Ihanan rapeat kauralastut ovat tuttuja vanhoista keittokirjoista, kotitaloustunneilta ja lapsuusajan juhlapöydistä. Ne onnistuvat mainiosti ilman kananmunaa ja vehnäjauhoja – Kinuskikissan ohjeeseen tarvitaan vain kolme raaka-ainetta! Valkoisen sokerin tilalla tykkään käyttää fariinisokeria. Tämän tapaisissa leivonnaisissa aromikas tumma sokeri pääsee hyvin oikeuksiinsa.
Ei tullut kaurakeksejä tällä ohjeella. Ruskistin voin, 50 g, sekoitin kaurahiutaleet ja fariinisokerin. Seos oli minusta liian kuivaa, eli voita näytti olevan liian vähän suhteessa kuiviin aineisiin, mutta päätin luottaa reseptiin, kun yleensä tämän sivun reseptit toimii… Keot eivät sitoutuneet uunissa yhtään, eli hajosivat täysin mysliksi. Hyväähän se silti oli, voi ja sokeri, kuin omenahyveen kuorrutetta ilman omenoita. Vaniljajäätelön kanssa sopii erittäin hyvin.