09.10.2020   1 kommentti Kategoria: Muut juhlapöydän kakut,  Syksy,  Täytekakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Syksyinen kulhokakku


Kaupallinen yhteistyö Bonne Mamanin kanssa.

Tässä reseptissä yhdistyy kaksi helpon täytekakun menetelmää. Kulhokakun ihanuus piilee siinä, että kakku rakennetaan suoraan läpinäkyvään tarjoiluastiaan, jolloin kaikki riskitekijät on minimoitu. Tämä kakku pysyy jämptisti muodossaan eikä kuorruttamisen kanssa voi epäonnistua. Nakukakun tapaan kerroksellisuus tulee kauniisti esiin, kunhan huolehtii, että jokainen kerros ulottuu reunalle saakka.

Keksikakku puolestaan oikaisee siinä, mitä tulee kakkupohjan valmistamiseen. Keksit nimittäin ottavat kakkupohjan roolin. Usein kysytään eikö tällaista kakkua ole hankala leikata. Ei ole, kun kakun antaa olla yön yli jääkaapissa. Juhlapäivänä voi keskittyä muuhun!

Tähän kakkuun valitsin ylellisiä galette-keksejä, jotka ovat herkullisia ranskalaisia voikeksejä. Valkosuklaatäytteen rinnalle särmää antaa vadelmahillo, jonka tilalla myös mansikkahillo käy hyvin. Punaiset kerrokset muodostavat hyvän kontrastin vaalean täytteen kanssa. Bonne Maman -merkkisissä hilloissa marjapitoisuus on 50 %. Laadukas hillo on myös perinteikäs – resepti on ollut muuttumaton vuodesta 1971.

Ainesosat

Täyte ja pohja
 • 3 dl vispikermaa
 • 1 tl vaniljatahnaa *)
 • 250 g mascarponejuustoa
 • 140 g valkosuklaata
 • 1 prk Bonne Maman vadelma- tai mansikkahilloa
 • 400 g Bonne Maman galette-keksejä
 • (puolukoita tai karpaloita) **)
Koristelu
 • Bonne Maman galette-keksejä
 • 2 viikunaa
 • karhunvatukoita
 • karpaloita
 • mustikan- ja puolukanvarpuja

*) Voit korvata 2 tl:lla vaniljasokeria. Huomaa kuitenkin, että vaniljasokeri sisältää huomattavasti enemmän sokeria ja vähemmän vaniljaa kuin vaniljatahna, joten täydellistä vastaavuutta ei voida saavuttaa. Paras korvike on 1 vaniljatanko.
**) Happamat marjat antavat makealle täytteelle vastapainoa ja sopivat etenkin aikuisten kakkuun.

Valmistusohjeet

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatahna ja mascarponejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita suklaasula ohuena nauhana koko ajan vatkaten vaahdon joukkoon.

Laita kulhon (tilavuus 1,5 l) pohjalle pieni määrä täytettä. Asettele päälle keksejä vieri viereen kulhon reunaa myöten. Täytä raot keksinpalasilla. Laita seuraavaksi hilloa joko ohueksi kerrokseksi levittäen tai pieniksi nokareiksi. Huolehdi, että hillo osuu kulhon reunaan, jotta kerrokset erottuvat selkeästi. Ripottele päälle halutessasi hieman puolukoita tai karpaloita. Jatka täytteen, keksien ja hillon vuorottelua, kunnes kerroksia on yhteensä 3-4. Säästä isoin määrä hilloa pinnalle, jotta saat kakulle tasaisen hillokuorrutteen.

Nosta kakku jääkaappiin ja anna olla viileässä mieluiten yön yli. Tässä ajassa keksit pehmentyvät ja kakkua on helppo ”leikata”.

Koristele kakku kokonaisilla tai paloitelluilla kekseillä, viikunasta leikatuilla lohkoilla, marjoilla ja varvuilla.

Yhteistyössä Bonne Maman

Valmistusaika: 12 t

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
5 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat