Tämän kakun ideointi lähti kahdesta teemasta. Halusin muokata red velvet -kakusta jouluisen version, toisaalta olen haaveillut amerikkalaisten karkkikeppien makuisesta kakusta, joka olisi väriltään raikkaan puna-valkoinen. Nämä ajatukset yhdistyivät, kun punaisen kakkupohjan täytti piparmintun makuisella kreemillä ja koristeli kaksivärisillä valkosuklaavalumilla. Täytekreemistä tulee kakulle myös pintakuorrute, joten valmistamisessa säästyy yksi vaihe.

Jenkkileivonnaisissa tyypilliset pensasmustikat vaihtuivat nyt jouluisemman värisiin tummiin viinirypäleisiin. Ne ovat maultaan ja rakenteeltaan pensasmustikoiden kaltaisia ja raikastavat kakkua pelkkään kreemitäytteeseen verrattuna. Koristelussa voikin sitten antaa mielikuvituksen laukata periaatteella ”enempi parempi”. 🙂