmanneksen joukkoon. Levitä vuokaan. Täyte jähmettyy nopeasti, joten voit jatkaa heti seuraavan kerroksen valmistamiseen. Nosta vuoka välillä jääkaappiin.
Laita maito- ja valkosuklaakerrosten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sulata maitosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklasula vaahtokolmanneksen joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivatevesi maitosuklaavaahtoon. Kaada vuokaan jähmettyneen suklaatäytteen päälle. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna hyytyä jonkin aikaa (puolesta tunnista tuntiin).
Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita valkosuklaasula viimeisen vaahtokolmanneksen joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivatevesi valkosuklaavaahtoon. Kaada maitosuklaatäytteen päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin kolmeksi tunniksi.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Mittaa kerma ja sokeri kulhoon. Värjää kerma vihreäksi ennen vaahdotusta sekoittamalla joukkoon pastaväriä vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen. Vatkaa sitten vaahdoksi ja siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe.
Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on Russian Bulbous -erikoistylla. Pursota korkeita kekoja ”kuusiksi” kakun päälle (katso video ruusukepursotuksesta). Ripottele pursotusten päälle sydänrakeita ja viimeistele tähtikoristeilla.
Tiia: varmasti tulee! Jos jaksat ja muistat, päivitäpä kuva kakusta tuosta galleria-välilehden kautta. 🙂
Kiitos tiedosta. Leivon kakkun synttäreille. Tulee varmasti ihana synttärikakku.
Tiia: ei tarvitse. Tumma suklaa jähmettää muita suklaita tehokkaammin. Suklaisessa hyydykekakussa ei siis tosiaan tarvitse välttämättä käyttää lainkaan liivatetta, jos käytössä tumma suklaa. Näin esimerkiksi täällä:
http://www.kinuskikissa.fi/minttusuklaakakku-liivatteeton/
http://www.kinuskikissa.fi/haamumetsan-suklaakakku/
Eikö tummasuklaakerrokseen tarvitse liivatelehtiä ollenkaan? Ihmettelin vain.
maris
Anu H: kyllä, onnistuu! 🙂
Voiko kakun tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin kelmun alle ja vasta seuraavan päivänä poistaa vuuasta?
pilvenhattara: kuorrute on käytännössä kermavaahtoa ja voit toki kuorruttaa sillä reunatkin. Kerman menekki riippuu pursotusmallista. Tämä määrä riittää vain noihin joulukuusiin. 🙂 Täältä löydät erilaisia malleja:
http://www.kinuskikissa.fi/pursotusmalleja/
Voiko tällä kuorrutteella vuorata koko kakun myös reunat? Eli tekisi myös reunoille esim ruusukkeita. Pysyykö kuorrute juustokakun päällä ja reunoilla?
mari-johanna
Katri S: Jos vaihdat vuoan 24cm:stä 26:n tekemättä mitään, silloinhan kerrokset ovat vain hieman matalammat. Voit tehdä niin, tai sitten käypä kurkkaamassa vuokien muunnos sivulta apua.
Siellä neuvotaan, että mikäli 24 vaihtuu 26 pitäisi aineet kertoa 1,17. Eli lisäystä tulisi vähän ja saat yhtä korkeat kerrokset kuin kuvassa.
http://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/
Hei, ajattelin tehdä kakun 26 cm vuokaan. Miten suurempi vuoka vaikuttaa reseptiin ? (Pienemmän koekakun tein jokin aika sitten ja se oli tosi hyvää. Ihana resepti :)).
tuulaleena: olit ihan oikeassa, että on toki huomioitava, että suklaa on riittävän sulaa. Suklaa muuttuu rakeiseksi, koska se jähmettyy kylmän vaahdon vaikutuksesta ”hippu kerraallaan”. Siksi on tärkeää huolehtia, että saa suklaan sekoittumaan vaahtoon suunnilleen samalla silmänräpäyksellä, kun suklaasula koskettaa vaahtoa. Tähtää suklaasula suoraan vatkaimiin ja vatkaa keskiteholla.
Hei. Miksi tummasuklaakerrosta tehdessäni suklaa meni ihan rakeiseksi vaahtoon sekoittaessa eikä siis sekoittunut kunnolla vaniljavaahtoon? Pitäisikö suklaasulan olla lämpimämpää, vaahdon huoneenlämpöistä? Vai tuleeko sekoittaa vatkaimella pikkuhiljaa vai mahdollisimman nopeasti vai riittääkö esim lusikalla sekoittaminen?
mari-johanna
Teelma: Pakastaminen onnistuu varmasti. Koristelu vasta sitten sulatuksen jälkeen!
24cm juustokakun riittävyys on noin 12 palaa! 🙂
Voiko kakun pakastaa? Kuinka monen hlön kakku tämä on?
Kiitos!
MrsMenp: minullakin on tässä matkan verralla useampia ollut. Käyttöä on paljon, joten ihan edullisinta en ole ottanut ja kyllä ne halpismallit vähän vempuloita tahtovat ollakin. Olen päätynyt hintahaarukassa keskitason tehosekoittimeen. Omani on OBH Nordica, mutta heilläkin saattaa olla eri malleja, joten kannattaa vertailla. 🙂
Hei! Minkä merkkisiä tehosekoittimia teillä on? Siis esim. tuohon keksien murskaamiseen. Pitäis hankkia sellainen ja kaupoissa eivät osaa oikein vastata mihinkään.
Toivottavasti toivepuoti toimii nopiasti. Tilasin nyt vihdoinkin russian tyllan. Tuo vihriä joulukuusi tulee kohta koristanaan muffinsseja ja tuota kakkua kunhan saan sen käsiini.
Kiitti kommenteista ystävät! ❤️🐾😀🌸
Vanillacherryjen keittiössä
Oi ihana tämä kakku-ja nuo kuuset! Täytyy varmaan kipaista toivepuotiin hankkimaan oma, sen verran upealta ja monikäyttöiseltä tuo tulla vaikutta! 🙂
mari-johanna
Voi ei, mä en kestä! 🙂 Aivan syötävän ihana kakkupala odottaa siinä syöjäänsä! Ja mikä valtaisa keksintö käyttää tuota uutta tyllaa kuusi muottina. Tuo idea täytyy ehkä kopioida johonkin joulun alus leivontaan ja ehkä tuo kakkukin! 🙂
Aamuriemu
Mmmm, siinä on fiinin näköinen kakku!