03.09.2014   31 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Pääsiäinen,  Syksy
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton

Appelsiini-tyrnijuustokakku


tyrni-appelsiinikakku

Lukijoiden toivepalsta on aktiivinen ja tällä kertaa se poiki ajatuksen tehdä kakku oranssista vitamiinipommista, tyrnistä (kiitos ideasta Tontelle!). Tyrnikakku sisälsi myös appelsiinia ja makuyhdistelmästä syntyi mukavan raikas herkku, jota pystyy syömään isommankin palasen. Tyrni värjäsi mukavasti täytettä. Jos käden ulottuvilla on tyrniä mehuna tai soseena, saisi siitä oranssia myös kiilteen raaka-aineeksi.

Tyrnikakku

Vuoka: iso reunavuoka

Pohja:

300 g digestive-keksejä (tavallisia tai gluteenittomia)
125 g margariinia tai voita

Täyte:
9 liivatelehteä
4 ½ dl vispikermaa
400 g appelsiinituorejuustoa
1 ½ prk (à 290 g) tyrnihilloa
3 rkl sokeria
¼ tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatanko
1 dl appelsiinimehua

Kiille:
4 liivatelehteä
5 ½ dl appelsiinimehua

Vuoka: pyöreä vuoka (Ø 24 cm)

Pohja:
180 g digestive-keksejä (tavallisia tai gluteenittomia)
75 g margariinia tai voita

Täyte:
6 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
300 g appelsiinituorejuustoa
1 prk (290 g) tyrnihilloa
2 rkl sokeria
¼ tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatanko
¾ dl appelsiinimehua

Kiille:
3 liivatelehteä
4 dl appelsiinimehua

Koristelu:
tummaa suklaata
värikkäitä irtomakeisia


Jos käytät reunavuokaa, sivele sisäreunaan öljyä ja aseta tarjoilulautasen päälle. Irtopohjavuoan kanssa vuoraa pohja leivinpaperilla. Reunat voi öljytä tai kiertää suojaksi leivinpaperisuikaleita tai reunakalvoa irrottamisen helpottamiseksi.

Murskaa digestive-keksit tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Levitä seos vuoan pohjalle.

tyrni-appelsiinikakku-vaihe

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää appelsiinituorejuusto, tyrnihillo, sokeri ja vanilja. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise se pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet.

tyrni-appelsiinikakku-vaihe-2

Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita täytteeseen.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

tyrni-appelsiinikakku-vaihe-3 tyrni-appelsiinikakku-vaihe-4

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna vajaa desilitra appelsiinimehusta kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatteet. Yhdistä lopun mehun kanssa ja kaada täytteen päälle. Anna hyytyä toiset pari tuntia.

tyrni-appelsiinikakku-vaihe-5

Irrota kakku vuoasta ohuen lastan avulla. Poista sitten reunus.

tyrni-appelsiinikakku-vaihe-6 tyrni-appelsiinikakku-vaihe-7

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Laita pieneen pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan aukko. Pursota kakun päälle puun muotoinen kuvio.

tyrni-appelsiinikakku-vaihe-8 tyrni-appelsiinikakku-vaihe-9

Laita karkkeja lehdiksi mielellään vasta tunti-pari ennen tarjoilua, jotta ne eivät ehdi sulaa ja päästää väriä.

tyrni-appelsiinikakku-vaihe-10

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
71 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 15

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Kehittele resepti Kinuskikissalle

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit