mutta marjaisa kuitenkin ja uskoakseni makoisaa on :)
Kuvan lähettänyt: pellavapaita
Minä en myöskään sanoisi vaisu vaan erilainen kuin joku muu, tai että juuri passeli teidän kahvittelu hetkeenne!!
Nam ja maiskis!!! Kulho kakku on aivan liian vähän arvostettu kakku lajike nykypäivänä jolloin muotia ovat upeat juustokakut,täytekakut drip caket yms…. Siispä hienoa, että Kinuskikissa ja me muut kinuskit aina silloin tällöin kuitenkin päädymme sen tekemiseen.
Se on helppoa nopeaa ja variaatioita voi tehdä mielensä mukaan jopa niin, että mitä kaapista löytyy….
Tai kuten minä viime juhannuksena……. tyyliin että pelastettiin se mikä pelastettavissa oli.
Minähän olin suunnittelut upean töttörö kakun Kinuskikissan tyyliin meidän 20v hääjuhlan kohokohdaksi mutta kasaamis vaiheessa kermavaahto ottikin ohjat käsiinsä.
Oli lämmin päivä ja kakku luisui tarjoilu vadilta pitkin pöytää…. Eihän siinä sitten auttanut kuin kerätä kulhoon koko komeus ja muuttaa suunnitelmaa.
Mutta vielä sinun kakkuusi mennäkseni,hieno maukas kakku ja uskon, ettei taaskaan jäänyt muruakaan!!! olenko oikeassa?
Kun kakun koristelussa käyttää pakastemarjoja, kätevä tapa on sivellä jäiset marjat (vaikka pullasudilla) hyytelösokeriliuoksella. Marjoista tulee kauniin kiiltäviä eivätkä ne valuta nestettä. Oletko kokeillut?
Kinuskiemo; Kiitos tästäkin mukavasta kommentista ja rohkaisusta 🙂
Marjat olivat jäisiä, siksikin mustikat ovat himmeitä, kun lämmössä alkoi tulla höyryä pintaan. Kai. Ripsautin marjojen päälle siivilällä vaniljakreemijauhetta ajatuksella, että sulamismehu imeytyisi. Ja toden totta, ei yhtään mehua ollut kulhossa jääkaappi-yön jälkeen.
Ei edes pinnalla. Täytteissä suklainen kermavaahto esti mehustumisen. Kai. Iloinen olin, kun ei ollutkaan mehussa lilluva kakku, kuten vähän pelkäsin pakastemarjoja käyttäessäni. 200g molempia marjoja. Hyvä kakku kerrassaan 🙂
En sanoisi vaisu! Kun lautaselleen kippaa kunnon annoksen raikkaine marjoineen, tajuaa nopeasti, mikä pointti marjoilla on. Ne raikastavat ja tasoittavat kermaista makeutta. Ja ovat myös antamassa väriä valkoiselle päällykselle. ”Vaisu päällys” ei siinä varmasti tule mieleen!
Taiteilijat, ja varsinkin kakkutaiteilijat, ovat itsensä ankaria kriitikoita! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1535 tähteä
mari-johanna; Kiitos 🙂 Kyllä hyvin teki kauppansa kakku, eikä tosiaan ollut liian makeaa, vaikka tuo kinuskikermavaahtokin kondensoidusta maidosta mukana. Marjat tasoittivat makeuden, jota kyllä riittävästi oli kuitenkin 🙂
Luinkin sinun tötterökakkusi kommellukset tässä yhtenä päivänä; hyvä että kekseliäisyytesi pelasti herkun kuitenkin. Onnea vielä hääpäivää ajatellen näin jälkikäteenkin 🙂