Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Suklaacrisp-appelsiinikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Suklaacrisp-appelsiinikakku

3.11.2015

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/suklaacrisp-kakku-1.jpg

Isänpäivän kakkuideoita miettiessäni käännyin leipomoiden puoleen ja nappasin sieltä Kinuskileipomo Jenskun kehittelemän Ahaa-appelsiinikakun reseptin. Nimensä mukaisesti kakku on yhtä aikaa raikas ja suklainen. Kakussa kulkee pohjasta koristeluun kolme teemaa: 1) Suklaisuus muodostuu Fazerina-suklaasta (pohjassa keksien kautta), Ahaa-suklaacrisp-patukoista (reunakoristeena ja täytteessä rouheena) sekä Noblessen legendaarisista litteistä suklaakonvehdeista (yksi lapsuusajan suosikeistani jännittävän muotonsa puolesta – toimii hienosti myös koristelussa). 2) Appelsiini tulee esiin Fazerinan ominaismaun lisäksi täytteessä ja koristelussa. 3) Crisp – eli muromainen rapsakkuus – syntyy kakun nimikkokarkeista (myydään irtokarkkihyllyn lisäksi Ahaa-suklaapatukkana) ja pohjaan sekoitetuista riisimuroista.

Arvostan reseptejä, joissa kokonaisuus on mietitty loppuun saakka. Pienistä muokkauksista huolimatta halusin kunnioittaa Jenskun loppuun asti harkittua linjaa. Silloin kakun syömisestä tulee tutkimusmatka, jonka kesto jatkuu useiden suupalojen ajan.

4 h Keskitaso 12 henkilölle 33

Avainsanat

KarkkikakkuSuklaakakku

Ainesosat

Sitruuna/appelsiini/limeSuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutPääsiäinen

Tykkäsitkö?

(19)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
12
HENKILÖLLE

Pohja

1 pkt (n. 180 g) Fazerina-täytekeksejä

2 dl riisimuroja

40 g voita

Täyte

5 liivatelehteä

360 g (n. 43 kpl) suklaacrisp-paloja (irtokarkkihyllystä)

2 1/2 dl vispikermaa

1 1/2 rkl sokeria

400 g appelsiinirahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

3/4 dl tuorepuristettua satsuma- tai appelsiinimehua

Koristelu

tummia suklaahippuja

Noblesse appelsin crisp -konvehteja

mandariininlohkoja (säilyke)

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Ohje

Piilota kuvat

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan suojaksi reunakalvo.

Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska ja riisimurot. Painele seos vuoan pohjalle

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Leikkaa suklaacrisp-paloja pituussuunnassa kahtia niin paljon, että saat muodostettua niistä vuoan sisäpintaa kiertävän reunuksen. Paina palat vieri viereen reunakalvoon kiinni leikkauspinta kalvoa vasten. Käytännössä jokaisen palan toinen puoli hajoaa leikattaessa. Leikkaa hajonneet osat yhdessä loppujen palojen kanssa rouheeksi

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/suklaacrisp-kakku-vaihe.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/suklaacrisp-kakku-vaihe-2.jpg

Mittaa vispikerma ja sokeri kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon appelsiinirahka ja tuorejuusto. Kuumenna satsumamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Lisää seos huolellisesti sekoittaen täytteeseen. Sekoita lopuksi joukkoon suklaarouhe. Kaada täyte vuokaan.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/suklaacrisp-kakku-vaihe-3.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/suklaacrisp-kakku-vaihe-4.jpg

Nosta kakku jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Laita suklaanapit pieneen pakastuspussiin ja sulje pussi huolellisesti pussinsulkijalla. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja upota pussin veteen, kunnes suklaa on sulanut. Leikkaa pussin kulmaan pieni aukko ja pursota raidoitusta tai muuta kuviota kakun pinnalle. Työnnä täytteeseen konvehteja ja asettele niiden lomaan mandariininlohkoja.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/suklaacrisp-kakku-vaihe-5.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/suklaacrisp-kakku-vaihe-6.jpg
 
 

Kommentit (33)

Kinuskikissa27.8.2019 14:24

enni_: voit vaihtaa Fazerina-keksien tilalle tavalliset dominokeksit. 😊 Jos appelsiinin makua haluaa siihen mukaan, niin vaikka raastaa vähän appelsiininkuorta.

enni_25.8.2019 15:07

Kiitos vastauksesta! Taidan tehdä 1,5 kertaisena niin eiköhän se riitä😋
Entäpä sellainen kun näitä fazerina keksejä mitä pohjaan tulee ei löydy niin mikä olisi korvaava? Olisi kiva kokeilla tuota riisimurojuttua kans pohjaan? Kävisikö vain esim domino keksi tilalle murojen ja rasvan kanssa? 😊

Kinuskikissa16.8.2019 21:34

enni_: kakkujen riittävyyksiä mietittäessä kannattaa vilkaista tänne:

https://www.kinuskikissa.fi/erikokoisten-kakkujen-riittavyys/

Linkki löytyy kaikilta sivuilta otsikon ”Kinuskikissan tärpit” alta. Kun on useita kakkuja, niin on aina vaikeaa tietää menekkiä. Tästä tulee 12 isohkoa palaa. Ehkä mitoittaisin 20 hengelle? Myös tästä sivusta on sinulle hyötyä:

https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/

enni_14.8.2019 08:57

Kuinka monelle hengelle tästä kakusta riittää? Minulle tulossa 30 vierasta ja tarjolla on myös täytekakkua ja pullaa. Kuinka paljon pitäisi tehdä ja samankokoiseen vuokaan?

Maaria1328.4.2019 15:17

Kinuskikissa, kiitos vastauksestasi! Sovelsin koristelussa. Kakku oli todella hyvää!😍

Kinuskikissa18.4.2019 14:28

Maaria13: nämä taitavat olla sesonkituote, joita ainakin joulun alla ilmestyy kauppoihin. Nyt en valitettavasti osaa sanoa, mistä kaupoista niitä voisi tällä hetkellä löytyä.

Maaria1317.4.2019 23:33

Mistä noita Noblesse konvehteja saa? Prismasta? Oon joskus aikoja sitte nähny noita, mut en nyt pitkiin aikoihin missään, tai sit on jääny silmien väliin.

maris18.12.2018 19:25

Jonna: Pirkka-merkkisenä ainakin löytyy appelsiini-kaakaotäytekeksejä (tai ainakin tässä syksyllä vielä löytyi :)). Niillä voisi korvata tai sitten vaihtoehtoisesti joillain muilla gluteenittomilla täytekekseillä. Appelsiinin kuoriraastettahan voisi halutessaan lisätä mausteeksi, jos keksit eivät itsessään ole appelsiinin makuisia.

Tuli vielä mieleen, että myös riisimurojen gluteenittomuus on hyvä varmistaa. 🙂

Jonna Tienhaara18.12.2018 16:46

Hei. millä voisin korvata fazerina keksit pohjassa jos teen kakun gluteenittomana.

Kinuskiemo22.9.2016 10:44

wipe: Reunakalvoja myyvät leinontatarvikkeiden erikoisliikkeet, esim. Toivepuoti tuossa oikealla. Leivinpaperista suikaleita leikkaamalla voi myös taiteilla suojan reunoille.

Kinuskigalleria (5)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Suklaacrisp-appelsiinikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Suklaacrisp-appelsiinikakku

3.11.2015

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/suklaacrisp-kakku-1.jpg

Isänpäivän kakkuideoita miettiessäni käännyin leipomoiden puoleen ja nappasin sieltä Kinuskileipomo Jenskun kehittelemän Ahaa-appelsiinikakun reseptin. Nimensä mukaisesti kakku on yhtä aikaa raikas ja suklainen. Kakussa kulkee pohjasta koristeluun kolme teemaa: 1) Suklaisuus muodostuu Fazerina-suklaasta (pohjassa keksien kautta), Ahaa-suklaacrisp-patukoista (reunakoristeena ja täytteessä rouheena) sekä Noblessen legendaarisista litteistä suklaakonvehdeista (yksi lapsuusajan suosikeistani jännittävän muotonsa puolesta – toimii hienosti myös koristelussa). 2) Appelsiini tulee esiin Fazerinan ominaismaun lisäksi täytteessä ja koristelussa. 3) Crisp – eli muromainen rapsakkuus – syntyy kakun nimikkokarkeista (myydään irtokarkkihyllyn lisäksi Ahaa-suklaapatukkana) ja pohjaan sekoitetuista riisimuroista.

Arvostan reseptejä, joissa kokonaisuus on mietitty loppuun saakka. Pienistä muokkauksista huolimatta halusin kunnioittaa Jenskun loppuun asti harkittua linjaa. Silloin kakun syömisestä tulee tutkimusmatka, jonka kesto jatkuu useiden suupalojen ajan.

4 h Keskitaso 12 henkilölle 33

Avainsanat

KarkkikakkuSuklaakakku

Ainesosat

Sitruuna/appelsiini/limeSuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutPääsiäinen

Tykkäsitkö?

(19)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
12
HENKILÖLLE

Pohja

1 pkt (n. 180 g) Fazerina-täytekeksejä

2 dl riisimuroja

40 g voita

Täyte

5 liivatelehteä

360 g (n. 43 kpl) suklaacrisp-paloja (irtokarkkihyllystä)

2 1/2 dl vispikermaa

1 1/2 rkl sokeria

400 g appelsiinirahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

3/4 dl tuorepuristettua satsuma- tai appelsiinimehua

Koristelu

tummia suklaahippuja

Noblesse appelsin crisp -konvehteja

mandariininlohkoja (säilyke)

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Ohje

Piilota kuvat

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan suojaksi reunakalvo.

Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska ja riisimurot. Painele seos vuoan pohjalle

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Leikkaa suklaacrisp-paloja pituussuunnassa kahtia niin paljon, että saat muodostettua niistä vuoan sisäpintaa kiertävän reunuksen. Paina palat vieri viereen reunakalvoon kiinni leikkauspinta kalvoa vasten. Käytännössä jokaisen palan toinen puoli hajoaa leikattaessa. Leikkaa hajonneet osat yhdessä loppujen palojen kanssa rouheeksi

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/suklaacrisp-kakku-vaihe.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/suklaacrisp-kakku-vaihe-2.jpg

Mittaa vispikerma ja sokeri kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon appelsiinirahka ja tuorejuusto. Kuumenna satsumamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Lisää seos huolellisesti sekoittaen täytteeseen. Sekoita lopuksi joukkoon suklaarouhe. Kaada täyte vuokaan.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/suklaacrisp-kakku-vaihe-3.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/suklaacrisp-kakku-vaihe-4.jpg

Nosta kakku jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Laita suklaanapit pieneen pakastuspussiin ja sulje pussi huolellisesti pussinsulkijalla. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja upota pussin veteen, kunnes suklaa on sulanut. Leikkaa pussin kulmaan pieni aukko ja pursota raidoitusta tai muuta kuviota kakun pinnalle. Työnnä täytteeseen konvehteja ja asettele niiden lomaan mandariininlohkoja.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/suklaacrisp-kakku-vaihe-5.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/suklaacrisp-kakku-vaihe-6.jpg
 
 

Kommentit (33)

Kinuskikissa27.8.2019 14:24

enni_: voit vaihtaa Fazerina-keksien tilalle tavalliset dominokeksit. 😊 Jos appelsiinin makua haluaa siihen mukaan, niin vaikka raastaa vähän appelsiininkuorta.

enni_25.8.2019 15:07

Kiitos vastauksesta! Taidan tehdä 1,5 kertaisena niin eiköhän se riitä😋
Entäpä sellainen kun näitä fazerina keksejä mitä pohjaan tulee ei löydy niin mikä olisi korvaava? Olisi kiva kokeilla tuota riisimurojuttua kans pohjaan? Kävisikö vain esim domino keksi tilalle murojen ja rasvan kanssa? 😊

Kinuskikissa16.8.2019 21:34

enni_: kakkujen riittävyyksiä mietittäessä kannattaa vilkaista tänne:

https://www.kinuskikissa.fi/erikokoisten-kakkujen-riittavyys/

Linkki löytyy kaikilta sivuilta otsikon ”Kinuskikissan tärpit” alta. Kun on useita kakkuja, niin on aina vaikeaa tietää menekkiä. Tästä tulee 12 isohkoa palaa. Ehkä mitoittaisin 20 hengelle? Myös tästä sivusta on sinulle hyötyä:

https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/

enni_14.8.2019 08:57

Kuinka monelle hengelle tästä kakusta riittää? Minulle tulossa 30 vierasta ja tarjolla on myös täytekakkua ja pullaa. Kuinka paljon pitäisi tehdä ja samankokoiseen vuokaan?

Maaria1328.4.2019 15:17

Kinuskikissa, kiitos vastauksestasi! Sovelsin koristelussa. Kakku oli todella hyvää!😍

Kinuskikissa18.4.2019 14:28

Maaria13: nämä taitavat olla sesonkituote, joita ainakin joulun alla ilmestyy kauppoihin. Nyt en valitettavasti osaa sanoa, mistä kaupoista niitä voisi tällä hetkellä löytyä.

Maaria1317.4.2019 23:33

Mistä noita Noblesse konvehteja saa? Prismasta? Oon joskus aikoja sitte nähny noita, mut en nyt pitkiin aikoihin missään, tai sit on jääny silmien väliin.

maris18.12.2018 19:25

Jonna: Pirkka-merkkisenä ainakin löytyy appelsiini-kaakaotäytekeksejä (tai ainakin tässä syksyllä vielä löytyi :)). Niillä voisi korvata tai sitten vaihtoehtoisesti joillain muilla gluteenittomilla täytekekseillä. Appelsiinin kuoriraastettahan voisi halutessaan lisätä mausteeksi, jos keksit eivät itsessään ole appelsiinin makuisia.

Tuli vielä mieleen, että myös riisimurojen gluteenittomuus on hyvä varmistaa. 🙂

Jonna Tienhaara18.12.2018 16:46

Hei. millä voisin korvata fazerina keksit pohjassa jos teen kakun gluteenittomana.

Kinuskiemo22.9.2016 10:44

wipe: Reunakalvoja myyvät leinontatarvikkeiden erikoisliikkeet, esim. Toivepuoti tuossa oikealla. Leivinpaperista suikaleita leikkaamalla voi myös taiteilla suojan reunoille.

Kinuskigalleria (5)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa