puolukka-omenapaistos

puolukka-omenapaistos-2

Vuosi sitten eräs Kinuskikissan Facebook-sivujen seuraaja jakoi minulle oman syysherkkunsa reseptin: perinteinen omenapaistos, jossa osa omenoista on korvattu puolukoilla. Kaurahiutaleet hän kertoi korvaavansa osittain ruisleseillä (minä käytin ruishiutaleita). Lisänä vielä mausteita: kanelia, kardemummaa ja vaniljaa. Puolukat antoivat paistokselle kivasti luonnetta, tästä tuli helppoa syyshyvää! Kinuskikissa kiittää ideasta. 🙂

Vinkki: Saat paistoksesta gluteenittoman vaihtamalla hiutaleet gluteenittomiin kaurahiutaleisiin. Maidottoman version saat käyttämällä maidotonta margariinia ja kerman sijaan vaahtoutuvaa soija- tai kaurakermaa.

Kaura-ruisseos:
250 g voita
2 ½ dl fariinisokeria
5 dl kaurahiutaleita
3 dl ruishiutaleita

Omena-puolukkaseos:
500 g omenoita
200 g puolukoita
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa

Tarjoiluun:
3 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl tomusokeria


Sulata voi. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja hiutaleet.

Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa paloiksi. Sekoita omenoiden joukkoon puolukat. Yhdistä sokerit, perunajauhot ja mausteet. Lisää omena-puolukkaseokseen.

Levitä korkeareunaisen vuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle omena-puolukkaseos ja sen päälle kauraseos. Päälle voit ripotella hieman puolukoita.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Tarjoile paistoksen lisukkeena.