Toukokuussa koululaisten keskuudessa nousi valtava fidget spinner -huuma. Yhtäkkiä spinnereitä on kaikilla, lapsen iästä ja sukupuolesta riippumatta. Aikuistenkin sormet syyhyävät spinnerin suuntaan. 🙂 Suosikkiteema on helppo toteuttaa myös synttärikutsujen vetonaulana.

 

Taikina:
100 g voita
¾ dl sokeria
½ munaa
2 ¼ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta

Koristeluun:
täytelakritseja
suklaanappeja
sinisiä melts-nappeja
keltaisia melts-nappeja
vaaleanpunaisia melts-nappeja


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munanpuolikas (munan saat puolitettua rikkomalla sen mitta-astiaan). Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Kauli taikina reilusti jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota ympyrämuottisetin pienimmällä muotilla (halkaisija 3 cm) kuvioita. Asettele ympyrät kolmen ryhmiin pellille leivinpaperin päälle siten, että ympyrät hipovat toisiaan.

Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Keksien ei tarvitse saada väriä. Anna jäähtyä pellin päällä.

Laita täytelakritsit hetkeksi aikaa pakastimeen, jotta ne kohmettuvat. Leikkaa sitten ohuiksi viipaleiksi. Komenteinen täytelaku säilyttää paremmin muotonsa leikattaessa.

Laita melts-napit pienten pakastuspussien sisään. Sulje pussit huolellisesti pussinsulkijoilla. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Laita pussit kellumaan kuumaan veteen, kunnes napit ovat sulaneet (pussin suuaukon voi varmuuden vuoksi pitää pinnan yläpuolella). Leikkaa pussin kulmaan pieni aukko. Jos koristelet ison määrän keksejä eri väreillä, kannattaa muut pussit pitää vesihauteessa, jotta meltsit säilyvät sulana. Pursota spinnerin muotoa mukaileva kuvio keksin päälle. Täytä keskiosa kuorrutteella. Ravistele, jotta pinta tasoittuu. Liimaa keskelle suklaanappi ja siivekkeisiin lakritsiviipaleet.