Suomalaisten rakastamat Domino-keksit ovat innostaneet näiden suklaakeksien kehittelyä. Varsinkin minttudominoiden reseptiä on paljon pyydetty. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla mansikkakreemiä. Katso myös klassisten vaniljatäytteisten keksien ohje.
14.5.2015
TAIKINA. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan.
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi.
Ota ympyrämuotilla (halkaisija 6 cm) kuvioita. Nosta kuviot pellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista täytteeksi joko mansikka- tai minttukreemi.
MANSIKKAKREEMI. Sekoita kerma ja perunajauhot kattilassa. Lisää joukkoon keltuaiset. Kuumenna liedellä vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää vanilja- ja mansikkatomusokeri.
Sekoita joukkoon kiisseli ja halutessasi pastaväri.
MINTTUKREEMI. Sekoita perunajauhot ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon kerma ja keltuaiset. Kuumenna liedellä vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa.
Ota liedeltä ja sekoita joukkoon piparminttuaromi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja kiisseli. Värjää sinertäväksi pastavärillä.
TÄYTÄ keksit mansikka- tai minttukreemillä. Kreemin saa levitettyä siististi, kun laitat sen pieneen pakastuspussiin ja leikkaat kulmaan aukon.
Pursota kreemiä pikkuleivän päälle ja paina toinen pikkuleipä kanneksi
Säilytä täytekeksit jääkaapissa.
KORISTELE siivilöimällä pinnalle tomusokeria.
Tein täytettä prinsessakeksien väliin lastenjuhliin mutta sitä jäi aika paljon yli. Voiko täytteen pakastaa?
Ja jos voi niin kauankohan säilyy pakkasessa?
Lupasin itselleni tehdä näitä koululaisten loman aloittajais viikonlopuksi vaan suunitelmat vaihtuivat.Nyt näitä on kuitenkin tehty antaumuksella ja taikina oli ainakin niin hyvää että meinasi viedä kielen mennessään. Minä tein näistä kukan muotoisia ja koristelin vähän kun lähtevätkin työkavereille pieneksi kesälahjaksi.Huomenna sitten kuvaa galleriaan…. 🙂
pullamaakari: uskoisin, että täyte onnistuu myös ilman munaa. Keltuainen antaa makua ja suurustaa täytettä, mutta voit laittaa sen sijaan vähän enemmän perunajauhoja. Kannattaa ainakin kokeilla! Tulethan kertomaan, miten onnistuit!
Kiitos kivasta keksiohjeesta! Tein keksit munattomina ja korvasin munan appelsiinimehulla. Täytteet jäivät tekemättä, kun en uskaltanut kokeilla ilman munaa. Mahtaisiko onnistua kumminkin? Keksit ovat joka tapauksessa hyviä sellaisenaankin.
Emmma_: Sinulle piti vielä vastata, että yleisesti ottaen täytepikkuleivät,kuten tässä kreemitäytteellä,säilyvät jääkaapissa kannellisessa rasiassa muutamia viikkoja (ellei joku syö ennen sitä 🙂 ) ja pakastimessa pari kuukautta. Toki voi tehdä myös niin,että pakastaa pelkät pikkuleivät ja tekee kreemin vasta sitten kun sulattaa tarjolle! 🙂
Miten ihania! 🙂 Näitä täytyy tehdä parin viikon päästä koululaisille kesäloman alkajais juhliin! 🙂
Minttutäytteellä minulle ja mansikalla kaverille. Kauniita ja pirteitä.
Herkullisilta näyttävät 🙂 Mitä keksit sanovat pakastamisesta tai kuinka pitkään säilyvät hyvinä jääkapissa?
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
misty85: uskaltaisin kyllä kokeilla pakastamista, etenkin jos täyte muuten jäisi nyt käyttämättä. Säilyvyyten en uskalla mitään tarkkaa sanoa, mutta itselläni jäi joskus vähän samantapaista itsetehtyä vaniljakreemiä yli, ja se taisi olla pakastimessa muutaman viikon. Se ainakin oli hyvänä pysynyt. 😊