Gluteenittomilla resepteillä on koko ajan kasvava kysyntä Kinuskikissan seuraajien keskuudessa. Lisäksi moni toivoo resepteiltä vehnättömyyttä. Useimmat reseptit onkin helppo muuntaa gluteenittomiksi yksinkertaisesti vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Jauhoseokset ovat nykyään niin toimivia, ettei erillisiä gluteenittomia reseptejä ole välttämättä tarpeen tehdä, jos jauho on ainoa reseptin gluteenipitoinen ainesosa.

Myös vegaanisia ohjeita toivotaan paljon ja näihin muokkauksiin on vuosien varrella löytynyt hyviä konsteja. Itse olen mieltynyt Alpro Greek Style -rahkaan, joka tuntuu hyvin toimivan kananmunan korvikkeena. Voin ja kerman tilalla maidottomia vaihtoehtoja on ollut jo pitkään tarjolla. Tarkempaa tietoa aiheesta löytyy erityisruokavaliovinkeistä.

Silti ei ole koskaan täysin itsestäänselvää, miten leivonnainen käyttäytyy, kun siihen yhdistää useita ”erityisyyksiä”. Leivonnan kemia kun on välillä arvaamatonta! Olinkin todella ilahtunut, kun tämä vegaaninen ja gluteeniton torttu onnistui niin aidon veroisesti. Voisin väittää, että asiasta tietämätön ei tortun erityisyyttä havaitse.

Blogista löytyy monia Runebergin tortun muunnelmia kakuista leivoksiin. Niitä leipoessasi voit käyttää tätä reseptiä pohjana taikinan muokkaamiseen.