Grahampikkuleipiä voi tarjoilla voileipäkeksien tapaan täyttäen, mutta ne ovat makoisia myös sellaisenaan kahvipöydän suolaisena pikkuleipänä tai salaatin/keiton kaverina.
Grahamkeksit
Taikina:
4 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
4 dl emmental-juustoraastetta
250 g voita
½ dl vettä
Sekoita jauhot, suola ja juustoraaste kulhossa. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin jauhoseoksen kanssa. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Ota taikinasta lihapullan kokoisia paloja ja litistä ne leivinpaperia vasten 3 – 4 mm paksuiksi pikkuleiviksi.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 13 minuuttia.
VANILLACHERRY:
Toki säilyvät parikin viikkoa rasiassa säilytettynä, mutta maun säilyminen tuoreen kaltaisena onnistuisi varmimmin pakastamalla. Jos pakastus ei käy, niin päivä pari ennen tarjoilua leivottuina keksit ovat kyllä lähes tuoreen veroisia. 🙂