Kinuskileipomo Jensku

Kategoria: Hyydykekakku-tempaus,  Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Kevät,  Kinuskikissa suosittelee,  Syksy,  Syntymäpäivät,  Ylioppilasjuhlat Nähty 15764 kertaa
 
30.05.2015
 
8 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Munaton,  Pähkinätön

Raikas Ahaa-appelsiinijuustokakku


Ajatus tähän syntymäpäiväkakuksi valmistamaani herkkuun lähti ideasta käyttää ehkä vähemmän leivonnassa vastaan tullutta Ahaa-patukkaa. Koska kyseinen suklaa sisältää riisimuroja, päätin testata rapeita muroja myös pohjassa keksien kaverina: hyvää tuli! Appelsiini on tunnetusti hyvä pari suklaalle, minkä takia halusin testata uutta appelsiinirahkaa täytteessä. Myös pohjan kekseissä maistuu kaakaon lisäksi appelsiini, sillä ne ovat Fazerina-täytekeksejä. Vaikka kakkuun tulee melko paljon suklaata, ei lopputulos ole kuitenkaan liian makea maustamattoman tuorejuuston, Flora Vispin ja raikkaan rahkan ansiosta.

* HUOM! Pohjassa käytettävät Fazerina-keksit saattavat sisältää pieniä määriä hasselpähkinää, mantelia ja kananmunaa. Varmasti täysin munattoman ohjeesta saa, kun korvaa pohjan Fazerinat kananmunattomilla kekseillä ja lisää joukkoon jonkin verran Fazerina-suklaata sulatettuna.

20 cm:n (tai 24 cm:n) irtopohjavuokaan (täyte tulee aivan yläreunaan saakka, joten varsinkin 20 cm:n vuoan kanssa kannattaa käyttää reunakalvoa)

IMG_0164-001

Pohja:

  • 1 pötkö (n. 180 g) Fazerina-täytekeksejä
  • 2 dl riisimuroja
  • 40 g voita

Leivinpaperoi irtopohjavuoka ja laita reunoille vuokaa hieman korkeampi reunakalvo tai muuta tukevaa muovia.

Hienonna keksit monitoimikoneella. Sulata voi ja lisää joukkoon sekä keksimurut että riisimurot. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle.

Täyte:

  • n. 340 g Ahaa-suklaapaloja (irtokarkkihyllystä)
  • 1 prk (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 prk (à 200 g) appelsiinirahkaa
  • 2,5 dl Flora Vispiä
  • 2 satsuman mehu (n. 3/4 dl) (voit käyttää myös tölkkimandariinien mehua)
  • 5 liivatelehteä

Puolita noin 14 Ahaa-palaa reunoille koristeeksi. Asettele puolikkaat vieriviereen aivan reunakalvoon kiinni. Palat tosin kannattaa laittaa tasainen puoli reunaa vasten eli ns. väärinpäin, sillä totesin, ettei reunasta tule oikeinpäin tehtynä yhtä tasainen ja siisti.

IMG_0149-002

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi puolet loppu suklaasta (n. 110 g) karkeaksi rouheeksi ja jätä sivuun odottamaan myöhempää käyttöä. Sulata toinen puoli jäljelle jääneestä suklaasta mikrossa välillä sekoitellen.

Vaahdota Flora Vispi kunnon vaahdoksi. Notkista tuorejuustoa ja rahkaa toisessa kulhossa vatkaimella sekoittaen. Lisää Ahaa-suklaasula joukkoon vatkaimella.

Purista noin kahden satsuman mehu (tai käytä mandariinilohkot mehussa -säilyketölkin mehua), kuumenna mikrossa kiehuvaksi ja liuota lionneet liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaimen pienimmällä teholla sekoittaen rahka-suklaa-tuorejuustoseokseen. Kaada seos vaahdotetun Flora Vispin joukkoon, lisää mukaan rouhittu suklaa ja sekoita lusikalla käännellen tasaiseksi massaksi.

IMG_0181-002

Kaada valmis täyte vuokaan samalla vahtien, että reunaa koristavat Ahaa-palat pysyvät pystyssä. Anna kakun hyytyä noin 4-5 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla tai niin kuin minä tein (ohjeistus alla).

Koristelu:

IMG_0151-001

  • kaakaojuomajauhetta
  • mandariinilohkoja mehussa (säilyke)
  • Fazerina-täytekeksejä
  • macaron-leivoksia
  • Ahaa-suklaapaloja
  • jogurtti-appelsiininkuoria (Punnitse & Säästä -kaupasta)

Siivilöi osittain kakun pinnalle kaakaojuomajauhetta. Asettele sen päälle esimerkiksi täytetty macaron-leivos, mandariinilohkoja, puolitettu Fazerina-keksi sekä jogurtti-appelsiininkuoria ja Ahaa-paloja paloiteltuina/kokonaisina. Voit murustaa pinnalle vielä macaronia ja keksiä.

Nautiskele pala (tai kaksi 😉 ) kakkua kahvin kanssa hyvässä seurassa! 😛