29.11.2019   16 kommenttia Kategoria: Joulu,  Konvehdit ja makeiset,  Yhteistyöreseptit,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Baileys-kreemikonvehdit


Kaupallinen yhteistyö Baileysin kanssa.

Monissa jouluisissa leivonnaisissa olen yhdistänyt Baileysin ja suklaan, koska maut sopivat niin hyvin yhteen. Nyt pääsin kokeilemaan tällä combolla jälleen jotain uutta, kun sain idean näistä konvehdeista. Näyttävillä muoteilla ja hohtavalla pintaviimeistelyllä syntyy ylellisiä tarjottavia kahvin kylkiäisenä, miksei herkullisia joululahjojakin. Huomioi säilytys viileässä. Jos konvehteja on tarkoitus säilyttää pidempi aika, suosittelen niiden pakastamista.

Vinkki: Suklaan ja kreemitäytteen suhde riippuu paljon konvehtimuottien koosta ja muodosta. Voit varata suklaata varmuuden vuoksi hieman reilumminkin.

n. 26 kappaletta

 • Ainekset:
 • 200 + 100 g tummaa suklaata
 • 75 g huoneenlämpöistä voita
 • 1 ½ dl tomusokeria
 • ½ dl Baileys Original Irish Creamia (tutustu tuotteeseen)
 • kultaista ja hopeista kimallejauhetta


 • Sulata 200 g suklaata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Annostele suklaasulaa konvehtimuotteihin (esimerkiksi alumiinisiin vuokiin tai silikonisiin muotteihin) ja levitä lusikan avulla reunoille. Suklaata valuu helposti muotin pohjalle paksumpi kerros, joten kaavi sieltä ylimääräinen pois. Nosta jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy. Tämän jälkeen voit vielä paikkailla läpikuultavia kohtia sulattamalla suklaata uudelleen.
 • Notkista huoneenlämpöinen voi vatkaimella ja lisää tomusokeri muutamassa erässä. Sekoita joukkoon Baileys pieni määrä kerrallaan.
 • Konvehdit on helpointa täyttää pursottamalla. Laita kreemi pieneen pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Täytä muotit kreemillä, tasoita pinta lusikan kuperalla puolella. Jätä kuitenkin tilaa päälle tulevalle suklaalle. Nosta konvehdit jääkaappiin, jotta kreemi jähmettyy. Sulata sitten loput (100 g) suklaasta ja peitä sillä kreemin pinta. Tasoita heiluttamalla vuokaa.
 • Laita jääkaappiin vielä kertaalleen jähmettymään ja irrota konvehdit silikonimuoteista. Alumiinivuoista konvehteja ei kannata irrottaa.
 • Suihkuta tai sipaise sormella konvehtien päälle kimallejauhetta. Säilytä suklaat viileässä.

Valmistusaika: 2 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
16 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat