Terveellinen smoothie taipuu moneksi – vaikka piirakan täytteeksi. Tämä mustikkainen herkku sopii aktiivisen liikkujan välipalaksi. Proteiinia, vitamiineja ja hyvää energiaa ilman turhaa sokeria. Piirakka on helposti muunneltavissa vegaaniseksi ja gluteenittomaksi.
Vinkki: Jos teet piirakan vegaanisena, käytä sulkeissa mainittuja aineksia. Voit hyödyntää täytteessä myös muita marjoja, esimerkiksi mustia viinimarjoja. Happamampien marjojen kanssa makeutusta voi olla tarpeen lisätä.
Pohja:
2 ps (à 80 g) Meira mantelijauhetta
1 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia, esim. tattarihiutaleita)
1 tl Meira jauhettua kardemummaa
½ tl Meira kanelia
125 g vauvojen päärynäsosetta
1 rkl hunajaa (tai agavesiirappia)
Täyte:
300 g mustikoita
3 kypsää isoa banaania
200 g rasvatonta maitorahkaa (tai soijajogurttia)
2 rkl hunajaa (tai agavesiirappia)
3 munaa (tai 1 dl perunajauhoja)
(vegaaniseen versioon pinnalle sokeria)
Pinnalle:
100 g Meira pähkinöitä ja manteleita (cashew-, hassel- ja pekaanipähkinöitä sekä kuorittuja manteleita)
2 tl hunajaa (tai agavesiirappia)
Meira suolaa
Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon päärynäsose ja hunaja/agavesiirappi. Levitä seos öljyllä voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Soseuta mustikat ja banaanit sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon maitorahka/soijajogurtti ja hunaja/agavesiirappi. Lisää munat käsivispilällä sekoittaen (vegaaninen versio: lisää perunajauhot sauvasekoittimella huolellisesti sekoittaen).
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Ripottele vegaanisen täytteen pinnalle pari teelusikallista sokeria. Tämä estää kuoren muodostumisen pintaan paiston aikana.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua.
Levitä pähkinät ja mantelit pellille leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes pähkinät ovat saaneet kevyesti väriä. Sekoita joukkoon hunaja ja suola ja jatka paahtamista vielä pari minuuttia. Anna pähkinöiden jäähtyä pellillä. Levitä keoksi täytteen päälle.
Kiitos sari1 itsellesi kivasta palautteesta! 🙂
Tästä piirakasta tuli oikein hyvä ja herkullinen. Tein vaahterasiirapilla hunajan sijaan sekä perunajauhoilla munien sijaan. Kiitos terveysreseptistä!
maris
sari1: vaahterasiirappi sopii tässä makeuttajaksi varmasti oikein hyvin. Kokeile vaan! 🙂
Tätä täytyy ehdottomasti tehdä! Voisiko kokeilla vaahterasiirapilla?
Kiitti Vanillacherry! 🙂
Vanillacherryjen keittiössä
Onpa kiva sovellus -smoothieiden suurkuluttajille hyvä vinkki taikoa välipala piirakan muotoon 😋😊