27.10.2016   24 kommenttia Kategoria: Koristeet,  Syntymäpäivät

Pitsikoriste


pitsikoriste

Pitsikoriste häikäisee kakun päällä – varsinkin hohtavan kultaisena! Tarvitset pitsikoristeen tekemiseen pitsiainepakkauksen, vettä ja silikonisen pitsimuotin sekä halutessasi pastaväriä ja kimallesuihketta viimeistelyyn.

Vinkit:

  • Tästä annoksesta riittää kahteen ohjeessa esiintyvään leveään pitsiin. Pitsijauhetta kuluu 42 g (pitsijauhepakkauksen koko 200 g ja sen mukana tulee tarvittava määrä pistinestettä).
  • Pitsin voi halutessaan värjätä pastavärillä. Nestemäisten värien käyttö ei ole suositeltavaa. Jos haluat viimeistellä valmiin pitsin kimallesuihkeella, värjää se mahdollisimman lähelle lopullista sävyä; hopeinen pitsi harmaaksi, kultainen oransiksi tai keltaiseksi jne.
  • Pitsi on helpointa irrottaa muotista, kun se on kuivunut muotissa yön yli.
  • Pitsimassaa voi tehdä kerralla isommankin määrän ja säilöä noin viikon jääkaapissa kannellisessa rasiassa. Valmis pitsi säilyy pari päivää ilmatiiviissä rasiassa.

Huom! Käytä mittaamisessa oikeita mittalusikoita (ei aterimia).


Ainekset:
½ dl + 1 tl vettä
4 rkl pitsijauhetta
1 tl pitsinestettä (tulee samassa pakkauksessa jauheen kanssa)

Tarvikkeet:
silikoninen pitsimatto (tässä käytetty malli 9)
levityslasta eli raappa
(pastaväriä värilliseen pitsiin)
(kimallesuihketta viimeistelyyn)


Mittaa kulhoon vesi ja pitsijauhe. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää pitsineste ja jatka vaahdotusta 5-10 minuutin ajan. Värjää halutessasi pastavärillä.

Levitä pitsimassa lastan avulla pitsimattoon. Huolehdi, että massaa tulee joka kohtaan, mutta vedä ylimääräinen pois, jotta massa jää vain uriin.

Nosta matto pellille ja laita 80-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. (Huom! Uunien tehoissa on eroja varsinkin matalissa lämpöasteissa, joten annettu lämpötila ja aika ovat viitteellisiä.)

Levitä muottiin toinen kerros pitsimassaa ja laita uudelleen uuniin 15 minuutiksi. Jos pitsi vaikuttaa vielä kostealta esimerkiksi muotin keskiosasta, jatka kuivatusta. Anna pitsin kuivua muotissa muutamasta tunnista seuraavaan päivään, jolloin irrottaminen on helpompaa. Käännä pitsimatto pitsipuoli alaspäin. Auta pitsiä irtoamaan sormilla ja taivuta mattoa samalla vähän kerrallaan ylöspäin.

Käytä pitsi parin tunnin sisällä tai sulje ilmatiiviiseen rasiaan. Halutessasi pitsille hohtavan lisäsäväyksen, aseta se leivinpaperin päälle ja suihkuta pintaan kimalleväriä. Anna kimalteen kuivua hetki ennen kuin siirtelet pitsiä. Huomaa, että suihkutus on suositeltavaa tehdä ulkotilassa, sillä kimalleainetta leviää helposti lähiympäristöön.

Sivele pitsin nurjalle puolelle kevyesti vettä ja kiinnitä sitten esimerkiksi vaniljamassalla tai muulla sokerimassalla kuorrutetun kakun pintaan. Painele joka kohdasta kiinni. Jos jokin kohta jää repsottamaan, voi kääntää sitä varoen ja lisätä vettä cocktaitikun kärjellä, jolloin pitsi liimautuu kiinni. Jos olet suihkuttanut pitsiin kimalletta, se on saattanut kulua pois kohdista, joihin olet joutunut koskemaan. Peitä kohdat pyyhkimällä leivinpaperiin jäänyttä kimalletta sormenpäälläsi.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat