Toukokuussa järjestämässäni kyselyssä keräsin toiveita koristelutekniikoista, joista toivoitte silikonimuottien käyttöä koristelussa. Tuumasta toimeen! Tätä romantiikkaa tihkuvaa kesäkakkua koristaa ruusu- ja lehtimuoteilla tehdyt koristeet.
23.6.2014
lasta
kaulin
lasta
kaulin
Voit käyttää marjatäytteessä myös mustikoita tai mansikoita.
POHJA. Valmista pohja erillisen ohjeen mukaan 24-senttisessä vuoassa.
Anna jäähtyä ja leikkaa pohja kolmeen osaan.
TÄYTTEET. Valmista täytteet erillisten ohjeiden mukaan. Vinkki: voit vaahdottaa molempien täytteiden kuohukerman yhdessä ja jakaa vaahdon sitten kahteen eri kulhoon yhtä suuriin osiin.
KOKOA kakku. Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Levitä päälle valkosuklaatäyte.
Nosta päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä vadelmatäyte. Laita kanneksi kolmas pohja ja kostuta.
Tasoita reunat lastalla. Nosta kakku jääkaappiin, jotta täytteet jähmettyvät.
KUORRUTUS. Valmista sokerikreemi erillisen ohjeen mukaan.
Pehmitä kreemiä varovasti lämmittämällä sitä miedolla lämmöllä mikrossa. Näin kreemi levittyy helpommin. Levitä kreemiä tasainen kerros kakun pintaan.
Vinkki: kun kuorrutteena on vaniljamassa, kreemiä ei välttämättä tarvita, vaan sipaisu yli jäänyttä täytettä tai kermavaahtoa riittää.
Kauli vaniljamassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Nosta kakun päälle ja tasoita sen ympärille. Leikkaa ylimääräinen osa alareunasta. Tarkemman kuorrutusohjeen löydät linkistä ”Kaulittavalla massalla kuorruttaminen”.
KORISTELU. Sävytä vaaleanpunainen /vihreä vaniljamassa pastaväreillä ja tee muoteilla ruusuja ja lehtiä. (Katso linkki: Ruusuja silikonimuotilla!)
Kauli valkoinen vaniljamassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Ota levystä muoteilla kirjaimia. Saman kokoisia pilkkuja saat tehtyä muotoilemalla sokerimassasta ensin pötkön ja leikkaamalla sen yhtä suuriin osiin. Muotoile palat palloiksi ja litistä ne alustaa vasten.
Liimaa koristeet kakkuun sokerikuorrutteen avulla.
Aion testata tätä lasteni syntymäpäivillä. Mietin kuitenkin (kun kovin amatööri olen kakkujen kanssa ainakin toistaiseksi), että sopisiko tumma kakkupohja myös tämän pohjaksi? Luulen, että tämä suklaakakkupohja voi olla liian haastava, joten helpommalla voisi päästä.. ja sopisiko koristeluun ihan perinteinen kermakuorrutus? En taida uskaltaa alkaa harjoitella sokerimassalla/marsipaanilla jne😄
EDE: kiitos, että tulit kommentoimaan! 🙂
Siis niin ihana kakku, nyt olen sen sitten kokeillut. Tein suklaakakku pohjaan ja valkosuklaa täytteellä. Kiitos hyvistä ohjeista. 🙂
Kiitos vinkinstä! Tuo massan kanssa kuorruttaminen ei muutenkaan ole minulle se kaikkein tutuin juttu, niin ehkä parempi pistää vaan päällinen massalla 🙂
KMaria: suunnitelmasi kuulostaa hyvältä ja ehdottomasti helpompi tehdä yksi iso kakku kuin monta pientä. Massan kanssa voisi harkita vain päällisosan kuorruttamista, reunat vaikka pursottaen. Voi olla hankalaa kuorruttaa pellin kokoista kakkua ja vielä neliskanttista.
Ajattelin leipoa syntymäpäivieni kunniaksi tämän kakun, on niin herkullisen oloinen 🙂 mietin vaan että onnistuisiko, jos teenkin kakun isommaksi levykakkupohjilla? Tekisin kolme suklaista levykakkupohjaa, täytteet tuplana ja kostutus vaniljamaidolla. Miltä kuulostaa, tulisiko hyvä? Saisin tehtyä vaan kerralla sen verran suuren kakun ettei tarvitsisi kahta tehdä.. Sokerimassaa kuorruttamiseen tarvitsee varmaan aika suuren määrän, reilu kilo?!
Simma: Mehevä suklaakakkupohja on yksi suosituimmista pohjista. Hieman höttöisen rakenteensa vuoksi kakun leikkaaminen kolmeen osaan saattaa olla haasteellista, mikäli kakku on jäänyt paistuessa matalaksi. Jääkaappikylmä tai hetken pakastimessa ollut kohmeinen kakku on helpompi leikata. Muitakin kakkupohjaa koskevia vinkkejä löytyy kommenteista mehevän kakkupohjan sivulta (punainen linkki yllä).
Seuraavalla kerralla parempaa onnea näillä vinkeillä! 🙂
Tein tämän kakun, mutta lopputulos ei ihan vastannut odotuksia. Kakkupohjasta tuli aika matala, ja kolmeen osaan leikkaaminen oli siksi hankalaa. Keskimmäisestä palasta tuli niin ohut, että se hajosi kolmeen osaan. Kun lehvitin toista täytekerrosta, palaset alkoivat valua kohti reunoja. Päällimmäisen palan lisääminen vain pahensi asiaa. Koko kakku levähti niin, että alaosa on leveämpi kuin yläosa. Lisäksi molempia täytteitä jäi noin kolmasosa yli.
No, eiköhän tuo syötyä tule, ja varmaan maistuu kuitenkin hyvältä ☺
kata93: Laita kaikkia aineita 1/3 enemmän kuin ohjeessa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Aikku Laaksonen: Voit toki muokata kakkua mieltymysten mukaan. Se onkin tässä leipomisessa kivaa, että vain taivas on rajana ja maku mieltymykset kertovat miten kannattaa toimia. 🙂
Ei yhtään hullumpi idea liittää tummaa kakku pohjaa ja valkosuklaa vanilja sekä vadelma täytettä yhteen. Jos et vielä rohkene sokerimassa kuorrutteeseen lähteä niin kerma päällinen on aina takuu varma suosittu juttu! 🙂
Suosittelen sinua kuitenkin rohkeasti kokeilemaan, eihän koskaan voi tietää miten hienosti onnistuisit! 🙂 Mukavia juhlia teille! 🙂