19.02.2020   5 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Suolaiset pikkuleivät
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Juustotyynyt


Kun tekee mieli viikonlopuksi jotain helppotekoista pientä suolaista, kannattaa kääntyä tämän reseptin puoleen. Juustoiset pikkuleivät ovat niin koukuttavia! Taikinaa on helppo työstää ja siitä voi ottaa myös muotilla kuvioita. Paista vaaleanruskeiksi – silloin pinta on rapea ja sisus ihanan pehmeä. Voit leipoa taikinaneliöt valmiiksi edellisenä päivänä ja säilöä viileässä. Paistaminen kannattaa jättää tarjoilupäivään.

n. 80 kappaletta

  • Taikina:
  • 225 g cheddarjuustoa (tai muuta voimakasta, rasvaista juustoa)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 rkl kylmää vettä
  • Pinnalle:
  • 1 muna
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl vettä
  • pari hyppysellistä suolaa


  • Raasta juusto raastimen hienolla terällä (huom: valmiin juustoraasteen käyttäminen voi vaikuttaa taikinan rakenteeseen). Yhdistä jauhojen kanssa. Nypi joukkoon voi ja lisää lopuksi vesi.
  • Jaa taikina kahteen osaan – kummastakin puolikkaasta tulee yksi pellillinen. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen levyksi. Jaa levy taikinapyörällä neliöiksi (3,5 cm). Nosta neliöt pellille leivinpaperin päälle.
  • Yhdistä munaseoksen ainekset keskenään. Levitä sudilla neliöiden pinnalle. Pistele neliöihin reikiä haarukalla.
  • Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes juustoneliöt ovat saaneet vaaleanruskean värin.

Valmistusaika: 30 min

Vaikeusaste: Helppo

Avainsanat:
Retkieväs

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
14 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat