Blinisesonki huipentuu ortodoksisessa perinteessä paastoa edeltävään laskiaisviikkoon. Ihanine lisukkeineen blinit ovat talvisesongin herkullinen huipentuma. Bliniresepti on oma sovellukseni, mutta mukailee blinien peruskaavaa: taikinajuuri tehdään edellisenä päivänä ja kuohkeus varmistetaan sekoittamalla joukkoon olutta (ei maistu lopputuloksessa) ja valkuaisvaahtoa. Näin syntyy uskomattoman ilmava taikina!

Taikinan ohella toinen kriittinen tekijä on blinien paistaminen. Onnistut, kun käytät riittävästi voita ja kääntelet bliniä toistuvasti niin, että sama puoli paistuu vähintään kaksi kertaa. Näin saat aikaan rapean pinnan. Paistamisessa käytetään kirkastettua voita (ghee), joka ei käryä eikä ruskistu kuten tavallinen voi. Sitä saa voihyllystä valmiina tuotteena. Kirkastettua voita saa tehtyä myös kotikonstein (kts. vinkki reseptin yläpuolelta).

Blinipannun avulla paistat oikein paksut ja muhkeat blinit (sopii myös amerikkalaistyylisten pannukakkujen paistamiseen). Omalla pannullani saa paistettua neljä bliniä kerralla, mikä nopeuttaa paistourakkaa. Tarvittaessa lettupannukin käy, mutta silloin blinit jäävät matalammiksi.

Gluteenittomat blinit teet käyttämällä pelkästään tattarijauhoja.