Ei joulua ilman suklaata, ainakaan meidän perheessä. 🙂 Konvehtikakku onkin kuin iso herkullinen joulumakeinen. Tämä kakku voi ratkaista myös uuden vuoden kakun koristelun. Voit jättää suosiolla yhden konvehtirasian uudeksi vuodeksi.

Kakun täytteessä maistuu uusin villitykseni: paahdettu voi. Tätä ihanuutta olen pariin kertaan syönyt ravintola-annoksessa ja jäänyt mielessäni makustelemaan, voisiko paahdetun voin aromia hyödyntää makeassa leivonnaisessa. Ainoa leivonnainen, jossa tietääkseni käytetään samaa valmistusmenetelmää, on lusikkaleivät. Tein paahdetusta voista sokerikreemin, eikä kakku muuta täytettä kaivannutkaan.

Kakkupohja on entuudestaan tuttu överi-ihanasta suklaakakusta, jonka yhteydessä on paljon kyselty pohjan soveltamisesta pyöreään vuokaan. Mehevän kakkupohjan erikoisuus on se, että sitä ei kostuteta lainkaan.

Kakku on lajia ”pienikin pala riittää”. Vaikka se on tehty 20-senttiseen vuokaan, kakusta syö varmasti ainakin 15 henkeä.

Resepti on toteutettu yhteistyössä Pandan ja Maxikarkin kanssa, joka on makeisiin erikoistunut verkkokauppa. Pandan suklaiden ohella valikoimaan kuuluu lähes 1000 tuotetta.

Joskus vain överi on kyllin hyvää! 😋