31.12.2007   23 kommenttia Kategoria: Lapset,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Prinsessojen 1-vuotiskakku


Tämä tyttöjeni syntymäpäiväkakku oli ehkä vuoden tärkein leipomus. Omat odotuksetkin olivat sen takia korkealla. Kakun ulkoasu ei lopulta vastannut täysin alkuperäistä mielikuvaani, siis onnistuneessa mielessä. Yksi iso asia oli vaahtistaikinan yllättävän tumma sävy. Vielä taikinana se näytti hyvältä, mutta ehkä sitten kakun päällä taikina kuitenkin kostuu sen verran, että sävy tummenee. Taas hyvä opetus. Muutama muukin yksityiskohta jäi hieman kaihertamaan, mutta ei niistä tässä sen tarkemmin.

Pääasia lienee kuitenkin kakun maku. Täytteet olivatkin omat suosikkini kaikista täällä blogissa nähdyistä. Taustalla oli erään lehden lukijakilpailua varten kehittelemäni juustokakku, jota nyt sovelsin täytekakuksi. Leivon ja lisään tänne jossain vaiheessa tuon esikuvan, jahka täytekakkuinnostukseni antaa tilaa muunkinlaisille kakuille.

Kakun päällä olevaan vaahtistaikinaan tuli liikaa tomusokeria. Huomasin tämän heti kaulintavaiheessa ja syödessäkin se oli turhan paksua, jopa sitkeää. Hyvä, että tuli tuokin virhe tehtyä (huomatkaa nöyrä asenteeni). Nyt en takuuvarmasti tee samaa mokaa enää toiste. Sain tästä myös inspiraation kokeilla lähitulevaisuudessa sokerimassaa ja testata, löytyisikö siitä kilpailija vaahtokarkkitaikinalle ja marsipaanille.

Kuvia kakun syntytaipaleelta löytyy taas reseptin perästä. Uskoisin, että kuvista käy aika hyvin ilmi kerroskakun kokoaminen (mikä oli siis itsellenikin ensimmäinen kerta, joten minään kerroskakku-asiantuntijana en tässä esiinny, mutta vastailen toki mielelläni kysymyksiin oman tietämykseni pohjalta ;)).

Mokka-suklaakakku

Halkaisijaltaan 24 cm vuoka + päälle minikakku

Pohja:
5 munan sokerikakkupohja

Muna-kermavaahto:
4 dl kermaa
4 munaa
1 dl sokeria

Mokka-suklaamousse:
½ vaahdosta
80 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
2 ½ rkl vettä
3 tl murukahvia
¼ dl Baileys-likööriä

Vanilja-suklaamousse:
½ vaahdosta
80 g maitosuklaata
3 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
2 ½ rkl vettä

Kostutus:
2 - 2 ½ dl maitoa
pari hyppysellistä murukahvia
2 tl vaniljasokeria

Koristelu:
- vaahtokarkkitaikina
- kermavaahto
- pyöreitä makeisia irtokarkkihyllystä
- pikeeritiaraPaista sokerikakkupohja irtopohjavuoassa. Tätä kakkua varten paistoin lisäksi kaksi pientä pyöreää pohjaa pellin päällä (onnistui hyvin, vaikka odottivat varsinaisen pohjan paistumista 40 min). Jäähdytä pohja ja leikkaa kolmeen osaan. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta ensimmäinen pohjalevy sen päälle.

Valmista kostuke. Sekoita maitoon murukahvi, jonka muserrat sormissasi hienoksi. Lisää vaniljasokeri. Kostuta pohjalevy.

Aloita täytteiden valmistaminen rouhimalla valko- ja maitosuklaa. Iso kokkiveitsi sopii tähän hyvin. Laita liivatteet (3 + 3 kpl) likoamaan kylmään veteen.

Tee sitten muna-kermavaahto. Vaahdota kerma toisessa ja munat ja sokeri toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto varoen munavaahdon joukkoon. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaan.

Tee ensin mokka-suklaamousse. Kiehauta vesi ja lisää siihen ensin murukahvi, sitten 3 liivatetta ja lopuksi Baileys-likööri. Kaada toisen vaahtopuolikkaan joukkoon. Lisää valkosuklaarouhe. Kaada täyte vuokaan. Nosta päälle toinen pohjalevy ja kostuta se.

Sekoita jäljellä olevaan vaahtoon vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja liuota siihen 3 liivatetta. Kaada vaahdon joukkoon. Lisää maitosuklaarouhe. Kaada vuokaan ja nosta päälle viimeinen pohjalevy. Kostuta. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään ja maustumaan mielellään seuraavaan päivään.

Tässä sama vielä kuvina:

1v_kakku_vaihe1.JPG

1v_kakku_vaihe2.JPG

1v_kakku_vaihe3.JPG

1v_kakku_vaihe4.JPG

1v_kakku_vaihe5.JPG

1v_kakku_vaihe6.JPG

1v_kakku_vaihe7.JPG

1v_kakku_vaihe8.JPG

1v_kakku_vaihe9.JPG

1v_kakku_vaihe10.JPG

1v_kakku_vaihe11.JPG

1v_kakku_vaihe12.JPG

1v_kakku_vaihe13.JPG

1v_kakku_vaihe14.JPG

1v_kakku_vaihe15.JPG

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat