27.10.2016   10 kommenttia Kategoria: Halloween,  Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Pähkinätön

Glamour-kakku


glamour-kakku-vaaka

glamour-kakku

glamour-kakku-2

glamour-kakku-3

Kakkupitsillä kuorrutettu kakku tihkuu glamouria. Pitsitekniikan avulla kotileipurista sukeutuu todellinen huippukondiittori. Vuosien kakkukokemusta ei vaadita, mutta kärsivällisyys on valttia, sillä pitsi vaatii kuivatusaikaa yön yli – älä ryhdy koristeluhommaan juhlapäivänä. Muutamia erikoisvälineitä tarvitaan: pitsimatto ja pitsijauhetta (lue tarkemmin kakkupitsin ohjeesta). Tähän kakkuun valitsin dramaattisen yönmustan ja hohtavan kullan yhdistelmän. Värejä vaihtamalla saa hyvinkin erilaisiin tilaisuuksiin ja tunnelmiin sopivia luomuksia.

Kakkupohja:
4 munan sokerikakkupohja tai gluteeniton kakkupohja

Kostutus:
2 dl sitruunan makuista kivennäisvettä

Täyte:
omenaista salmiakkihilloa
sitruunatäyte

Kuorrutus:

1 dl kermaa
½ tl sokeria
500 g yönmustaa Kinuskikissan vaniljamassaa

Koristelu:
kakkupitsi (ohje ja video)
oranssia pastaväriä
kultaista kimallesuihketta


Paista sokerikakkupohja erillisen ohjeen mukaan 24-senttisessä vuoassa. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Valmista täytteet. Hillo on suositeltavaa tehdä hyvissä ajoin valmiiksi, jotta se ehtii jähmettyä.

Täytä kakku leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan tai säädettävään reunavuokaan. Reunavuoan erityisyys piilee siinä, että voit täyttää kakun suoraan tarjoilulautaselle ja saat säädettyä vuoan koon siten, että reunus asettuu tiiviisti kakkupohjan ympärille (paistuessaan kakkupohja vetäytyy sisäänpäin, jolloin samaan vuokaan täytettäessä vuoan ja kakkupohjan väliin jää rako).

Laita pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta kivennäisvedellä ja levitä päälle salmiakkihilloa.

glamour-kakku-vaihe glamour-kakku-vaihe-2

Säädä reunavuoka siten, että se asettuu tiiviisti pohjan ympärille.

glamour-kakku-vaihe-3 glamour-kakku-vaihe-4

Kaada vuokaan puolet sitruunatäytteestä. Laita päälle seuraava pohjakerros, kostuta ja levitä hillo ja täyte. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta (huom: jos päällimmäinen pohjalevy ei mahdu vuoan sisään, laita se paikoilleen vasta kakun hyytymisen ja vuoan irrottamisen jälkeen).

glamour-kakku-vaihe-5 glamour-kakku-vaihe-6

Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia. Irrota kakku vuoan reunasta palettiveitsellä ja nosta reunarengas paikoiltaan (irtopohjavuokaa käytettäessä siirrä kakku tarjoilulautaselle).

glamour-kakku-vaihe-7 glamour-kakku-vaihe-8

Mittaa kulhoon kerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Levitä kermavaahto kakun pinnalle tasaiseksi tarttumapinnaksi vaniljamassalle.

glamour-kakku-vaihe-kerma glamour-kakku-vaihe-kerma-2

Kauli vaniljamassa levyksi ja nosta kakun päälle ja muotoile sen ympärille. Leikkaa ylimääräinen massa alareunasta. (Katso kuorruttamisvaihe reseptin lopusta löytyvältä pitsivideolta.)

Koristele kakkupitsillä tai muilla koristeilla.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvontaMaaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat