23.05.2011   201 kommenttia Kategoria: Kakunkuorrutteet,  Koristelu
Erityisruokavaliot: -

Toffeemassa


Mitä seuraa, kun pehmeä fudge-karamelli kietoutuu kakun ympärille? No, siitähän syntyy aivan taivaallisen makuinen toffeemassa! Idea sai alkunsa, kun fudget pyörivät keittiössäni muffinssien raaka-aineena. Muffinssille piti kehittää fudgeista koristelu ja sain päähäni kokeilla niiden kaulimista. Pienen tuotekehittelyvaiheen kautta päädyin alla olevaan ohjeeseen, jossa fudget keitetään yhdessä kermatilkan kanssa. Näin massan koostumus on ideaalinen eikä tekovaihe vaadi ponnisteluita.

Lue ohje tarkasti. Massa kannattaa tehdä valmiiksi edellispäivänä ja ottaa paria tuntia ennen kaulimista huoneenlämpöön pehmenemään. Fudge-massasta voi tehdä myös koristeita ja ottaa muotilla kuvioita. Kakun päällä se käyttäytyy muiden kaulittavien massojen kaltaisesti. Kuorrutteen alla ei tarvita sokerikreemiä – sipaisu kermavaahtoa tai yli jäänyttä täytettä riittää. Fudge-kakun voi kuorruttaa jo edellispäivänä. Raaka-ainekustannuksiltaan kuorrute on marsipaanin/sokerimassan luokkaa.

Kokeile massaa myös erivärisistä fudgeista. Esimerkiksi mustista fudgeista luot ihanan lakritsinmakuisen massan!

Ainekset yhden (24 – 26 cm) kakun kuorruttamiseen:
600 g fudge-karamelleja (irtokarkkihyllystä)
½ dl kuohukermaa


Laita fudget ja kerma kattilaan.

Kuumenna keskilämmöllä (esim. asteikolla 1-6 taso 4). Karamellien sulaessa ja pehmentyessä voit pilkkoa niitä lastalla.

Sekoita, kunnes fudget ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Ota tämän jälkeen heti liedeltä, jotta seos ei sitkisty!

Vuoraa astia leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Nosta jääkaappiin ja anna kovettua. Kuorrutteen voi tehdä valmiiksi jo edellispäivänä.

Ota massa huoneenlämpöön 2-3 tuntia ennen kaulimista. Näin massa pehmenee ja kauliminen on helppoa.

Kauli massa silikonisen alustan päällä 3 mm paksuksi levyksi. Mikäli et omista silikonialustaa, käytä alla tomusokeria tarttumisen ehkäisemiseksi.

Nosta kuorrute kakun päälle ja tasoittele kakun ympärille. Lue tarkemmat vinkit ohjeesta kaulittavalla massalla kuorruttaminen.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
83 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

 • Punajuuri-sipulipiirakka
  Siri Hjort: Hei, voiko piirakan tehdä pellille tuplaamalla ainekset? Pysyykö se ihan kasassa? :)
 • Twix-piirakka
  maris: Olen kahdesti aiemmin tehnyt tätä herkkua ja molemmilla kerroilla akilleen kantapääksi on enemmän tai vähemmän muodostunut toffeetäytteen kiteytyminen. Tuolla aiemmassa…
 • Kinuski-mansikkakakku
  maris: Marinka: kyllä tämä sen verran jämäkkää tekoa on, että hyvin pitäisi kestää koristeiden paino. Toki marengit, karkit yms. kannattaa laittaa…
 • Kinuski-mansikkakakku
  Marinka Salminen: Kuinka "tiukkaa tavaraa" kakku on? Mietin kestääkö koristeluita? Marenkia mansikoita ja karkkeja vai lässähtääkö alta? 😊 Tarkoitus siis tehdä tänään…
 • Kinuskikissan Ellen-kakku
  Sussis: Minä kasasin kakun tuliaisiksi kylään mennessä ja se syötiin vasta 5h päästä. Erittäin hyvää oli, ja hyvin oli marenki pysynyt…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100