Kevyt suklaakakku? Kuulostaa liki mahdottomalta yhtälöltä, mutta päätin yrittää! Täytteen ydin on suklaakiisseli. Kakun voisikin nimetä ”suklaakiisselikakuksi”. Lopputulos on herkullinen eikä yhtään kevyen makuinen, mutta toki suklaisuus tulee vain kaakaojauheesta – kaikkea ei voi saada. 😉

Kevytkakkujen pohjassa olen päätynyt käyttämään keksien ja vauvojen hedelmä/marjasoseen yhdistelmää, josta vinkattiin toisessa ketjussa. Margariinin pois jättäminen tiputtaa kaloreita roimasti, mutta makuun se ei juurikaan vaikuta. Rakenne tosin on hieman erilainen: pohjasta ei tule yhtä kova.

Kts. johdanto kevyistä herkuista.

Koko kakku: 2000 kcal *)
Yksi pala (12 kpl): 167 kcal *)
*) koristelu ei sisälly kalorimääriin