lohiruusut

Tämän syksyn villitys, voitaikinaruusut, innostivat kokeilemaan suolaista versiota. Halusin kuitenkin taikinaksi jotain voitaikinaa kevyempää, joten päädyin kokeilemaan juustosarvien kermaviilipohjaista taikinaa. Ruusumainen ulkomuoto syntyi rullasta pilkistävistä lohiviipaleista.

 

Taikina:
2 dl emmentaljuustoraastetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
200 g kermaviiliä
½ dl ruokaöljyä

Täyte:
100 g valkosipulituorejuustoa
1 dl hienonnettua tilliä
n. 400 g kylmäsavulohiviipaleita


Sekoita juustoraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kermaviili ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen 30 x 50 cm kokoiseksi levyksi. Levitä päälle tuorejuusto.

lohiruusut-vaihe lohiruusut-vaihe-2

Leikkaa levystä yksitellen n. 3 cm leveitä suikaleita. Ripottele päälle hienonnettua tilliä. Leikkaa kylmäsavulohesta pieniä paloja ja aseta niitä suikaleen reunalle. Käännä vastakkainen reuna osittain täytteen päälle.

lohiruusut-vaihe-3 lohiruusut-vaihe-4

Kieritä rullalle. Laita lohiruusut muffinssipellin koloihin tai tukeviin, paperisiin muffinssivuokiin.

lohiruusut-vaihe-5 lohiruusut-vaihe-6

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla, kun pinta on saanut kevyesti väriä.