Kakkuidea voi saada alkunsa vaikkapa apteekkikäynnillä. Näin kävi viime viikolla, kun hyllystä esiin hyppäsi pullo salmiakki-mixeriä. Lakritsimassa sen sijaan ei ollut hetken mielijohde – sitä on tehnyt mieli kokeilla siitä lähtien, kun idea toffeemassasta syntyi vuosi sitten maailmanmestaruuskakun yhteydessä. Lakritsifudgeja löytyy mm. leffavuokraamoiden irtokarkkivalikoimista.
Irtokarkeista voi tehdä näyttäviä koristeluita pienellä vaivalla. Vastaavaa ideaa on käytetty mm. Vappuhurmaus-kakussa. Kannattaa myös tsekata Tessan upeat kakut Maitosuklaamunkki-kakun kommenteista. Toisen kakun kukka-aihe innoitti minuakin! 🙂
Koristelu kannattaa tehdä vasta tarjoilupäivänä, sillä toiset karkit saattavat hieman haalistua kakun päällä. Kuorrutteen voi sen sijaan laittaa jo edellisenä päivänä. Varaudu silloin jääkaapilla käydessäsi taivaalliseen lakritsin tulvahdukseen!
pinjaroope: tulikohan kysymys oikean reseptin kohdalle? Salmiakkiaromia ei nimittäin tästä ohjeesta löydy.
Meeri: vastaus tulee liian myöhään, mutta vastaanpa kuitenkin, jos joku muukin miettii samaa. Salmiakki- tai hopeatoffee-täyte ovat hyviä valintoja, jos haluaa selkästi ”mustan” kakun. Mutta myös esimerkiksi suklaa-, marja-, vanilja- tai hedelmätäytteet sopivat lakukuorrutteen kanssa.
Lempi79: kiitos mielenkiintoisesta vinkistä!