Biscoff-kakku on uskomattoman herkullinen vegaaninen vaihtoehto – ja enemmän! Se hurmaa kaikki vieraat ruokarajoitteista (maidoton, munaton, pähkinätön, liivatteeton) riippumatta.

Alkuvuodesta keittiööni päätyi purkki Lotus Biscoff -merkkistä karamellisoitua keksilevitettä, alun perin laskiaispullan täytteeksi. Se vauhditti keksikkään Biscoff-kakun kehittelyä. Vasta tuon kakun julkaisemisen jälkeen minulle selvisi, että tämä taivaallisen makuinen tuote on vegaanista. Mikä upea uusi mahdollisuus vegaaniseen leivontaan! Löydät levitteen ruokakaupoista hillojen läheisyydestä.

Erinomaisesti vaahtoutuva kasvivispi antaa täytteelle täydellisen rakenteen ja kuohkeuden. Tässä nousee myös arvoonsa tuotteen matala sokeripitoisuus moniin muihin kasvivispeihin nähden. Helposti kokonaisuudesta tulisi liian makea, joten on tärkeää, että vispi on maultaan neutraalia ja päätös sokerin määrästä jää leipojalle. On tärkeää edetä valmistusvaiheissa yhdistämällä ensin sulatettu keksilevite ja soijavanukas. Näin levite jäähtyy juuri sopivasti ja varmistetaan, ettei vispivaahto menetä kuohkeuttaan.

Jääkaapissa keksilevite vähitellen jämäköityy ja sitoo samalla täytteen rakenteen. Liivatetta ei siis tarvita. Kokonaisuus viimeistellään valutetulla keksilevitteellä, pursotuksilla ja kekseillä.

Suosittelen kakkua kaikkiin juhliin (lakkiaiset, rippijuhlat jne.), joissa halutaan panostaa vegaanisiin leivonnaisiin. On kuitenkin syytä varata kakkua reilu annos (hyödynnä reseptin laskuritoimintoa!), koska tätä kakkua tuskin voivat muutkaan vieraat ohittaa!