Tämä tyttöjeni syntymäpäiväkakku oli ehkä vuoden tärkein leipomus. Omat odotuksetkin olivat sen takia korkealla. Kakun ulkoasu ei lopulta vastannut täysin alkuperäistä mielikuvaani, siis onnistuneessa mielessä. Yksi iso asia oli vaahtistaikinan yllättävän tumma sävy. Vielä taikinana se näytti hyvältä, mutta ehkä sitten kakun päällä taikina kuitenkin kostuu sen verran, että sävy tummenee. Taas hyvä opetus. Muutama muukin yksityiskohta jäi hieman kaihertamaan, mutta ei niistä tässä sen tarkemmin.

Pääasia lienee kuitenkin kakun maku. Täytteet olivatkin omat suosikkini kaikista täällä blogissa nähdyistä. Taustalla oli erään lehden lukijakilpailua varten kehittelemäni juustokakku, jota nyt sovelsin täytekakuksi. Leivon ja lisään tänne jossain vaiheessa tuon esikuvan, jahka täytekakkuinnostukseni antaa tilaa muunkinlaisille kakuille.

Kakun päällä olevaan vaahtistaikinaan tuli liikaa tomusokeria. Huomasin tämän heti kaulintavaiheessa ja syödessäkin se oli turhan paksua, jopa sitkeää. Hyvä, että tuli tuokin virhe tehtyä (huomatkaa nöyrä asenteeni). Nyt en takuuvarmasti tee samaa mokaa enää toiste. Sain tästä myös inspiraation kokeilla lähitulevaisuudessa sokerimassaa ja testata, löytyisikö siitä kilpailija vaahtokarkkitaikinalle ja marsipaanille.

Kuvia kakun syntytaipaleelta löytyy taas reseptin perästä. Uskoisin, että kuvista käy aika hyvin ilmi kerroskakun kokoaminen (mikä oli siis itsellenikin ensimmäinen kerta, joten minään kerroskakku-asiantuntijana en tässä esiinny, mutta vastailen toki mielelläni kysymyksiin oman tietämykseni pohjalta ;)).