Pullavanukas on nopea jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava, jossa voi hyvin hyödyntää kuivahtamaan päässeet pullansiivut. Kirpeä puolukka saa kaverikseen fariinisokerilla makeutetun kerma-maidon, jossa on kinuskinen aromi.
18.9.2014
Mittaa kattilaan maito, kerma, fariinisokeri ja kardemumma.
Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa ja sokeri on liuennut maitoon.
Anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää kinuskimaitoon munat vispilällä sekoittaen.
Leikkaa pullapitko viipaleiksi. Kasta viipaleet yksitellen kinuski-munamaitoon. Odota hetki, jotta neste ehtii imeytyä.
Lado pullasiivut vuokaan (halkaisija 24 cm tai 20 x 27 cm) vuorotellen puolukoiden kanssa. Kaada loput maitoseoksesta pullapedin päälle.
Vinkki: Kannattaa valita riittävän iso vuoka, johon pullasiivut saa aseteltua mahdollisimman vaaka-tasoon. Näin kinuskimaito imeytyy tasaisesti.
Paista vanukasta 180 asteessa noin 35 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla, kun se on saanut kevyesti väriä.
Ripottele pinnalle ennen tarjoilua hieno- tai tomusokeria.
Tein tämän gluteenittomana ja oli ihanaa <3
Blackie: Tää-Haikurin mainitsema köyhät ritarit on aika hyvä vertailukohta. 🙂
Olen tehnyt joskus mustikasta ja tämä on ihana herkku. Blackie: suutuntuma on mannapuuron ja köyhän ritarin väliltä. Lapset tykkää ja osaavat myös itse valmistaa.
Ihana saada pullavanukasohje! Onko pullvanukas lusikoitavan pehmeää ”mössöä” vai minkälista? Nimim. Ei-koskaan-pullavanukasta-maistanut
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5517 tähteä
Maailman paras mutakakku
2747 tähteä
Mokkapalat
2500 tähteä
Brookies
1766 tähteä
Britakakku
1457 tähteä
Tätä tein rouvavieraille pihakahveille, kun vielä oli viikko sitten kesäsäät. Oli hyvää, mutta ihan ”rouvaherkkua” taisi tulla, kun lisukkeena oli vaniljajäätelöä. Nam! 🙂