14.08.2018   6 kommenttia Kategoria: Kesä,  Kevyet herkut,  Makeat piirakat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

Urheilijan smoothiepiirakka (G, Ve)


Terveellinen smoothie taipuu moneksi – vaikka piirakan täytteeksi. Tämä mustikkainen herkku sopii aktiivisen liikkujan välipalaksi. Proteiinia, vitamiineja ja hyvää energiaa ilman turhaa sokeria. Piirakka on helposti muunneltavissa vegaaniseksi ja gluteenittomaksi.

Vinkki: Jos teet piirakan vegaanisena, käytä sulkeissa mainittuja aineksia. Voit hyödyntää täytteessä myös muita marjoja, esimerkiksi mustia viinimarjoja. Happamampien marjojen kanssa makeutusta voi olla tarpeen lisätä.

Pohja:
2 ps (à 80 g) Meira mantelijauhetta
1 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia, esim. tattarihiutaleita)
1 tl Meira jauhettua kardemummaa
½ tl Meira kanelia
125 g vauvojen päärynäsosetta
1 rkl hunajaa (tai agavesiirappia)

Täyte:
300 g mustikoita
3 kypsää isoa banaania
200 g rasvatonta maitorahkaa (tai soijajogurttia)
2 rkl hunajaa (tai agavesiirappia)
3 munaa (tai 1 dl perunajauhoja)
(vegaaniseen versioon pinnalle sokeria)

Pinnalle:
100 g Meira pähkinöitä ja manteleita (cashew-, hassel- ja pekaanipähkinöitä sekä kuorittuja manteleita)
2 tl hunajaa (tai agavesiirappia)
Meira suolaa


Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon päärynäsose ja hunaja/agavesiirappi. Levitä seos öljyllä voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Soseuta mustikat ja banaanit sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon maitorahka/soijajogurtti ja hunaja/agavesiirappi. Lisää munat käsivispilällä sekoittaen (vegaaninen versio: lisää perunajauhot sauvasekoittimella huolellisesti sekoittaen).

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Ripottele vegaanisen täytteen pinnalle pari teelusikallista sokeria. Tämä estää kuoren muodostumisen pintaan paiston aikana.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua.

Levitä pähkinät ja mantelit pellille leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes pähkinät ovat saaneet kevyesti väriä. Sekoita joukkoon hunaja ja suola ja jatka paahtamista vielä pari minuuttia. Anna pähkinöiden jäähtyä pellillä. Levitä keoksi täytteen päälle.

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin heinäkuun arvonta



Heinäkuun arvonnassa palkintona tyylikäs love-kakunkoriste, flamingo-muotolautasia, LorAnn-vaniljauutetta ja gerbera-reunavuoka.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat