Ensimmäiset marsipaanikokeiluni syntyivät perhepiirissä vietetyille miehen 30-vuotis-synttäreille. Ruusut ja rusetit tein muutamaa päivää aikaisemmin. Pääsin samalla testaamaan uusia terälehtimuotteja, jotka kyllä nopeuttivat työtä huomattavasti. Käytin ruusujen muotoilussa valkoista ja vaaleanpunaista marsipaania. Sekoitin näitä keskenään eri sävyjen aikaansaamiseksi. Värjäsin osan marsipaanista vielä tummemman punaiseksi. Kaulitsin eri värejä yhtä aikaa, jotta sain terälehtiin eri sävyjä.

Tummanruskeassa kakussa on päällä suklaamarsipaania. Viimeistelin pinnan pronssisuihketta. Pienemmässä kakussa on valkoista marsipaania, johon suihkautin hopea-/helmiäissuihketta. Marsipaanikuorrutteessa minua mietitytti etukäteen eniten se, kuinka saan marsipaanilevyn mukautumaan kakun reunoille. Epäilykseni osuivat oikeaan: poimuja en onnistunut välttämään. Onneksi lopputuloksessa se ei näy reunakoristeen ansiosta. Harjoitusta siis tarvitaan vielä!

Isompi kakku on tehty halkaisijaltaan 24 cm:n vuokaan. Koska täytekerrokset olivat paksuja, riittivät kaksi 250 g:n marsipaanipötköä kakun peittämiseen vain juuri ja juuri. Pienempi kakku on tehty 18 cm:n vuokaan ja siinäkin vajaa kaksi pötköä riitti niukasti.

Isommassa 5:n ja pienemmässä 3 munan pohjat. Jouduin hieman ohentamaan pohjia, sillä kakut tulivat täyttämisvaiheessa muutenkin vuokien yli ja jouduin jatkamaan niitä leivinpaperin avulla.