Ihanan rapeat kauralastut ovat tuttuja vanhoista keittokirjoista, kotitaloustunneilta ja lapsuusajan juhlapöydistä. Ne onnistuvat mainiosti ilman kananmunaa ja vehnäjauhoja – Kinuskikissan ohjeeseen tarvitaan vain kolme raaka-ainetta! Valkoisen sokerin tilalla tykkään käyttää fariinisokeria. Tämän tapaisissa leivonnaisissa aromikas tumma sokeri pääsee hyvin oikeuksiinsa.
Kinuskikumppani
Kauralastut
13.8.2020




Avainsanat
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Ainekset
Taikina
50 g voita
2 dl kaurahiutaleita *)
1 dl fariinisokeria
*) Tarvittaessa voit käyttää gluteenittomia kaurahiutaleita.
Kumppanit
Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja fariinisokeri. Taikinan rakenne on irtonainen. Annostele pieniksi nokareiksi pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti leviämisvaraa (6-8 kappaletta peltiä kohden).
Paista 175 asteessa 7-8 minuuttia, kunnes keksit ovat levinneet ja saaneet vaaleanruskean värin. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä. Rakenne kovettuu pikku hiljaa.
Kokeile myös näitä
Kinuskikissan verkkokauppa
Kommentit (17)
Tet-harjoittelija testasi myös Eila-voista lastut ja ne levisivät yhtä mallikkaasti. Voin annettiin kunnolla kiehahtaa, sitten kattila liedeltä ja joukkoon kaurahiutaleet ja fariinisokeri. Kaurahiutaleet ei pikaversioita vaan ihan tavallisia. Meille jäi mysteeriksi, miten nämä voivat olla leviämättä. 😀
Tet-harjoittelija leipoi lastuja tänään ja näin hyvin levinneitä lastuja sai aikaiseksi. Tämänhetkinen epäily kohdistuu voin laktoosittomuuteen, täällä käytössä normaali voi. Vaikea uskoa, mutta mistäs sen tietää…?

Tuude ja mari-johanna: palaan asiaan, kun olen testannut reseptiä. Mahtaako käytetyillä kaurahiutaleilla tai voin laktoosittomuudella olla merkitystä? Täytyy suorittaa täällä päässä tutkimuksia!
Tuude ja Kinuskikissa: Perustin tänään oman testilaboratorion kotiini ja noudatin ensimmäisen kerran kirjaimellisesti tätä ohjetta. Käytin siis laktoositonta voita sekä tavallisia kaurahiutaleita.
Ja kuinka ollakaan nyt myös minulla jäi kaura kasoiksi pellille! Siis mitä…mutta uskottava se oli!!! 🙂
Seuraavan erän tein muuten samalla tavalla, mutta annoin rasvan ja sokerin olla hellalla Tuuden tapaan pidempään.
Aivan sama tulos,kasat olivat ja pysyivät!!
No höh, ikinä ei minulla ole näin käynyt ja olen saanut kauralastut onnistumaan myös Sunnuntain maidottomasta margariinista joten nyt on korkeampaa matematiikkaa…. Jätän tämän mysteerin Kinuskikissan pohdinnan alle. 🙂
Mitä voita sinä muuten Tuude käytit?
Täytyy kuitenkin todeta että onneksi tämän testilaboratorion etäopiskelussa oleva testimaistaja ei isänsä kanssa ole sieltä nirsoimmasta päästä,ihanaa kauralastuja he totesivat, alkoivat puputtaa parempiin suihin…. 🙂
Tuude: Onpa kerrassaan merkillistä.Voiko tuolla kattilan hellalla pitämisellä olla osuutta asiaan…Jaa-a!
Täytyisi ehkä melkein kokeilla 2 testikertaa toinen niin että voin vain sulattaa äkkiä ja toinen niin että pitää sitä pidempään hellalla.
Itse olen aina pitänyt tätä idioottivarmana 3 raaka aineen ohjeena jossa kaikki vain sotketaan yhteen,aina on myös onnistunut.
Tänään täytyy kyllä ehkä perustaa testi laboratorio…..
Minullakaan eivät kauralastut levinneet. Mietin, että voisiko syynä olla se, että pidin kattilan kuumalla levyllä ja yritin saada sikerin kunnolla liukenemaan voihin? Tein nimittäin heti perään uuden setin perinteisemmällä ohjeella, annoin voin juuri ja juuri sulaa ja sekoitin nopeasti sokerin ja kairahiutaleet sekaan. Tässä kohtaa taikina oli erilainen kuin ensimmäisellä kerralla, mutta toki toiseen taikinaan tuli se muna+vehnäjauho+leivinjauhe tämän jälkeen. Jälkimmäinen setti onnistui hyvin.
Melidaria: oi, tää kuulostaa huippuhyvältä! Ihanaa, että rukiistakin syntyy herkkua – makeassa leivonnassa se onkin turhan vähän käytetty vilja!
Mä käytin näihin kaurahiutaleiden puutteessa ruishiutaleita. Sulatin voin seassa neljä palaa tummaa suklaata.
Ja tuli hyviä!
Tanja: eriskummallista! Ei voi aina ymmärtää leivonnan oikkuja. Edes kokenut leipuri. 😊
Minullakaan ei keksit levinnyt, litistelin kesken paiston lusikalla, kasassa sentään jotenkuten pysyvät mutta aika eri näköisiä tuli kun ohjeessa. Käytin pirkan voita, dansukkerin fariinisokeria ja kotimaista luomu kaurahiutaleita ohjeen mukaisesti.

Kinuskigalleria (0)
Ei galleriakuvia.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta