
Mansikka-suklaakakku
Rantakelit jäivät tänä kesänä vähiin, mutta pääseehän biitsille tälläkin tavalla. Tein kakun taloyhtiömme pihajuhliin, joissa rantateema oli oleellinen. Täytin kakun samalla tavalla kuin mansikkakakunkin, joten reseptit ja täyttämisen vaihekuvat kannattaa katsastaa sieltä.
Kokeilin kakkuun lukijalta (kiitos I.K.!) saamaani kääretorttupohjan ohjetta. Joitain kääretorttupohjia on moitittu siitä, että ne maistuvat liian vahvasti kananmunalta. Tässä pohjassa kananmuna ei maistunut kyllä yhtään. Ehkä salaisuutena oli jauhojen määrä. Päätin vaihtaa tämän version tuonne levykakkupohjaohjeeseen.
Taivasta tehdessäni kokeilin ensimmäistä kertaa marsipaanin marmorointia. Taivas on siis sekoitus valkoisesta ja sinisestä marsipaanista. Sinisen värjäsin Royal Blue -nimisellä pastavärillä. Sekoitin mukaan myös hieman harmaammansinistä jauhemaista väriä, jotta sävy ei olisi niin turkoosinen. Sallisen valkoinen marsipaani vaati vielä rutkasti kirkastusta Wiltonin valkoisesta väristä. Sinisen ja valkoisen marsipaanin suhde oli n. 3/4 ja 1/4. Se toi ihan hyvän pilvenhattaraisen lopputuloksen.
Hiekka on Digestive-keksimurua. Simpukat ja meritähti on tehty silikonimuotilla marsipaanista, muut käsin sokerimassasta. Herra isä, että noissa oli pipertämistä! Tavallaan tykkään pikkutarkasta työskentelystä, mutta kovin usein en jaksaisi näin yksityiskohtaisia koristeita tehdä. Rajansa minunkin kärsivällisyydelläni. 😉 Auringon halusin enemmän esiin taivaasta, joten piilotin alle kerroksen Digestive-keksejä ja muotoilin loput sokerikreemillä. Kääretorttupohjakin olisi tähän tarkoitukseen sopinut, mutta kaikki oli käytetty jo kakun täyttämisvaiheessa.
Merta markkeeraavan kermavaahdon värjäsin siniseksi samoilla väreillä kuin taivaankin (aavistuksen harmaammaksi). Reunoilla olevat "hörhelöt" esittävät tietysti laineita. Käytin niissä kaksiväristä pursotusta. Kaksivärisyydestä saa vinkkejä kermaruusujen kohdalta. Laineiden tekemisessä käytetty tekniikka on esitelty pursotusmallistossa. Näin jälkikäteen ajatellen kakun päällisosan reunapursotukset olisi voinut tehdä vielä selvemmin "tyrskymäisiksi", mutta ensi kerralla sitten. 😉 Välillä käy näin, että kakun haluaa saada vain valmiiksi, eikä enää malta pysähtyä pohtimaan eri vaihtoehtoja.
Tästä kakusta söi n. 50 ihmistä, joista puolet oli lapsia. Hyvin siis riitti isolle porukalle.
Juu kiitos, mietin itsekkin tuota mutta ajattelin varmistaa 😀 Ja kiitti tosi hyvästä ohjeesta, tein tuollasen serkun synttäreille ja onnisttu hyvin, kaikki tykkäs 🙂
EMPZUUU:
Kinuskissa teki hiekkakakkuihin sisustakimpaleen sokerimassasta. Sen pinnan hän siveli sokerikuorrutteella, johon hän sitten ripotteli Digestive-keksimurua. Samaa, mistä hiekka on.
Sopiva aika Ranta-elämälle! 🙂
Miten teit nuo hiekkakakut? 🙂
JAKRISTA:
Kinuskikissa antaa johdannossa rivillä 2 linkin mansikkakakkuun. Sieltä löytyy tietoa pohjista.
monestako pohjasta kakku on tehty?
Ah pääsisinpä tonne kakun sisään!
Reetta: voi, mukavaa kuulla että koit kakun noin ”elävänä”. 🙂
Niiiin ihana kakku että melkein itku tulee! Voi suorastaan kuulla aaltojen loiskeen, lokin kirkunan ja lasten äänet!
Kiitti Rebsu! 😀
Miten joku voi olla noin hyvä tekemään kakkuja!!!
Tulee ihan kade olo ku kattoo,mut siis ihan mielettömiä!!
Huh huh
Kiitos sammakko tännekin näin jälkijunassa. 🙂
Kiitos kiittämisestä Hanna. 🙂
Wau, tosi upee kakku. Kiitos mahtavasta blogista!
Upeita kakkuja, olen mykistynyt. Tämä rantakakku kaikkine yksityiskohtineen on painunut mieleeni; blogissani on sinulle tunnustus!
Kiitos Rouva V, Tiina ja Kaisa! 🙂
Syötiin kyllä ja hyvää oli! Nimim. onnekas naapuri:)
Jestas sentään miten mahtava kakku! Eihän tuota raaskisi syödäkään!!!
Ai ku o kiva kakku… mä tykkään näistä yksityiskohtasista piiperryskakuista =)
Oikein paljon kiitoksia kaikille aktiivisesta kommentoinnista! Ja kiitän kakkukehuista!
Maarit: kiitos palautteesta! Mukavaa saada välillä vähän erilaista näkökulmaa. Olen osittain kanssasi samaa mieltä, mitä tulee syötäviin koristeisiin. Yksinomaan maun puolesta valitsisin minäkin mansikkakakun. Olisi ihanaa, jos tämänkin kakun kaltaiset koristeet voisivat olla yhtä aikaa maistuvia kuin mansikat. Mutta usein näillä kakuilla on (syöjillekin!) toisenkinlainen tarkoitus, kun rakennetaan tietyn teeman ympärille kohderyhmälle räätälöity koristelu. Onneksi koristeet pystyy nappaamaan pois ja jos marsipaanikakuista tykkää, niin loppuhan on sitten ihan peruskakkua. Eli mausta ei tarvitse tinkiä, vaikka erikoisempia koristeita käyttääkin. Mansikkakakkufaneille toki sitten sitä lajia, kuten tuossa edellisessä kakussa.
Heipä hei. Innolla olen käynyt ihailemassa ideoitasi ja mahtavia toteuksia. En ole kommenttiani aiemmin jättänyt, mutta ajattelin korjata puutteen nyt.
Kakkusi idea on aivan huikea. Toteutus on vielä huikeampi! Kuten joku jo kommentoikin, että raaskisiko tätä edes syödä, ajattelin aivan samoin. Mutta onneksi me suomalaiset useimmiten kuitenkin teemme kakkumme syötäväksi – ei pelkäksi silmäniloksi – joten makukin on varmasti kohdallaan. Jatka samaan malliin!
Tässäkin on aivan ihastuttava kakku kyllä 🙂 Hirveen tarkat olet jaksanut väsätä, pirtsakka on kyllä… Tosiaan, saa vähän vähemmällä kalorimäärällä noita skonsseja, paitsi että itse en kyllä jaksa ainakaan vielä tässä vaiheessa kiinnittää tuollaisiin huomiota… 😀
Olet kyllä todella taitava! Itse kuitenkin arvostan enemmän kakussa herkullista makua ja syömään houkuttelevaa ulkonäköä. Näitä taideteoksia ei oikein raaskisi syödä. Kaikki kaukassa pitäisi olla mielestäni syötävää mitä on koristelussa käytetty (toki tässä periaatteessa onkin), joten pisteeni menee taannoiselle mansikkakakulle.
Tää on IHANA! Aivan mielttömän upea, upeine yksityiskohtineen. Ihan mieletön!!!! Hyvä KinuskiKissa!!!!
Ihanan paljon yksityiskohtia!!! Aurinkoinen, ihana teema -> mieli halaji hirmuisesti rantalomalle *haaveilevan syvä huokaus* 😉
Siis wau! Aivan mahtava.
Ihana, oikea piristys päivälle 🙂 Tuo ämpäri ja lapio on kyllä upeasti tehty, vau!
Kiva kakku! Ihania pieniä yksityiskohtia! Hyvin toteutettu idea.
Ihana kakku! Ihastuin etenkin tuohon pikkuruiseen ämpäriin ja lapioon – tosi söpöt 🙂
Nyt vetää sanattomaksi. Aivan mahtava kakku!
Oijoi.. tämä kakku on aivan ihana! Mäkin tahdon auringon… 😀
Aivan ihana, ja niin pikkutarkkaa, Wau!!! Vähän samaa rantateemaa mullakin oli tässä hetki sitten, jättiläisrapujen muodossa vaan:)
Fantsun hauska kakku! =)
Mielettömän upea kakku, vautsi!
Ihan mieletön taas, Kinuski! Miten jaksatkaan tehdä noita pikkuruisia koristeita… Tosi hieno 🙂
voi ku onki upea kakku!! todella ihanat yksityiskohdat!
Edellisen kommentoijan tavoin sanon minäkin: Jälleen kerran! Olet kakkutaiteilija, ehdottomasti! Jokainen kakkusi on taideteos, jokainen yksityiskohta pilkulleen harkittu. Wau!
Jälleen kerran; olet taiteilija, ehdottomasti! Tämä on TÄYDELLINEN, todella upea!!
Jälleen kerran AIVAN mahtava kakku!!
Hauska näin syksyllä nähdä biitsiä. Kivannäköinen kakku. Tämä on sitä kivaa pipertämistä sokerimassasta
Voi vitsit, tosi hauska!! Tästä tuli ihan hyvälle tuulelle =D
Kiva kuulla, että pohja toimi ja olit lopputulokseen tyytyväinen! 🙂
On kyllä harvinaisen upea ja yksityiskohtainen kakku.
Aivan ihku ihana. Tekisi mieli etelään lähteä. No onneksi on jo seuraava matka varattu!!!
Mun on myös pakko kommentoida, että onpas kerrassaan upea kakku! Ihanan aidon näköiset kaikki koristeet ja hiekka.. Ja yksityiskohdat on vau! Aivan ihania, rantasandaalit ja bikinit ja simpukat ja kaikki.. Todella hieno! 🙂 On kyllä mukavaa lukea sun blogia!
Minun tulee kommentoitua melko harvoin blogeja, vaikka käyn katsomassa sinunkin aikaansaannoksiasi jopa useita kertoja päivässä. Nyt on pakko.
Tekemäsi kakku on varmasti herättänyt ”luonnossa” ihastusta, kun se valokuvissakin näyttää niin mainiolta. Yleisilme on mukavan aurinkoinen ja pirteä ja koristeet ovat ihastuttavia. Pyyhe ja hiekkakakut ovat tosi hauskoja.
Ei hyvää päivää 😀 Ai miten niin olet perfektionisti? Katsokaa noita yksityiskohtia! Hiekkaa ämpärissä, hiekkaa pyyhkeellä…. Wauuuu!
Wautsi mikä biitsi =))
Ihania pikkupiiperrys-koristeita!!!