19.05.2012   23 kommenttia Kategoria: Täytekakut,  Vappu
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Sateenkaarikukka


Kakkuidea voi saada alkunsa vaikkapa apteekkikäynnillä. Näin kävi viime viikolla, kun hyllystä esiin hyppäsi pullo salmiakki-mixeriä. Lakritsimassa sen sijaan ei ollut hetken mielijohde – sitä on tehnyt mieli kokeilla siitä lähtien, kun idea toffeemassasta syntyi vuosi sitten maailmanmestaruuskakun yhteydessä. Lakritsifudgeja löytyy mm. leffavuokraamoiden irtokarkkivalikoimista.

Irtokarkeista voi tehdä näyttäviä koristeluita pienellä vaivalla. Vastaavaa ideaa on käytetty mm. Vappuhurmaus-kakussa. Kannattaa myös tsekata Tessan upeat kakut Maitosuklaamunkki-kakun kommenteista. Toisen kakun kukka-aihe innoitti minuakin! 🙂

Koristelu kannattaa tehdä vasta tarjoilupäivänä, sillä toiset karkit saattavat hieman haalistua kakun päällä. Kuorrutteen voi sen sijaan laittaa jo edellisenä päivänä. Varaudu silloin jääkaapilla käydessäsi taivaalliseen lakritsin tulvahdukseen!


Vinkit:

Lakritsi-salmiakkikakku

Pohja:
mehevä suklaakakkupohja

Kostutus:
½ dl Apteekin salmiakki -mixeriä
1 dl maitoa

Täyte:
salmiakkitäyte

Kuorrute:
1 dl kermaa
lakritsimassa

Koristeet:
irtokarkkeja

Tee lakritsimassa edellisenä päivänä. Noudata erillistä ohjetta.

Valmista mehevä suklaakakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan.

Valmista täyte erillisen ohjeen mukaan. Sekoita kostuke maidosta ja salmiakki-mixeristä.

Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Vuoraa pohja leivinpaperilla. Laita ensimmäinen pohjalevy vuokaan ja kostuta. Kaada päälle puolet täytteestä.

Nosta vuokaan toinen pohja, kostuta ja kaada päälle loput täytteestä. Nosta kanneksi viimeinen pohjalevy ja kostuta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku leivinpaperin päällä tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja levitä sitä kakun päälle tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

Ota kuorrutemassa huoneenlämpöön paria tuntia ennen kaulimista.

Kauli massa levyksi ja nosta kakun päälle. Leikkaa ylimääräinen massa pois kakun alareunasta. (Katso tarkemmat vinkit kaulittavalla massalla kuorruttaminen -ohjeesta.)

Asettele karamelleja kakun päälle kukan muotoon.


Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvontaMaaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat