Useat erityisruokavaliot ovat tavallisia isoissa juhlissa – nykyään pienemmissäkin kokoontumisissa. Yksittäiset ruokarajoitteet on helppo huomioida, koska esimerkiksi gluteenittomien ja maidottomien tuotteiden valikoima on monipuolistunut hurjasti ja niiden joukosta löytyy korvaava tuote. Hyydykekakut ovat monien suosikkeja, mutta vegaanisessa ruokavaliossa liivate on poissuljettu.

Minulta kysytään toistuvasti, miten liivatteen voisi korvata, mutta valitettavasti asia ei ole niin yksinkertainen. Toimiva tuote on kyllä olemassa – se on tässäkin reseptissä käytetty agar agar -jauhe, mutta sen määrään ei ole annettavissa selkeää kaavaa. Siksi tämän vuoden projektinani on tarjota teille enemmän hyydykekakkuja, jotka ovat valmiiksi liivatteettomia. Jos agar agar on sinulle uusi asia, suosittelen katsomaan videon, jossa on kerrottu sen käytöstä.

Koska tiedän, että liivatteettomille kakuille on joukossanne kysyntää, pyrin tällä reseptillä tarjoamaan samassa paketissa useamman idean. Kakku koostuu kolmesta erilaisesta kerroksesta, joista jokainen on hyödynnettävissä sekä sellaisenaan että yhdistelmänä. Jos esimerkiksi haluat tehdä suklaa-vaniljakakun, jätä keskimmäinen kerros pois. Jos taas tavoittelet kevyempää smoothiekakkua, tee keskimmäinen kerros kaksin- tai kolminkertaisena. Tämä kakku on korkea, joten saat kahdestakin täytteestä jo mukavan kokoisen kakun.