
Vinkki: isolle kakulle on hankalaa löytää tarjoilulautasta. Tarjoilualustana voi käyttää isoa tarjotinta tai alumiinifoliolla päällystettyä kovaa pahvia tai uunipeltiä. Kakkua ei tarvitse suojata jääkaapissa kuvulla.
Hedelmä-suklaakakku
Pohja:
3 levykakkupohjaa
Kostutus:
6 dl hedelmämehua (säilykehedelmien lientä ja tuorepuristettua appelsiinimehua)
Täytteet:
heldelmätäyte 1 ½-kertaisena (persikoita ja mangoa)
suklaatäyte 1 ½-kertaisena tummasta suklaasta
Kuorrutus:
1 ½-kertainen annos sokerikreemiä kaakaoversiona
2 annosta suklaamassaa (valko- ja maitosuklaasta) tai 750 g valmista suklaakuorrutetta (valko- ja maitosuklaa)
Reunat:
2 prk (á 400 g) sikari/kierrevohveleita
Pursotukset:
2 ½ dl Flora Vispiä
2 tl sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
oranssia pastaväriä
Koristeet:
appelsiininmakuisia koristerakeita
Révillonin mandariini-suklaatikkuja (Stockmannilta) tai muita suklaatikkuja
valkoista marsipaania
oranssia ja vihreää pastaväriä
Valmista levykakkupohjat ja täytteet erillisten ohjeiden mukaan. Sekoita kostuke maidosta ja vaniljasokerista. Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilualustalle. Kostuta ja levitä päälle hedelmätäyte. Nosta seuraava pohja, kostuta ja levitä suklaatäyte. Laita päällimmäiseksi viimeinen pohja ja kostuta. Mikäli jompaa kumpaa täytettä jää yli, sillä kannattaa tasoittaa lopuksi kakun reunat.
Valmista sokerikreemi erillisen ohjeen mukaan. Korvaa osa tomusokerista kaakaojauheella. Levitä sokerikreemiä kakun päällisosaan. Säästä osa kreemistä vohveleiden kiinnittämistä varten.
Kuorruta kakun päällinen suklaakuorrutteella. Voit sekoittaa kahta eriväristä kuorrutetta toisiinsa marmorointiohjeen mukaan. Kauli marmoroidusta kuorrutteesta reilusti kakun päällisen kokoinen levy. Nosta kakun päälle ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Kuorruttamisen ja marmoroinnin voi tehdä myös esimerkiksi sokerimassasta tai marsipaanista.
Leikkaa sikarivohveleita lyhyemmiksi, suunnilleen kakun korkuisiksi paloiksi. Levitä kakun reunoille kreemiä ja kiinnitä vohvelit siihen.
Sekoita Flora Vispiin sokeri. Siivilöi vaahdotuksen lomassa joukkoon vaniljakreemijauhe. Värjää pastavärillä oranssiksi. Pursota päällisen reunoille röyhelöpursotusta (kts. pursotusmalleista kohta "röyhelöpursotus lehtityllalla").
Viimeistele koristelu teeman mukaan. Tämä kakku oli lahja 50-vuotta täyttävälle kummitädilleni. Värjäsin valkoista marsipaania oranssiksi ja pyörittelin siitä pitkää ohutta nauhaa, josta muotoilin nimen ja numerot. Lehdet tein ruusunlehtimuotilla vihreäksi värjätystä marsipaanista. Kulmiin ripottelin koristerakeita ja asettelin ristiin suklaatankoja. Kiedoin vohvelireunuksen ympärille silkkinauhan tuomaan ripauksen lisää juhlavuutta ja symboloimaan kakkua lahjapakettinani. Täti sai "avata lahjan" ottaessaan ensimmäisen palan.
Kakkuherttuatar
Ok, kiitos tiedosta 🙂 Tarjolla on muutakin purtavaa niin sitten riittää varmasti!
NITU:
Kyllä uskoisin riittävän. Juhlissa, joihin Kinuskikissa teki tuon kakun, oli nelisenkymmentä vierasta. Kakku riitti sille määrälle ja oli kahvitarjoilun ainut laji. Tosin – sitä ennen oli herkullinen ruokailu.
Kakkuherttuatar
Riittäisiköhän tämän kokoisesta kakusta 40hlölle?
ELBULI:
Sama määrä sokerimassaa kuin suklaakuorrutetta.
Onnea kakuntekoon ja Onnea äidille! 🙂
Jos kuorrutan kakun sokerimassalla, tarvitsenko sokerimassaa tuon 750 grammaa kuten suklaakuorrutetta oltaisiin tarvittu vai onko määrä tässä tapauksessa eri? Kiitos paljon ihanista sivuista Kinuskikissalle, monet ohjeet on täältä napattu ja kokeiltu, nyt tosin ensimmäistä kertaa päätin tehdä yhden kakuistasi äitini 60-vuotis syntymäpäiville. 😀 Aurinkoista kevättä!
SISU89:
Olin juuri kirjoittamassa sinulle terveisiä Kinuskikissalta, että hyvän makuista tulee varmasti noillakin sovelluksilla. Sitten huomasin, että olitkin jo kommentoinut, että kakku on tehty ja hyvin onnistunut. Mukava kuulla. Kiva, että onnistuit noin hienosti. 🙂
Tein sen sokerimassalla ja taisi tulla ihan hyvä. Ekaa kertaa kokeilin tuota kaulittavalla massalla kuorruttamista ja onnistui toisella yrittämällä. Tuli ihan nätti kakku, kiitos hyvistä ohjeista!
Apua!! Kävin confetissa ja en löytänyt valmista suklaakuorrutetta joten ostin hätäpäissäni suklaan ja vaniljan makuista sokerikuorrutetta. Sopiiko se kakkuun vai tuleeko hirveän makuista? Pitäisikö käydä ostamassa enneMmin marsipaania?
SISU89:
Peitä kakun reunat kunnon kreemikerroksella ja paina sitten vohvelit kreemiin. Se liimaa kyllä vohvelit paikoilleen. Voithan myös solmia ympärille rusettinauhan, kuten yllä, ja irrottaa sen ennen tarjoilua. Kinuskikissalla rusettivyötteen tarkoitus oli antaa vaikutelma lahjapaketista, koska kakku oli Kinuskikissan lahja juhlivalle kummitädille.
Hellurei!
Pysyvätkö sikarivohvelit hyvin reunoilla ja muutenkin hyvänä jos ne laittaa kakkuun edellisenä päivänä?
ANSPE:
Sokerikreemi ei ole välttämätön, jos kuorrutat kakun tarjoilupäivänä. Sen sijasta voit levittää pinnalle ohuen kerroksen kermavaahtoa, tuorejuustoa, rahkaa tai ylijäänyttä täytettä. Teidän yhteisessä kakussanne kaiken pitääkin olla molemmille mieluista. Niin on hyvä.
Suunnittelemasi täyte kuulostaa ihan hyvältä. Vihreää valoa sille.
Hyvää syntymäpäivää! 🙂
Heippuli! Ajattelin itse kokeilla yllämainuttua kakku kaksoissisareni kanssa synttäreillemme, ongelma on että hän ei ole kovin suuri sokerikreemin ystävä, voiko sen jättää pois? Ajatuksena on koristella kakku muutama tunti ennen juhlien alkua.
Mietin myös voisiko hedelmätäytteen korvata vadelma-mascarpone-täytteellä jonka ohje on täällä sinun sivuilla?
MAMMANMUSSUT:
Suklaakuorrutetta ja pastavärejä myyvät ainakin leivontatarvikeliikkeet ja alan verkkokaupat.
Mitä tuo valmis suklaakuorrute oikein on? (valko- ja maitosuklaa)
Onko siihen reseptiä tai mistä sitä saa?
Voiko pastavärin sijaan käyttää jotakin muuta?
Täällä ei ole mitään leivontakauppaa mistä niitä saisi
INKKU_926:
Kakun päällinen on kuorrutettu valmiilla suklaakuorrutteella. Tuo ruskea ja valkoinen ”juttu” on juuri tuota kuorrutetta, ennenkuin se kaulittiin ja senjälken nostettiin kakun päälle.
eikun joo oho, mutta mitä nuo on tuo ruskea ja valkone juttu?
Niin tuleeko tuosta sokerikreemistä ja suklaakuorrutteesta tommosta kovaa tönkköä jolla tuo kakku kuorrutetaan? Ja pitäisikö sen olla sitten kylmää kun aloitetaan kuorruttaminen?
OUZKA:
Baileys ja sitruuna ei kuulosta itselleni kovin kiehtovalta. Ja onko välttämättä valittava kaksi eri täytettä? Jos, niin toiseksi valitsisin tummasta suklaasta tehdyn.
Hei ja kiitos aivan ihanista sivuista sekä valtavan hyvistä ohjeista!
Kysysisin vinkkejä täytteisiin kyseisen 50-vuotiskakun innoittamana. Tarkoituksena on siis tehdä kolmekymppisille kolmen kääretorttupohjan kakku ja haluaisin laittaa kakun toiseksi täytteeksi Baileys-täytettä, mutta mietiskelin, että mikä sen kaveriksi mahtaisi sopia? Tuleeko kakusta liian makea, jos toisena täytteenä olisi suklaatäyte ja mahtaako Baileys-täytteen kanssa enää sopia tuo lemon curd -tahna, jota suklaatäytteen kanssa on suositeltu käytettäväksi?
Päälle kakkuun tulee valokuvatuloste ja reunoille ajattelin laittaa kermavaahto- tai suklaakermapursotukset.
Tuhannet kiitokset, mikäli ehdit vastata.
tää on todella kaunis kakku, ihailen tätä aina kun törmään tähän täällä<33 🙂
Oi, tuota on kyllä kokeiltava seuraaville synttäreille.
*slurps* Herkullisen näköinen ja TOSI nätti!
Nätti kakku, näyttää tosi herkulliselta! Nam! 😀
Niin ja aivan IHANA kakku! ^^ Olen miettinyt ja katsellut näitä keksirullilla/sikarivohveleilla reunustettuja kakkuja jo pidempään ja tuntuu että ne ovat kovin tyyriitä..? Keksit siis. Suunnitelmissa kokeilla josko tuollaisia rullia saisi itse tehtyä. Olisiko tässä haastetta myös Kinuskikissalle? Ehdotus/toive resepti. 🙂
Hirvistyksen kommenttiin voisin vastata että itse jos teen kakun jollekin, niin jääkaapista ei missään nimessä löydy sipulia tai mitään mikä antaa makua. Ja kuorrutusten takia ei kupua voi muutenkaan laittaa. 🙂
Jos on siis iso kakku tekeillä niin on mielestäni todella pieni etukäteissuunnittelu että katsoo mitä omassa kaapissa on ja suunnittelee syömiset niin että laittaa vaikka pakastimen puolelle ruuat annoksina, jos pelkää makujen tarttuvan. Voikkukakku on minullakin ollut yhtäaikaa kaapissa, mutta hyvin elmukelmulla vuorattuna ja juuri ennen tarjoilua(tai noutoa) koristeet päälle, ja jos mahdollista niin voikkukakussa taas voi ihan hyvin olla kupu päällä pidemmänkin aikaa niin maustuu paremmin. 🙂
Ihan mielenkiinnosta kyllä tahtoisin myös tietää onko Kinuskikissalla erillistä kakkukaappia? Tahtoisin kovasti itsekin sellaista, mutta pieni keittiö ei anna myöten.
Onko sinulla käytössä erikseen kakkujääkaappi, vai kuinka pystyt laittamaan kakun jääkaappin ilman kupua?
Itse kun olen tullut niin usein maistaneeksi kakkua niin kylässä kuin kotonakin, jossa maistuu esim. sipuli, sitruuna, lihakeitto tai muuten vain jääkaapin maku. Tämä joskus jopa kuvun alla olevassa kakussa, mutta jos ei päällystä jääkaapissa niin sivumaku on yleensä taattu!
upea ja ihanat syksyn värit. Noi suklaavohvelit on kyllä niin lemppareita jos niitä ottaa yhden niin pakko syödä kaikki xD
Vau mikä kakku. 😀 Appelsiini ja suklaa ovat todellakin mainio yhdistelmä, vaikka itse pidänkin enemmän sitruunan ja suklaan yhdistelmästä.
Oi, varmasti herkullinen… Ja hieno, täytyy ehdottomasti muistaa nuo keksirullat kun seuraavan kerran värkkää kakkua 🙂
Tosi hieno!
Pysyvätkö keksit pystyssä ilman nauhaa?
Kuulostaa mukavalta ja kauniin näköinen kakku! Erilainen. Eipä tarvitse erikseen keksejä varata tarjolle 😉
Tyylikäs ja selkeä koristelu 🙂 Leivonnaislahja on todella lahja sydämestä!