
22.6.2014

Tarjoa raikkaan marja- tai hedelmätäytteen parina.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
Lisää vaniljarahka.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W).
Sekoita valkosuklaasula ja vaniljakreemijauhe täytteeseen.
Levitä kakkupohjan päälle.
pellavapaita: kakku on klassisen kaunis runsaine pursotuksineen – suorastaan kuninkaallinen! Ovatko pursotuksetkin tehty samalla täytteellä?
Jälleen tämä ihana täyte kuorrutteeksi; alan jo tässäkin toistaa itseäni 🙂 Tällä kerralla OddlyGoodis 2 dl vaahdoksi, 1/2 prk Valion maitorahkaa, nokare Philadelphiaa, 1/2 levyä Pandan valkosuklaata sulatettuna, n.2 rkl vaniljakreemijauhetta, 1 rkl sokeria, 2 tl vaniljasokeria, hitunen vihreää pastaväriä.
Pohjat 5 munan sokerikakkupohjia kaakaojauheella https://www.kinuskikissa.fi/sokerikakkupohja
Pohjat kostutin vaniljamaidolla, kuten yleensäkin teen.
Täyte 1. väli: Valion sitruunakreemiä lähes koko prk. Sitten tein OddlyGood-vaahdosta pyöreällä tyllalla renkaan pohjan ympäri ja sen sisäpuolelle Pirkka aprikoosihilloa reilu 1/2 prk sauvasekoittimella hienonnettuna; siinä oli 3/4 Meiran liivatelehdestä. Sulatin lionneena tilkkaan kuumaa sosetta. Banaanisiivuja hillon päälle. Lopuksi reilusti OG-vaahtoa.
2. väli: Sitruunakreemiä prk:n loppu. Valutettua säilykeaprikoosia sauvasekoittimella soseutettuna. Sose oli tosi ohutta. ja kirpeää. Sekoitin siihen 1/2 prk maitorahkaa, nokareen Philadelphiaa, sokeria ja aika paljon vaniljakreemijauhetta, jotta sain levitettävän ja sopivan makean-kirpeän seoksen.
Banaanisiivut ja runsas OG -vaahto vielä päälle lopuksi.
Koristeena on yön ajan siivilässä valuneet säilykemandariinilohkot. Pidin niitä tovin talouspaperin päällä lopuksi, jotta olisivat passelisti kuivat kermavaahdon päälle.
Kakku näyttää kuvassa vinolta, kuvakulma kai…ja vinoon laittamani pystypursotukset 🙂
Kinuskikissa: Kiitokset x 2 🌷
pellavapaita: onpa kiva kuulla, että tämä täyte on näin mieleinen ja toimiva myös kuorrutekäytössä! Ihanan hempeän sävy ja kesäinen koristelu. Onnea hääpäivän juhlintaan vielä näin jälkikäteen! 🌸💗
Tämä täyte on niin lempparini kuorrutteena! Tällä kerralla laitoin hiukan lilaa pastaväriä ja sitten teki mieli lisätä hitunen red red-punaista; tuli aika kivasti hempeä väri, joka kuvassa ei näy hyvin.
Täyte kakussa on Vadelma-Daim-limetäyte, mutten raaskinut käyttää upeita tyttären poimimia vadelmia, vaan laitoin puolukoita ja mustikoita. Muuten täyte ohjeen mukainen. Päällä vadelmat ja mustikoita tarkoittavat pursotukset.
Kakkua nautitaan kahden ”vanhan nuorenparin ties monensienko hääpäivien” merkiksi kotoisasti 🙂
Kinuskikissa: Kiitokset 😀
Sitruunakreemi on toden totta aivan ihanaa😀
-Oli muuten harvinaisen onnistunut täytekakku, hykerrän tyytyväisyyttä 😀
pellavapaita: monenlaista uutta taas tässä kakussa meneillään – ei taidakaan sinun keittiössäsi kahta samanlaista syntyä! 😄 Ihanaa kuulla myönteistä palautetta sitruunakreemistä. 💛
Taas päällystin kakun tällä täytteellä. Käytin nyt vispikermaa ja ihan ohjeen mukaan kaadoin suklaasulan kerma-rahkavaahtoon enkä ensin pelkkään rahkaan, kuten yleensä olen tehnyt 🙂 Hyvin onnistui 🙂 Vatkasin värjätyn kerman ja rahkan yhdessä vaahdoksi. Hyvin sujui sekin, olen arkaillut tuota, mutta nyt rohkenin tehdä noinkin.
Lilaa pastaväriä käytin annokseen, johon skaalasin kertoimeksi 0,6. Siitä riitti paksu kerros kakun alareunaan ja päälle. (Lisäys: kakun päällä on myös lakukinuski Hopeatoffeesta. Ja valumatkin. )
Joulunpunaisella pastavärillä värjäsin annoksen, johon skaalasin kertoimeksi 0,4. Siitä riitti sopivasti kakun loppujen sivujen peitoksi, kuten galleria-kuvassa näkyy.
En ilmeisesti uskaltanut ”jouluun asti” väriä lisätä, koska värihän on pinkki :/ mutta ehkä se sopii joulunpunaista paremmin tuon lilan (siniharmaan?) kanssa.
Kakussa on vaalea 70% pohja, 3 täyteväliä. Kahdessa Hopeatoffeetäyte ja keskimmäisessä vadelmatäyte, johon paseerasin vadelmat, kun mikään köökki- koneeni ei siemeniä hienonna.
(Synttärisankarin vanhempien häissä vuosia sitten yksi tekemistäni kakuista oli tällainen, paitsi kuorrute oli v.punaista sveitsiläistä marenkivoikreemiä. Kuvakin jossain galleria-osiossa. )
Riikka Koistinen: Kyllä voi. Olen monet kakut kuorruttanut tällä, joskus värjännytkin pastavärillä. Monta kaaostakin tapahtui alkuvuosina, mutta sitten alkoi sujua 🙂 Teen yleensä niin, että sekoitan (miedolla lämmöllä sulatetun) valkosuklaasulan ensin rahkaan ja sitten siihen kulhoon lisään pari kauhallista kermavaahtoa ja sekoittelen rauhallisesti käsin. Lopuksi kippaan tuon seoksen kermavaahdon sekaan ja sekoitan. Ei juoksetu / kökköönny.
Tämä on ihan vaan tämmöinen omaan kokemukseen perustuva juttu; ei tosiaan mitenkään tosi-taiturin vinkki. Eikä ”ohje” ensinkään 😉 Olen vain käynyt aikoinaan ”tosi taistelua” valkosuklaan kera ja jonkinlaisen voiton saanut, niin tekee mieli kertoa 😀
Saat kyllä Kissojen ohjeet, kun he ehtivät vastailemaan 😀
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5704 tähteä
Maailman paras mutakakku
2847 tähteä
Mokkapalat
2592 tähteä
Brookies
1876 tähteä
Britakakku
1539 tähteä
Kinuskikissa: Kiitos 🙂
Ovat kyllä 👍