04.07.2018   3 kommenttia Kategoria: Kesä,  Pikkuleivät

Raparperilusikkaleivät


Lusikkaleipien lumo ei haihdu, vaan klassikko elää kahvipöydissä vuodesta toiseen. Erityisyys perustuu paahdetun voin hienoon aromiin. Ajankohtainen nyt, kun paahdettu voi on tredikästä muissakin leivonnaisissa ja ruoissa, esimerkiksi kakun täytteessä. Raparpericurd tekee näistä ihanuuksista kesäisiä ja raikkaita.

n. 25 kappaletta

Taikina:
250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Täyte:
raparpericurdia

Pinnalle:
tomusokeria


Mittaa voi kattilaan ja keitä, kunnes väri on vaaleanruskea (noin 10 minuuttia). Ota kattila liedeltä, lisää sokeri ja anna jäähtyä sekoittelematta huoneenlämpöiseksi.

Kaada voi-sokeriseos kulhoon. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja sekoita vatkaimen avulla voi-sokeriseokseen. Nosta taikina jääkaappiin, kunnes se on viileää, mutta ei kivikovaa. Näin taikina irtoaa helpommin lusikasta.

Painele taikinaa lusikkapesään ja vedä pikkuleipä sormilla irti. Laita leivinpaperille tasainen puoli peltiä vasten.

Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Lusikkaleipien ohut ulkoreuna on herkkä palamaan, joten vahdi paistumista tarkasti. Anna jäähtyä.

Levitä pikkuleivän sileälle pinnalle raparpericurdia ja paina toinen puolisko päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
22 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Joulukuun kinuskiarvonta



Joulukuun arvonnassa on palkintona kaksi Meiran tuotesettiä. Käy osallistumassa!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit