03.01.2008   38 kommenttia Kategoria: Täytekakut

Uuden Vuoden ruusupuu


Tämä kakku tilattiin Uuden Vuoden juhliin. Harmikseni sateisen pimeä sää teki minulle tepposet enkä saanut otettua kunnollisia kuvia luonnonvalossa. Sen takia kuvat eivät vastaa todellisuutta. Mielestäni kakku näytti kuvia paremmalta. Päälle oli suihkutettu pronssispray:tä, joka antoi sekä sävyä että hohtoa. Tämä ei kuvista tule esiin. Pieni pala jäljelle jäänyttä kakkua tuotiin minulle maistiaiseksi. Otin siitä nuo muutamat viimeiset kuvat paremmissa valo-olosuhteissa. Näissä näkyy hieman paremmin todelliset sävyt, mutta kaiken kaikkiaan kimallekakkuja on hankala kuvata!

Kuten olette ehkä aiempien leivonnaisteni yhteydessä huomanneet, olen harvoin täysin tyytyväinen lopputulokseen, vaikka pyrinkin ottamaan asiat opetuksen kannalta. Yleensä löytyy ainakin muutama perfektionistin silmään sattuva yksityiskohta. Pyrin suodattamaan ainakin jossain määrin virheiden kaiveluani täällä blogissa. Osa sietämättömästä pikkutarkkuudestani puskee kuitenkin varmasti läpi ja sen johdosta myötätuntoinen virtuaalikatse sinne lukijoiden suuntaan. 😉

Edellä mainitusta lähtökohdasta johtuen rohkenenkin mainita, jos mitään parantamisen aihetta ei tarkka silmäni löydä. Tuo ihme tapahtui tämän kakun kohdalla. Kaltevuuksia ei esiintynyt suuntaan tai toiseen ja pintakin oli siinä määrin siloinen, että tekijän mieli täyttyi tyytyväisyydestä. Värejä pidin onnistuneina, vaikka eivät kuvien kautta samanlaisina välity. Sallinette, että kehaisen vielä sen verran, että kerron kakun syöjien kommentit. Sanoivat, että oli parasta kakkua, mitä olivat minun tekemänäni syöneet . . .

Idea minttusuklaakakusta pohjautuu kahden ystäväni kanssa käytyyn keskusteluun (terveisiä vaan, jos tunnistatte!). Erään ihanan suklaakakun äärellä tuli puheeksi toinen taivaallinen kakku, nimittäin pätkiskakku. Tarkemmin emme tuolloin ainesosista puhuneet, mutta googlettamalla löysin tämän pohjan reseptin, jonka pienin muutoksin valmistin. Oli hauskaa tehdä vaihteeksi vähän erilainen pohja varsinkin, kun tämä oli nopea ja helppo valmistaa. Koska tarkoitus oli tehdä täytekakku, kehittelin väliin vielä tuon minttuisen moussen. Omaa kakkuani en kostuttanut lainkaan, koska pohja oli sisältämänsä suklaan ansiosta itsessään mehevä. Päädyin kuitenkin siihen, että pieni määrä kostutusta voisi olla paikallaan. Täytteeseen lisäisin vielä yhden liivatteen. Alla oleva resepti siis näiden pikku parannusten kanssa.

Minttusuklaakakku

Pohja:
minttusuklaakakkupohja

Kostutus: vaniljamaito

Täyte:
4 liivatetta
2 dl kermaa
2 munaa
½ dl sokeria
8 After Eight -konvehtia
3 tippaa piparminttuöljyä (Apteekista)
2-3 rkl vettä

Koristelu:
suklaamarsipaani
ruusut
pronssikimallespray


Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Leikkaa kahteen osaan.

Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja nosta toinen puolikas sen päälle. Kostuta maltillisesti, sillä pohja on itsessäänkin mehevä.

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma toisessa ja munat ja sokeri toisessa kulhossa. Sekoita kerma varovasti munavaahdon joukkoon. Leikkaa After Eight -suklaat pieniksi paloiksi ja sekoita vaahtoon. Mausta täyte piparminttutipoilla.

Liuota liivatteet kiehuvaan veteen. Sekoita täytteeseen. Lämmin liivateseos sulattaa hieman suklaakonvehteja ja antaa täytteelle lisää makua. Mikäli täyte vaikuttaa tässä vaiheessa hyvin nestemäiseltä, odota hetki ennen vuokaan laittamista. Kun liivate on alkanut hieman vaikuttaa, sekoita ja kaada nyt pohjan päälle. Näin täyte ei imeydy liikaa pohjaan ja valu pohjan ja vuoan reunan väliin.

Hyydytä hetki jääkaapissa ja nosta sitten päälle toinen pohjalevy. Kostuta hieman. Anna vielä maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Koristele mielesi mukaan, esimerkiksi suklaamarsipaanilla ja marsipaniruusuilla. Lisää kuvia käyttämästäni "kaulintatekniikasta" löydät Kultainen Joulu -kakun yhteydestä.

uudenvuoden_ruusupuu_vaihe1.JPG

uudenvuoden_ruusupuu_vaihe2.JPG

uudenvuoden_ruusupuu_vaihe3.JPG

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvontaMaaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat