Grasshopper-kakun nimi tulee minttulikööriä ja kermaa sisältävästä drinkistä. Resepti toimii hyvin vegaanisena käyttämällä hyydyttämisessä agar agar -jauhetta. Lisäsin ohjeeseen myös maitopohjaisen version avuksi niille, jotka haluavat leipoa kakun maitotuotteista ja käyttää hyydyttämiseen liivatetta. Voit toki myös risteyttää täyteohjeet leipomalla maitopohjaisista tuotteista ja hyydyttää agar agarilla.
Leipomiskokeilun jatko: ei edelleenkään hyytynyt kunnolla. Käytin nyt pelkkää vettä, ja agar agar meni taas paksuksi kiisseliksi. Tein tuplasatsia, eli vettä oli 3 dl ja agaria 8 tl. Lisäsin vettä n. 1,5 dl, sekoitin hyvin ja kiehautin uudelleen, minkä jälkeen rakenne oli ohentunut jonkin verran. Sekoitus vanukasseokseen onnistui (kulhon reunoille jäänyt massa hyytyi erinomaisesti), mutta ilmeisesti sekoitus kasvivispivaahtoon oli tällä kertaa heikko lenkki, koska valmis täytemassa ei hyytynyt. Tein sekoittamiset niin nopeasti kuin oli inhimillisesti mahdollista, ja sähkövatkaimilla. Harmittaa! En uskaltanut tuplata agar-seoksen vesimäärää, mutta ilmeisesti olisi pitänyt?