Tämä kakku tilattiin Uuden Vuoden juhliin. Harmikseni sateisen pimeä sää teki minulle tepposet enkä saanut otettua kunnollisia kuvia luonnonvalossa. Sen takia kuvat eivät vastaa todellisuutta. Mielestäni kakku näytti kuvia paremmalta. Päälle oli suihkutettu pronssispray:tä, joka antoi sekä sävyä että hohtoa. Tämä ei kuvista tule esiin. Pieni pala jäljelle jäänyttä kakkua tuotiin minulle maistiaiseksi. Otin siitä nuo muutamat viimeiset kuvat paremmissa valo-olosuhteissa. Näissä näkyy hieman paremmin todelliset sävyt, mutta kaiken kaikkiaan kimallekakkuja on hankala kuvata!
Kuten olette ehkä aiempien leivonnaisteni yhteydessä huomanneet, olen harvoin täysin tyytyväinen lopputulokseen, vaikka pyrinkin ottamaan asiat opetuksen kannalta. Yleensä löytyy ainakin muutama perfektionistin silmään sattuva yksityiskohta. Pyrin suodattamaan ainakin jossain määrin virheiden kaiveluani täällä blogissa. Osa sietämättömästä pikkutarkkuudestani puskee kuitenkin varmasti läpi ja sen johdosta myötätuntoinen virtuaalikatse sinne lukijoiden suuntaan. 😉

Edellä mainitusta lähtökohdasta johtuen rohkenenkin mainita, jos mitään parantamisen aihetta ei tarkka silmäni löydä. Tuo ihme tapahtui tämän kakun kohdalla. Kaltevuuksia ei esiintynyt suuntaan tai toiseen ja pintakin oli siinä määrin siloinen, että tekijän mieli täyttyi tyytyväisyydestä. Värejä pidin onnistuneina, vaikka eivät kuvien kautta samanlaisina välity. Sallinette, että kehaisen vielä sen verran, että kerron kakun syöjien kommentit. Sanoivat, että oli parasta kakkua, mitä olivat minun tekemänäni syöneet . . .

Idea minttusuklaakakusta pohjautuu kahden ystäväni kanssa käytyyn keskusteluun (terveisiä vaan, jos tunnistatte!). Erään ihanan suklaakakun äärellä tuli puheeksi toinen taivaallinen kakku, nimittäin pätkiskakku. Tarkemmin emme tuolloin ainesosista puhuneet, mutta googlettamalla löysin tämän pohjan reseptin, jonka pienin muutoksin valmistin. Oli hauskaa tehdä vaihteeksi vähän erilainen pohja varsinkin, kun tämä oli nopea ja helppo valmistaa. Koska tarkoitus oli tehdä täytekakku, kehittelin väliin vielä tuon minttuisen moussen. Omaa kakkuani en kostuttanut lainkaan, koska pohja oli sisältämänsä suklaan ansiosta itsessään mehevä. Päädyin kuitenkin siihen, että pieni määrä kostutusta voisi olla paikallaan. Täytteeseen lisäisin vielä yhden liivatteen. Alla oleva resepti siis näiden pikku parannusten kanssa.