Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Karviais-Brita (maidoton, gluteiiniton)

29.10.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_IMG_3087_resize_600x600.jpg

Pohja:

125g margariinia (sininen keiju)
1dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1dl soijamaitoa

Marenki:

2 valkuiasta
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja

Täyte:
1 prk soijavispiä
karviaishilloa (itse tehtyä)
maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria

1. Valmista pohja.  Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Lisää osissa kuivat aineet ja soijamaito, sekoita hyvin.
2. Levitä taikina uunipellille noin noin 25x30cm kokoiseksi (laita alla leivinpaperi). Esipaista 180 asteessa noin 10min.
3. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokerit pikku hiljaa. Levitä marenki esipaistetulle pohjalle ja ripottele päälle mantelilastut. Paista vielä noin 15 minuuttia 180 asteessa.
4. Leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi pituus suunnassa. Vatkaa soijavispi ja mausta sokereilla. Nosta toinen pohja tarjoilu astialle ja laita hillo ja vaahto päälle. Nosta varoen toinen puolikas päälle, jätä mantelipuoli päälle. Tarjoile mahdollisimman pian. JOS sinulla on maidotonta vaniljakreemi jauhetta, sitä voisi käyttää täytteen sitomiseen, soijavispi on aika löysää. Mutta ei tuo löysyys makuun vaikuttanut, joten nauti
3.

Kategoriat

KlassikotMarenkikakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_IMG_20180317_210445_400x400.jpgsojan kotikeittiölime-kookoskakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_WP_20171212_15_02_19_Pro_400x400.jpgsojan kotikeittiöInkivääriset myslinamut
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_WP_20170817_17_53_52_Pro_400x400.jpgsojan kotikeittiöKaurainen mustikkatorttu
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_WP_20170225_18_22_08_Pro_400x400.jpgsojan kotikeittiölaskiaisen pannarikakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_WP_20170201_12_53_52_Pro_400x400.jpgsojan kotikeittiömakrilli-mozzarellapiirakka
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_20161128_190228_resized_1_400x400.jpgsojan kotikeittiöHedelmäinen lohipiirakka
2

Kommentit (1)

Kinuskiemo
31.10.2014 20:23

Herkutteluksi menee tämän kanssa, niinkuin britakakuilla on tapana. Mantelilastut ovat helppo ja niin herkullinen, ja myös näyttävä, koristelu. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa