22.6.2014
Tarjoa raikkaan marja- tai hedelmätäytteen parina.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
Lisää vaniljarahka.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W).
Sekoita valkosuklaasula ja vaniljakreemijauhe täytteeseen.
Levitä kakkupohjan päälle.
BellaL: Voi onpas ikävää!
Käy katsomassa alla olevan linkin kautta löytyvältä sivulta video, jossa annetaan ohjeita suklaasulan lisäämiseen kermavaahtoon, jos saisit siitä vähän ideaa, että missä menee pieleen.
https://www.kinuskikissa.fi/videot
Kyseiseltä video kooste sivulta löytyy paljon muutakin hyödyllistä! 🙂
Kerma juoksettuu joka ikinen kerta kun yritän tehdä tämän täytteen 🙁 Onko mitään vinkkiä miten sen voi estää?
Miirukissa: Voi toivottavasti näet tämän viestin vielä ennen kakkuprojektiasi! 🙂
Minulla nimittäin tuli mieleen, että Dr. Oetkerin cream fix jauhe on sekä gluteeniton että vegaaninen
https://toivepuoti.kinuskikissa.fi/epages/kk.sf/fi_FI/?ObjectID=925422
Se vastaa vaniljakreemi jauhetta ja sitähän voisit käyttää.
Jos sinulla vielä kerta tosiaan on käytössä vegaaninen valkosuklaa niin hyvin pystyt kasvis vispin sekaan sitä laittamaan. Ohjeet käyttöön löytyvät paketin kyljestä.
Cream fix jauhetta saat Kinuskikissan verkkokaupasta, mutta myös isommista ruokakaupoista kuten City market, Prisma ja S market.
Pahoittelut, etten heti tuota tuotetta sinulle muistanut vinkata. 🙂
Laitathan kuvaa sitten galleriaan, kun kakku valmistuu, niin me muutkin pääsemme sitä ihailemaan! 🙂
Iso kiitos vastauksesta! Vegaanista valkosuklaata piti käyttää mutta tuo tieto sen ominaisuuksista oli tarpeellinen. Oli tarkoitus tehdä kaksikerroksinen täyte, joista toinen suklainen – kuten ehdotitkin. Ajattelin mennä yksinkertaisella ilman agaria tai vegegeliä siksi valkosuklaa kysymys. Kiitos vinkeistä, tuunaan vaalean kerroksen jollakin tavalla.
Miirukissa: No sinullapa on siellä tekeillä varsinainen kaiketon kakku! 🙂
Jos kakun pitää olla maidoton ja vegaaninen, niin huomioithan, ettet voi tehdä tätä täytettä yksyhteen, koska valkosuklaa ei valitettavasti ole maidotonta ja vegaanista.
On olemassa vegaaninen valkosuklaa, jota myy esim. ruohonjuuri myymälä, mutta ei se ole läheskään sama asia kuin oikea valkosuklaa ja sen hyydyttämistehokin on normi valkosuklaata huonompi.Myöskään maku ei ole sama.
Eli sinulla on nyt toinenkin pähkäiltävä asia.
Vegaaninen leivonta on vähän oma tieteenalansa, itse olen tehnyt sitä kovin vähän, mutta jos haet vaniljaista täytettä, niin minä ehkä lähtisin rakentamaan sitä ihan vegaanisesta ”kermasta” ja sitten vegaanisesta vaniljavanukkaasta tai jostain rahkan tai tuorejuuston korvikkeesta. 🙂
Valkosuklaata et valitettavasti vegaaniseen kakkuun tosiaan saa. Mutta jos ostat maidotonta tummaa suklaata kuten vaikka Brunberg tai myös Dammenberg tekee vegaanista, niin silloin saat täytteeseen suklaata, mutta toisaalta täytteen väri ja makumaailmakin muuttuu.
https://www.kinuskikissa.fi/makuraati-testaa-kasvivispit
Tuo sivu on mahdottoman hyvä käydä lukemassa. Itse olen ihastunut tuohon vertailun ensimmäisenä olevaan Valion Oddly good kasvisvispiin. Sen koostumus on kiva vaahdotettaessa. Huomioi eri vispien tilavuus vaahdotettaessa, niissä on eroja!
Lisää vaniljanmakua voit tarvittaessa laittaa ORGANIC VANILLA PASTE vaniljatahnalla, (veg + glut ) sitä myyvät hyvin varustetut ruokakaupat, mutta myös Kinuskikissan verkkokauppa ja jos hyydyttää haluat lisää niin turvallisin vegaanien kannalta oleva tuote on joko agar agar tai vegegel jauheet.
Tsemppiä ja iloa leivontaan! 🙂
Tarve: vegaaninen, maidoton, munaton, gluteeniton. Kaikki ainekset löytyvät mutta kreemijauhe on ongelma. Riittääkö valkosuklaa täytteen jämäköitymiseen tumman suklaan tapaan? Kreemijauheessa (confetti) on merkintä saattaa sisältää maitoa, munaa. Muitakaan en ole löytänyt. Olisin kiitollinen vastauksesta, Tarja
hellulilja: Nämä ovat niitä makuasioita joista on turha kiistellä, mutta minä sanoisin että molempi parempi. 🙂
Lähdin oikein mielenkiinnosta vertaamaan noita kahta vadelma ohjetta ja niiden ero on loppupeleissä siinä, että vadelma vanilja täytteeseen makeuden antaa vaniljarahka, lisättyä sokeria ei ole.
Kun taas vadelmatäytteeseen lisätään sokeria mutta sinne ei tule rahkaa.
Itse olen käyttänyt molempia täytteitä makeiden täytteiden kaverina ja aina olen kiitosta saanut mausta. 🙂
Tuleeko liian makea, jos tekee tämän kaveriksi vadelma-vanilja täytteen, vai olisiko pelknä vadelmatäyte parempi?
Sipulimaito: tuoreet mansikat itsessään tuovat raikkautta, joten uskon, että makeustasapaino on oikein onnistunut. Valkosuklaa ja mansikka toimivat ihanasti yhdessä, hyvä suunnitelma siis! Kostukkeeseen ei tarvitse lisätä makeutta, koska pohjassa on kuitenkin sokeria.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5510 tähteä
Maailman paras mutakakku
2747 tähteä
Mokkapalat
2490 tähteä
Brookies
1758 tähteä
Britakakku
1457 tähteä
BellaL: mikä kerma sinulla on käytössä? Entä minkä merkkinen valkosuklaa?