23.05.2011   201 kommenttia Kategoria: Kakunkuorrutteet,  Koristelu
Erityisruokavaliot: -

Toffeemassa


Mitä seuraa, kun pehmeä fudge-karamelli kietoutuu kakun ympärille? No, siitähän syntyy aivan taivaallisen makuinen toffeemassa! Idea sai alkunsa, kun fudget pyörivät keittiössäni muffinssien raaka-aineena. Muffinssille piti kehittää fudgeista koristelu ja sain päähäni kokeilla niiden kaulimista. Pienen tuotekehittelyvaiheen kautta päädyin alla olevaan ohjeeseen, jossa fudget keitetään yhdessä kermatilkan kanssa. Näin massan koostumus on ideaalinen eikä tekovaihe vaadi ponnisteluita.

Lue ohje tarkasti. Massa kannattaa tehdä valmiiksi edellispäivänä ja ottaa paria tuntia ennen kaulimista huoneenlämpöön pehmenemään. Fudge-massasta voi tehdä myös koristeita ja ottaa muotilla kuvioita. Kakun päällä se käyttäytyy muiden kaulittavien massojen kaltaisesti. Kuorrutteen alla ei tarvita sokerikreemiä – sipaisu kermavaahtoa tai yli jäänyttä täytettä riittää. Fudge-kakun voi kuorruttaa jo edellispäivänä. Raaka-ainekustannuksiltaan kuorrute on marsipaanin/sokerimassan luokkaa.

Kokeile massaa myös erivärisistä fudgeista. Esimerkiksi mustista fudgeista luot ihanan lakritsinmakuisen massan!

Ainekset yhden (24 – 26 cm) kakun kuorruttamiseen:
600 g fudge-karamelleja (irtokarkkihyllystä)
½ dl kuohukermaa


Laita fudget ja kerma kattilaan.

Kuumenna keskilämmöllä (esim. asteikolla 1-6 taso 4). Karamellien sulaessa ja pehmentyessä voit pilkkoa niitä lastalla.

Sekoita, kunnes fudget ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Ota tämän jälkeen heti liedeltä, jotta seos ei sitkisty!

Vuoraa astia leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Nosta jääkaappiin ja anna kovettua. Kuorrutteen voi tehdä valmiiksi jo edellispäivänä.

Ota massa huoneenlämpöön 2-3 tuntia ennen kaulimista. Näin massa pehmenee ja kauliminen on helppoa.

Kauli massa silikonisen alustan päällä 3 mm paksuksi levyksi. Mikäli et omista silikonialustaa, käytä alla tomusokeria tarttumisen ehkäisemiseksi.

Nosta kuorrute kakun päälle ja tasoittele kakun ympärille. Lue tarkemmat vinkit ohjeesta kaulittavalla massalla kuorruttaminen.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
80 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    Katerina: Haluaisin kovasti kokeilla tämän kaltaista kakkua, mutta ongelmana on se, että kakun pitäisi olla laktoositon. Olisi silti mukava saada kakkuun…
  • Nopea ja helppo minttusuklaakakku
    Mato: Onko suklaataikinan tilalle jotakin korvaavaa pohjaa? Ko. tuotetta ei valmisteta enää. Muut ainekset ostettu ja tarve parin päivän päästä! Eihän…
  • Mehevä suklaakakkupohja
    harmi93: Pitäisikö pohjan kohota uunissa kuinka paljon? Itse kun olen tehnyt niin ei ole kohonnut juuri lainkaan ja siksipä…
  • Baileys-täyte
    Kiiva: Kiitos vinkeistä! :)
  • Baileys-täyte
    maris: Kiiva: hyvältä suunnitelmalta kuulostaa minustakin. :) Haluaisin vielä oman kokemukseni pohjalta antaa vinkin, että pohja kannattaa laittaa…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
valio-tammikuu